باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، خواهان «آغازی جدید» در مناسبات بین ایالات متحده و یک میلیارد مسلمانان جهان شده است، و می گوید دور «بد گمانی و ناسازگاری» باید پایان گیرد.
رئيس جمهوری آمريکا شامگاه پنحشنبه وارد شهر درسدن در آلمان شد. انتظار ميرود کانون گفتگوهای امروز، جمعه، پرزيدنت اوباما و آنگلا مرکل صدر اعظم المان را بحران جهانی اقتصادی، ايران و خاورميانه، تشکيل دهند.
آقای اوباما در
آلمان و بعدا در فرانسه، با رهبران اروپایی ملاقات خواهد کرد و در آیین های شصت و
پنجمین سالگرد فرود نیروهای متفقین در نورماندی، که به پیروزی آنها در جنگ جهانی
دوم کمک کرد، حضور خواهد یافت.
آقای اوباما روز پنجشنبه در سخنانی در دانشگاه قاهره گفت افراط گرایان خشن از تنش بین مسلمانان و غرب بهره برداری کرده اند. او با نقل آیه هایی از قرآن گفت ایالات متحده و جهان اسلام برای مقابله با افراط گرایی در تمام شکل های آن باید همکاری کنند.
رییس جمهوری آمریکا طرح های خود را برای خروج سربازان آمریکایی از عراق و سپردن عراق به عراقی ها یادآور شد و گفت آمریکا می خواهد سربازانش در افغانستان نیز به کشور باز گردند، اما می گوید در آنجا به ادامه نبرد با تندروهایی که مصمم هستند آمریکاییان و دیگران را بکشند پای بند است.
آقای اوباما مناقشه اسراییل و فلسطینیان را یک منبع عمده تنش نامید و نیاز به یک کشور جداگانه فلسطینی را در کنار اسراییل تکرار کرد. او می گوید فلسطینیان باید خشونت را رها کنند و اسراییل باید حق موجویت فلسطینیان را بپذیرد.
آقای اوباما گفت او به حمایت از دولت هایی که بر ایده آلهای دموکراتیک عدالت، شفافیت و آزادی استوار هستند، متعهد است. رییس جمهوری همچنین خواهان شکیبایی مذهبی شد و اهمیت برابری برای زنان را یادآور شد.
پرزیدنت اوباما در پایان سخنان خود گفت یک «آغاز جدید» فقط می تواند با همکاری و حرکت به ورای گذشته ای «آکنده از هراس و بی اعتمادی» به دست آید.
پیش از سخنرانی، آقای اوباما با حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر، ملاقات کرد و گفت ایالات متحده به مشارکت با کشورهای خاورمیانه پای بند است.
پس از سخنرانی، پرزیدنت اوباما از اهرام در حومه قاهره دیدن کرد و پس از آن با هواپیمای ریاست جمهوری رهسپار اروپا شد.