واکنش بین المللی به سخنرانی پرزیدنت اوباما در دانشگاه قاهره که در آن خواهان «آغازی جدید» در مناسبات آمریکا با جهان اسلام شد، حتی از سوی برخی از رقیبان سنتی آمریکا، بگونه ای محتاطانه مثبت بوده است.
رهبران مذهبی در الازهر، دانشگاه اسلامی که میزبان مشترک پرزیدنت اوباما بود، از سخنان او استقبال کرد و آنرا نشانه ای از «دوره امید بخش جدیدی» در مناسبات که «راه را برای گفت وگوی واقعی در میان تمدن ها، بجای مناقشه، هموار می کند» نامیدند.
چندین دانشجوی پاکستانی به صدای آمریکا گفتند آنها سخنرانی را «گیرا» و موثر یافتند، اما با تغییراتی مشخص در برخی از سیاست های آمریکا موثرتر خواهد شد.
برخی در خاورمیانه از آنچه آنرا گفته صریح آقای اوباما در مورد مناقشه اسراییل و فلسطینیان می نامند استقبال می کنند.
یک سخنگوی محمود عباس رییس تشکیلات خود گردان فلسطینی سخنرانی را «یک گام مهم» و «آغازی خوب» بسوی سیاست جدید آمریکا در خاورمیانه توصیف کرد. سخنگوی حماس آنرا نشان دهنده «تغییری ملموس» از رویکرد دولت قبلی آمریکا دانست.
دولت اسراییل، بیانیه ای صادر کرد که در آن گفته می شود اسراییل همانند پرزیدنت اوباما امیدوار است کوشش آمریکا بشارت دهنده آغاز دوره جدیدی باشد که به مناقشه پایان دهد باشد.
اما یهودیان ساکن کرانه غربی، که پرزیدنت اوباما در سخنانش از خانه های غیر مجاز آنها انتقاد کرد، رییس جمهوری را «خام» و «دور از واقعیت» نامیدند. بیانیه دولت به محله های یهودی نشین اشاره نمی کند.
در ایران، خبرگزاری ها بنقل از مقامات و تحلیلگران می گویند سخنرانی آقای اوباما لحن جدید آمریکا را نشان می دهد.
ملکه اردن در صفحه توئیتر خود گفت کلمات آقای اوباما «صمیمانه و متفکرانه»
بود، و سخنرانی را «تغییری در لحن، که بسیار به آن نیاز بود» نامید.
مدیر پروژه تعامل آمریکا و اسلام در واشنگتن، به صدای آمریکا گفت رییس جمهوری با یاد آور شدن تغییراتی که لازم است برای بهبود مناسبات صورت گیرد، «بر نکته ای کاملا درست انگشت گذاشت.»