لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۳۱

گزارش سیاسی: مشارکت کره جنوبی در کارزار  مبارزه با سلاح های کشتار جمعی کره شمالی 


کرت آشین، خبرنگار صدای آمریکا، سئول

کره جنوبی مشارکت خود در کارزار بین المللی به رهبری ایالات متحده را که با هدف از بین بردن سلاح های کشتار جمعی آغاز شده، افزایش داده است.

این مشارکت قدمی بوده که کره جنوبی مدت های طولانی به دلیل اجتناب از برافروختن خشم پیونگ یانگ به تاخیر انداخته بود.

همزمان با آزمایش هسته ای کره شمالی و پرتاب چندین موشک با برد کوتاه، کره جنوبی روز سه شنبه اعلام کرد به طور کامل در کارزار « ابتکار امنیت مبارزه با سلاح های کشتار جمعی » به رهبری ایالات متحده مشارکت خواهد کرد.

بیش از ۹۰ کشور در این برنامه که بر گردآوری اطلاعات امنیتی، هماهنگی دریایی به منظور پیشگیری از حمل و نقل و قاچاق سلاح های اتمی و غیرقانونی متمرکز خواهد بود، شرکت کرده اند.

کره جنوبی تاکنون صرفا" به عنوان ناظر در این برنامه حضور داشته است.

کره شمالی ماه گذشته هشدار داده بود مشارکت کامل کره جنوبی در این کارزار را به منزله اعلان جنگ علیه این کشور تلقی خواهد کرد.

مقامات کره جنوبی اعلام رسمی مشارکت خود را به تعویق انداخته بودند اما کارشناسان می گویند پس از آزمایش هسته ای زیرزمینی روز دوشنبه کره شمالی چاره دیگری به جز پیوستن به این برنامه پیش روی خود نداشتند.

یو میونگ هوان، وزیر امور خارجه کره جنوبی روز سه شنبه در جمع نمایندگان پارلمان کشورش گفت پیوستن به برنامه « ابتکار امنیت مبارزه با سلاح های کشتار جمعی» اقدام صحیحی برای یک ملت خردمند بوده است و مشارکت در این کارزار به کنترل توسعه سلاح های اتمی خطرناک کره شمالی کمک خواهد کرد.

بنا به داده های لرزه شناسی، دومین آزمایش هسته ای روز دوشنبه کره شمالی، از اولین آزمایش این کشور قوی تر بوده است.

لی میونگ باک، رئیس جمهوری کره جنوبی گفته است برای یافتن پاسخ دندان شکن به این اقدام کره شمالی با ایالات متحده و دیگر کشور همکاری نزدیک خواهد داشت.

وی از ضرورت مطلع کردن کره شمالی از مضرات در اختیار داشتن سلاح های اتمی در مقایسه با نداشتن آن سخن گفته است.

یونهاپ، خبرگزاری کره جنوبی روز سه شنبه گزارش داد کره شمالی در اقدام جداگانه ای روز دوشنبه سه موشک با برد کوتاه از سواحل شرقی کشور پرتاب کرده است.

وان پینکستون، تحلیل گر ارشد « گروه بحران بین الملل » هشدار می دهد اقدام کره شمالی در پرتاب موشک را نباید به ارسال یک پیام سیاسی تعبیر کرد.

وی می گوید:« به نظر می رسد پرتاب موشک با هدف آمادگی نظامی و مانورهای عملیاتی، دفاع هوایی و ضدکشتی کره شمالی بوده است.»

کارشناسان کره شمالی انگیز اقدام تحریک آمیز اخیر این کشور را از دو دیدگاه ارزیابی می کنند.

آن ها می گویند کره شمالی در پی افزایش ضرورت اعمال دیپلماسی با کره شمالی در دستور کار دولت آقای اوباماست تا بدین ترتیب پیونگ یانگ بتواند برای برقراری مذاکرات مستقیم با واشنگتن امتیازاتی کسب نماید.

برخی از تحلیل گران نیزمی گویند کره شمالی در برهه کنونی دیپلماسی را کنار گذاشته و درصدد است تا خود را به عنوان یک قدرت هسته ای همچون هند و پاکستان در جامعه بین المللی به رسمیت بشناساند.

به هر صورت خوش بینی چندانی به آینده مذاکرات شش جانبه که با هدف نابودی سلاح های اتمی کره شمالی برگزار خواهد شد، وجود ندارد.

برایان مایرز، استاد دانشگاه دانگ سه ئو و کارشناس رسانه های کره شمالی می گوید: « چارچوب شش جانبه وجود خارجی ندارد. کره شمالی با وجود تکرار ادعاهای گذشته خود که از شرکت در مذاکرات شش جانبه سر باز می زند، بر سر میز مذاکره بازخواهد گشت. اما این اولین بار است که رسانه های داخلی این کشور در این حد تاکید کرده اند.»

وی می گوید رفتار کره شمالی بر اساس پیام های دولت اوباما که به برقراری گفتگوهای دوجانبه تمایل نشان داده بود، شکل گرفته است.


XS
SM
MD
LG