لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۵

رستگاری نابودگر، فیلمی درباره جنگ بزرگ انسان و ماشین


گزارش: آلن سیلورمن، خبرنگار صدای آمریکا در هالیوود

کشمکش بین انسان و ماشین موضوع چهارمین و تازه ترین فیلم از سری فیلم های «ترمینیتور» است که در این درام ماجراجویانه و علمی تخیلی تازه به اوج خود رسیده و تبدیل به یک جنگ تمام عیار می شود. این فیلم تازه که «رستگاری نابودگر» نام دارد، هم چنین مروری است بر شخصیت ها و وقایعی که این چهار فیلم را در طول ۲۵ سال گذشته به هم مرتبط ساخته است.

در زمینه مناظری شبیه به آخر زمان و در پی نابودی بشر، درحول و حوش خرابه های شهرهایی که تنها نشانه هایی درهم شکسته و ناچیز از ساختمان های عظیم و سربه فلک کشیده آن ها باقی مانده و در غروبی با افقی سرخ رنگ، ربات ها و ماشین هایی که در ابتدا توسط بشر ساخته شده اند، توانسته اند یک بار دیگر خود را بازسازی کنند و با نام «اسکای نت» تبدیل به فرمانروایان زمین شوند. اما در گوشه و کنار، شورشیانی که همان چند عضو باقیمانده از بشریت هستند، برای ادامه بقا، به جنگ با این نیروهای پلید ادامه می دهند.

در نخستین فیلم ترمینیتور که در سال ۱۹۸۴ اکران شد، یک ربات آدمکش با عبور از تونل زمان به گذشته باز می گردد تا «سارا کانر» زن بارداری که قرار است فرزندی به نام جان را به دنیا آورد به قتل برساند. جان کانر، چنانچه مادر او بتواند جان به در ببرد، در آینده تبدیل به رئیس شورشیان ضد ربات خوهد شد. در سال ۱۹۹۲ در فیلم دوم ترمینیتور به نام «روز قیامت»، جان کانر یک بار دیگر به صورت غیر مترقبه ای از مرگ نجات می یابد آن هم با یاری ربات آدمکش اولی که اکنون به یک هم پیمان و دوست تبدیل شده است. در فیلم ترمینیتور ۳ یا «برخاستن ربات» که در سال ۲۰۰۳ به روی اکران آمد، جان کانر هنوز در تلاش است تا به جنبش مقاومت علیه ماشین ادامه دهد. در این آخرین و تازه ترین فیلم از سری فیلم های ترمینیتور یا نابودگر، جان کانر خود را در بحران اوج رویارویی و جنگ با ماشین و ربات می یابد و مک گی، کارگردان فیلم «رستگاری نابودگر» معتقد است که ارتباط دادن داستان های این چهار فیلم به یکدیگر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مک گی می گوید: «تا کنون و در سه فیلم پیشین ما شاهد حضور ربات ها به گذشته و یا زمان حال حاضر بوده ایم اما فیلم تازه «رستگاری نابودگر» ما را به زمان آینده و شرایط و وضعیت پایان جهان و آخر دنیا می برد. ما احساس کردیم که باید در این فیلم آینده ناهنجار و پیامدهای جنگ های جهانی و بمباران های اتمی را به تماشاگر نشان دهیم. می خواستیم نشان بدهیم که جهان چه شکلی پیدا خواهد کرد و چگونه از میان این ناهنجاری ها هیولاهای ماشینی و ربات های پیشرفته جایگزین بشریت می شوند. ما پژوهش های زیادی در اطراف این مساله انجام داده ایم و در حقیقت احساس کردیم که تجزیه و تحلیل و روایت چنین داستانی می تواند رهایی بخش باشد.»

کریستیان بیل، بازیگر اهل ولز انگلستان که هنرپیشه ای برجسته ای است وابعاد تازه ای به نقش جان کانر اضافه کرده است می داند که تماشاگران فیلم های ترمینیتور لزوما به خاطر تماشای بازیگر نقش اول فیلم به تماشای این فیلم نمی آیند: «نمی توان انکار کرد که بازیگر اصلی یا شخصیت محوری نقش چندانی در اینگونه فیلم ها ندارد. ترمینیتور از آن گونه فیلم هایی است که مردم به تنهایی و در اطاق نشیمن خانه خود به تماشای آن نمی نشینند. بلکه این یک فیلم پرماجرا و پر از «اکشن» است که مردم دوست دارند دستجمعی و در سالن های سینما به تماشای آن بپردازند. مردم این نوع فیلم های پرهیجان را دوست دارند و این ماشین ها و ربات ها را به اندازه بازیگران واقعی فیلم تعقیب می کنند و دوست دارند.»

سام ورتینگتون، بازیگر استرالیایی فیلم در نقش مارکوس ظاهر می شود. مارکوس پیوندی است از بشر و ماشین که گاه می تواند کشنده و نابودگر نیروهای مقاومت بشری باشد و گاه نیز به نجات دهنده آن ها تبدیل می شود.

ورتینگتون می گوید: «این یک فیلم پرسرو صدا و پرماجرا با جلوه های ویژه ای از انفجار و انهدام و ویرانگری است. مسخره ترین کار برای یک بازیگر در این گونه فیلم ها، جدی نمایاندن یا بیرون کشیدن هرگونه احساسات درونی در برخورد با وقایع این فیلم است. بزرگ ترین چالش ها برای من به عنوان یک بازیگر هم این بوده است که بخواهم در میان این همه هیاهو، یک کاراکتر و شخصیت واقعی برای نقش خود در فیلم خلق کنم.»

آنتون یلستین، بازیگر روس تبار نقش کایل ریس است که پس از عبور از تونل زمان تبدیل به جوانی های پدر جان کانر می شود: «برای من غیرقابل باور بود که بتوانم شاهد انفجارهای سینمایی مثل پرتاب یک ماشین به صد متر بالای سرم باشم و به خصوص این که بتوانم یکی از بازیگران فیلم ترمینیتور باشم. فیلمی که تا پانزده سال پیش با عروسک های آن بازی می کردم.»

مک گی، کارگردان فیلم «رستگاری نابودگر» صحنه های کم نظیری از جلوه های ویژه و صدا را به تماشاگر خود عرضه می کند و امیدوار است تا این فیلم تازه از سری فیلم های ترمینیتور بتواند در چند زمینه مختلف کارآمد باشد: «قبل از هرچیز همانطور که می دانید فیلم های ترمینیتور روی این جلوهای ویژه، انفجار و انهدام و صداهایی که مخصوص این فیلم خلق شده می چرخد و تمام لطف و ویژه گی این سری فیلم ها هم به همین عوامل بستگی دارد. اما در عین حال داشتن یک زمینه و روند خاص برای فیلم از اهداف اصلی ما بوده است. زمینه ایجاد نوعی وظیفه برای شخصیت جان کانر که قوه محرکه ای باشد برای مقاومت او در مقابل ماشین و نجات بشریت و بررسی عواملی که شخصیت دوگانه مارکوس که از بشر و ماشین تشکیل شده است را به سوی انسانیت سوق می دهد. بله ما هم از هیجان انفجار و انهدام برای سرگرمی استفاده کرده ایم و هم از عوامل بشری بس عمیق تر و پیچیده تر برای ارسال یک پیام انسانی.»

در یکی از صحنه های فیلم رستگاری نابودگر، تصویر دیجیتالی از آرنولد شوارتزنگر، بازیگر پیشین نقش ترمینیتور و سیاستمدار و فرماندار کنونی کالیفرنیا نیز به نمایش گذاشته شده است.

XS
SM
MD
LG