لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۴

ديپلمات ارشد ايران در قاهره به جلسه سخنرانی اوباما دعوت شده است


* دولت ايران نقش خود را در بی ثباتی سيستان و بلوچستان ناديده ميگيرد

ديلی استار زيرعنوان "وضعيت در بعضی از استان های ايران همه چيزهست جز عادی بودن" می نويسد مقامات دولتی در تهران گفته اند ناآرامی اخير در زاهدان تحت کنترل است و اوضاع، پس از کشته شدن سی و پنج نفر در موجی از خشونت در اين شهر ناآرام، به حالت عادی بازگشته است. اما دشوار است بتوان باور کرد شاهد آخرين مراحل شورشی هستيم که از سال ۲۰۰۳، هم از نظر قوت، و هم از نظر شقاوت، در اين شهر، و ديگر نقاط استان سيستان و بلوچستان بالا گرفته است.

ديلی استار می نويسد دولت ايران علنا قدرت های خارجی را مسئول ناآرامی معرفی ميکند. مقامات به گزارش هائی خبری و اطلاعاتی استناد ميکنند، که جندالله، گروه مدعی بمب گذاری اين هفته در مسجد، و ديگر حملات اخير را، به دولت های آمريکا و بريتانيا ارتباط ميدهند. آنها بهمين ترتيب، انگشت اشاره را به سوی پاکستان گرفته اند و آن کشور همسايه را به کوتاهی در اقدام عليه ستيزه گران جندالله در قلمرو خود متهم ساخته اند. اما آنچه که مقامات، دست کم علنا انجام نداده اند، بعهده گرفتن مسئوليت نقش خود دولت ايران درشکل بخشيدن به بی ثباتی درآن استان است.

ديلی استار می نويسد سيستان و بلوچستان برغم يک رشته طرح های عمرانی اخير دولت، عقب افتاده ترين و فقيرترين استان باقی مانده است. نسبت بيکاری، و نيزفقر و بی سوادی و اعتياد به مواد مخدر در منطقه ، بسيار بالاتر از متوسط آن در سطح کشور است. اين اوضاع وخيم محلی است، و نه اقدامات دولت های خارجی ، که مستقيما بسياری از جوانان قوم بلوچ را تحريک ميکند به گروههای شورشی ملحق شوند.

* ديپلمات ارشد ايران در قاهره به جلسه سخنرانی اوباما دعوت شده است.

جروسلام پست زير عنوان "ايران ممکن است نماينده ای به جلسه سخنرانی اوباما بفرستد" می نويسد يک ديپلمات ايرانی روز چهارشنبه گفت برگزارکنندگان مصری سخنرانی روز پنجشنبه باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا در قاهره، ديپلمات ارشد ايران در آنجا را به شرکت در اين سخنرانی دعوت کرده اند.

جروسلام پست اظهارات ابوالقاسم ذاکری، يکی از مقامات ايرانی در قاهره را نقل ميکند که به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته است تصميم در اين زمينه توسط وزارت امورخارجه ايران در تهران گرفته ميشود.

جروسلام پست می نويسد اگر حسين رجبی ديپلمات ارشد ايران در مصر در جلسه سخنرانی حاضر شود، نخستين باری خواهد بود که پرزيدنت اوباما، پس از وعده برقراری تماس ديپلماتيک با ايران، در اجتماعی با حضور مقامات ايرانی سخنرانی ميکند.

جروسلام پست يادآوری ميکند که وزارت امورخارجه آمريکا هفته گذشته در بخشنامه ای به سفارتخانه ها و کنسولگری های خود گفته است ديپلمات های آمريکائی می توانند همتايان ايرانی خود را به ميهمانی های روز چهارم ژوئيه به مناسبت جشن استقلال آمريکا دعوت کنند.

* اکثرآمريکائيان ايده دشمنی با مسلمانان را مضحک و بی معنی ميدانند.

نيويورک تايمز زير عنوان "سخنرانی اوباما برای مسلمانان" در ستون عقايد خود مقاله ای از مادلين آلبرايت وزير امور خارجه پيشين آمريکا در دوران رياست جمهوری پرزيدنت کلينتون را منتشر ساخته است که با اشاره به برنامه سخنرانی روز پنجشنبه پرزيدنت اوباما در قاهره خطاب به مسلمانان، نتيجه گيری های خود را از شرکت در کنفرانس هائی مطرح ميکند که هدف آنها بالابردن سطح تفاهم و درک متقابل ميان آمريکا وکشورهای مسلمان بوده است.

خانم آلبرايت با اين يادآوری که اغلب سخنرانان مسلمان در آن کنفرانس ها معتقد بودند هنگامی که جنگ سرد پايان گرفت آمريکا به دشمنی احتياج داشت که آن را جايگزين کمونيسم کند، و برای اين منظور اسلام را برگزيد، دلائل اين سخنرانان را برای توجيه نظر خويش بازگو ميکند که جنگ های خليج فارس، لحن مقامات آمريکائی بعداز حملات تروريستی يازدهم سپتامبر، گزارشهای وسائل ارتباط جمعی غرب از افراطيون اسلامی و ارائه تصويری از اسلام ، بخصوص اسلام سياسی به عنوان تهديدی عليه تمدن در قرن بيست و يکم، از جمله آنهاست.

خانم آلبرايت می نويسد برای اکثر آمريکائيان اين ايده که آمريکا به اسلام حمله ميکند، يا آمريکا اسلام را دينی متخاصم می شناسد، ايده ای مضحک و بی معنی است، و با تاکيد بر اينکه نخستين جنگ خليج فارس جوابی به حمله صدام حسين به يک کشور عرب همسايه بود، و در يازدهم سپتامبر ، آمريکائيان قربانی بودند، نه متجاوز، می نويسد رهبران آمريکا را نمی توان مسئول نوشته های بعضی کسانی دانست که ميخواهند مردم را بترسانند و کتاب بفروشند.

خانم آلبرايت می نويسد با اينحال اين برداشت که آمريکا دشمن اسلام است در سطحی گسترده باقی است، که مايه ای برای رضايت القاعده، طالبان و دولت ايران است.

خانم آلبرايت می نويسد مسلمانان سزاوار احترام اند، و احترام مستلزم صداقت است. ما نمی توانيم بگوئيم سربازان و هواپيماهای آمريکائی به مسلمانان حمله نمی کنند. اما می توانيم به جهان يادآور شويم آنهائی که ما مخالفشان هستيم کسانی هستند که همه روزه مسلمانان، و بی گناهان ديگررا، به قتل ميرسانند. در عراق، در افغانستان، و در پاکستان، متحدين ما مسلمانند. ما در لبنان، و در ميان فلسطينيان نيز شريک داريم.

* حزب الله مورد حمايت ايران و ائتلاف طرفدار غرب در انتخابات لبنان نزديک به هم پيش ميروند

هاآرتص زير عنوان " فرد شماره دو حزب الله ميگويد ما خواستار حکومت مذهبی به سبک ايران در لبنان نيستيم" می نويسد شيخ نعيم قاسم که به پيروزی حزب الله در انتخابات هفته آينده لبنان اطمينان دارد ميگويد اين گروه مورد حمايت ايران، اگر برنده شود، مخالفان طرفدار غرب خود را به ملحق شدن به يک دولت وحدت ملی دعوت خواهد کرد.

هآرتض با اين يادآوری که هنوز نظر سنجی ها حاکی از نزديک بودن رقبا به يکديگر است، و دولت ائتلافی طرفدار غرب نيز پيروزی را پيش بينی ميکند، می نويسد، اما اگر پيش بينی شيخ قاسم واقعيت پيدا کند برای نخستين بار حزب الله در لبنان در موضعی قرار ميگيرد که می تواند در شکل بخشيدن به دولت لبنان نقشی عمده ايفا کند.

XS
SM
MD
LG