* احمدی نژاد در مبارزات انتخاباتی تاکيد را بر تکنولوژی اتمی و موضع ضد غربی اش گذاشته است
گلف تايمز زيرعنوان "احمدی نژاد حاميان را برانگيخت" به نقل از خبرگزاری فرانسه می نويسد محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران ديروز مبارزه برای تجديد انتخاب را به گونه ای جنگجويانه و با رگباری از حملات شديد لفظی عليه غرب، اسرائيل و اصلاح طلبان در کشور خود آغاز کرد.
گلف تايمزمی نويسد احمدی نژاد، که ميخواهد درانتخابات دوازدهم ژوئن (بيست و يکم خرداد) برای دومين بار به رياست جمهوری برگزيده شود، با تاکيد بر دست آوردهای ايران از تکنولوژی اتمی، و عهد به حفظ موضع پرخاشگرانه ضد غربی اش، هزاران حامی را در يک استاديوم سرپوشيده در تهران به هيجان آورد.
* رقيبان احمدی نژاد وی را عامل انزوای ايران ميدانند
هاآرتض زير عنوان "احمدی نژاد رقيبان را برای آنکه خواستارتشنج زدائی با غرب هستند می کوبد" به نقل از خبرگزاری رويترز می نويسد به گزارش روز جمعه خبرگزاری فارس محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران رقيبان ميانه رو خود را در انتخابات ژوئن (خرداد) رياست جمهوری متهم ساخته است که با مطرح ساختن خواست تشنج زدائی با غرب دولت اسلامی را تضعيف ميکنند.
هاآرتض می نويسد منتقدين احمدی نژاد، شامل اصلاح طلبان و بعضی از حاميان محافظه کار خود او ميگويند سخنرانی های آتشين ضد غربی، و انکار وی در مورد هولوکاست، ايران را که با غرب بر سر برنامه اتمی اش اختلاف دارد، منزوی ساخته است.
* هر چهار کانديدای رياست جمهوری در ايران قول داده اند غنی سازی اورانيوم را ادامه دهند
واشنگتن پست زير عنوان "انتخابات ايران بر محورحقايق ازديدگاه رياست جمهوری" می نويسد دفاع شديد محمود احمدی نژاد از برنامه اتمی ايران، بلند پروازيهای های اعلام شده اش در تبديل ايران به يکی از قدرتمندترين کشورهای جهان، انکارهای پی درپی اش در مورد هولوکاست، و تهديدهايش عليه اسرائيل به موضوع هائی اصلی در مبارزه انتخاباتی اش برای تجديد انتخاب در يک دوره چهارساله ديگررياست جمهوری مبدل شده است.
واشنگتن پست می نويسد چالش گران عمده اش طرفدار مناسباتی بهتر با غرب هستند. آنها قول داده اند تضمين بدهند که برنامه اتمی ايران کاملا به مقاصد صلح آميز محدود ميشود، و ميگويند هولوکاست نبايد به موضوعی در سياست های ايران مبدل شود.
واشنگتن پست می نويسد مهدی کروبی، روحانی، و يکی از صريح ترين کانديداهای مخالف، در ماه آوريل در اجتماعی از دانشجويان گفت اظهارات احمدی نژاد در باره هولوکاست خدمتی بزرگ به اسرائيل است، و پرسيد چه شده است که ما حالا مجبوريم از هيتلر حمايت کنيم؟ اين به ما ربطی ندارد.
واشنگتن پست می نويسد ميرحسين موسوی نخست وزير پيشين که بيشتر مورد حمايت نخبگان تحصيلکرده تهران است، تاکيد کرده است مخالفت بين المللی با برنامه اتمی ايران را از طريق ارائه تضمين هائی هنوز مشخص نکرده ای برطرف ميکند که ايران تحقيقات خود را در مورد انرژی اتمی به تلاشی برای ساختن تسليحات اتمی مبدل نخواهد کرد.
واشنگتن پست می نويسد، سومين چالش گر، محسن رضائی است که در جنگ طولانی ايران و عراق در دهه هشتاد فرمانده پاسداران انقلاب بود، و احتمالا از نظر عقيدتی نزديک ترين فرد به احمدی نژاد است. وی گفته است اگز شرايط درست باشد با پرزيدنت اوباما صحبت ميکند.
واشنگتن پست می نويسد هر چهار کانديدا تعهد سپرده اند اقدامات ايران را در مورد غنی سازی اورانيوم، به رغم قطعنامه های سازمان ملل متحد، ادامه دهند. همگی در خصومت با اسرائيل سهيم اند. اما چالش گران ميگويند ايران بايد سراغ دوستی با کشورهای ديگر برود، و لحن سياست خارجی خود را ملايم کند، که بيشتر توسط آيت الله علی خامنه ای رهبر ارشد تنظيم شده است.
واشنگتن پست يادآوری ميکند که خامنه ای در سفر اين ماه خود به منطقه کردستان از رای دهندگان خواست از کانديداهای طرفدار غرب حمايت نکنند.