لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ایران ۰۰:۲۹

اتريش و سويس نيز در آزاد شدن رکسانا نقش داشتند


لس آنجلس تايمز زير عنوان " رکسانا صابری، خبرنگار آزاد شده، در وين استراحت ميکند" در گزارشی راجع به رسيدن اين خبرنگار آمريکائی ايرانی تبار به فرودگاه وين پس از ترک تهران، که با حکم دادگاه تجديد نظر در لغو محکوميت او در مورد جاسوسی برای آمريکا و متعاقبا آزاد شدن وی از زندان عملی شد، می نويسد رکسانا در در وين از ميکائيل پوستل سفير اتريش در ايران و خانواده او برای کمک به آزادی اش قدردانی کرد.

لس آنجلس تايمز می نويسد يک مقام اتريشی گفت سفارت آن کشور پس از آزاد شدن رکسانا برای او و خانواده اش حمايت تدارکاتی فراهم ساخت.

لس آنجلس تايمز اظهارات پيتر لاونسکی سخنگوی وزارت امورخارجه اتريش را نقل ميکند که در مصاحبه ای تلفنی گفت ما با ايران در امورمرتبط با حقوق بشر ساليان سال است که تماس داريم.

لس آنجلس تايمز می نويسد لاونسکی گفت سفارت سويس نيز، که خافظ منافع آمريکا در ايران است، در فشار برای آزاد ساختن صابری نقشی عمده داشت.

لس آنجلس تايمز با اين يادآوری که پدر رکسانا روز دوشنبه چند ساعت پس از آزاد شدن دخترش از زندان در يک مرکز فرهنگی در تهران که توسط سفارت اتريش اداره ميشود اسلام و شعر فارسی را ستود، توضيح لاونسکی را نقل ميکند که گفت جلسه از مدتها پيش برنامه ريزی شده بود، و تصادفا با آزادی رکسانا همزمان شد.

لس آنجلس تايمز با اشاره به نفوذی که وين در تهران دارد می نويسد، معاملات او ام وی، شرکت عظيم نفتی اتريش با جمهوری اسلامی به ميلياردها دلار سر ميزند، و استير مانليچر، شرکت تسليحاتی اتريش نيز به ايران سلاح های سبک می فروشد، که مسلسل های قوی از جمله آنهاست.

*عمان به ايران در خنثی کردن تحريم های تجاری کمک ميکند

نيويورک تايمز زير عنوان "عمان بين ايران و کشورهای عرب گشت می زند" می نويسد در حاليکه ايران خود را گير افتاده در منازعه ای رو به گسترش و به شيوه جنگ سرد با مصر، عرستان سعودی و ديگر کشورهای عرب می بيند، سلطان نشين متنفذ و بی سروصدای عمان با سرعت بخشيدن به همکاری با ايران اتحادی را تقويت ميکند که ضمن تقويت ايران معرف اختلافاتی عميق ميان پايتخت های عرب است.

نيويورک تايمز می نويسد مناسبات نزديک ايران و عمان، و دلائل آن، شکست غرب در فلج ساختن ايران از طريق تحريم های تنبيهی تجاری، و نيز ناتوانی مخالفان عرب ايران در شکل بخشيدن به موضعی يک پارچه را عليه نفوذ فزاينده منطقه ای ايران، منعکس ميکند.

نيويورک تايمز می نويسد عمان نظير سوريه و قطر ايران را متحدی مهم و از نظر سياسی و اقتصادی برخوردار از چنان قدرتی می بيند، که نه تنها دشمنی، بلکه بی اعتنائی به آن هم می تواند بالقوه خطرناک باشد.

نيويورک تايمز می نويسد عمانی ها به مناسبات با ايران، به سبب روابط تاريخی، به اين سبب که ميدانند اگر بخواهد به سادگی می تواند به کشورشان بتازد، و به اين سبب که سالها برايشان يک شريک بازرگانی مهم بوده است، ادامه ميدهند.

نيويورک تايمز می نويسد يک مظهر آشکار اين همکاری ، دور از مسقط، در شبه جزيره صخره ای موسوم به مسندم قرار دارد. عمان سالهاست که در اينجا به قاچاقچيان ايرانی کمک ميکند تحريم های تجاری بين المللی را خنثی کنند.

نيويورک تايمز می نويسد قايق های سريع السير روباز روزانه ، در سفریکه کمتر از يک ساعت طول می کشد، به آن سوی تنگه هرمز می روند. در عمان، انواع کالاها، از جمله موادغذائی، لباس، وسائل برقی، مواد داروئی، کولر و حتی موتورسيکلت در آنها بارگيری شده است.

نيويورک تايمز می نويسد در ايران، اين تجارت غير قانونی شناخته ميشود زيرا قاچاقچيان حقوق و عوارض گمرگی پرداخت نميکنند. اما عمان از تمامی اقلام ماليات ميگيرد.

* امنيت اسرائيل در گرو تصميمات ديپلماتيک و نظامی رهبران آن کشور است

وال استريت جرنال زير عنوان "جنگ سری اسرائيل با ايران" می نويسد کسانی که با پرونده های سری سازمانهای اطلاعاتی سروکار دارند می دانند که اطلاعات بد می تواند به چه اشباهات بزرگی منجر شود. آنها در عين حال ميدانند که بعضی اوقات اطلاعات کاملا خوب هم چيزی را عوض نمی کند.

وال استريت جرنال می نويسد اسرائيل در ميان دشمنانی نظير سوريه، ايران، لبنان، حزب الله و حماس نفوذ کرده است اما به رغم آمادگی اهود اولمرت نخست وزير سابق برای مجاز شناختن عملياتی فوق العاده خطرناک بر پايه اين اطلاعات، و به رغم موفقيت های ترديد ناپذير خود اين عمليات، تصوير کلی امنيتی از هر زمان ديگری تاريک تر است.

وال استريت جرنال با اين يادآوری که آريل شارون نخست وزير پيشين اسرائيل در سال ۲۰۰۲ ژنرال مير داگان را به رياست موساد، تشکيلات اطلاعاتی اسرائيل منصوب کرد ، و موساد نيز پس از تغييرات عمده ای که اين ژنرال محرم او در تشکيلات آن داد، برنامه اتمی ايران را در کانون توجه خود گذاشت، می نويسد نتايج حاصل فوق العاده عالی بود. در چهار سال گذشته برنامه غنی سازی اورانيوم در ايران به سبب يک رشته تصادفات، از جمله مفقود شدن يک دانشمند اتمی ايران، سقوط دو هواپيمای حامل محموله های مرتبط با برنامه غنی سازی، و آتش گرفتن دو آزمايشگاه، دچار تاخير شد. بعلاوه يک گروه ايرانی اپوزيسيون تبعيدی نيز اطلاعات کاملا موثقی را در باره جزئيات اين برنامه علنی ساخت که موجب شرمساری ايران شد و به بازرسی های آژانس بين المللی انرژی اتمی منجر گشت.

وال استريت جرنال پس از اشاره به يک رشته عمليات ديگری که ميگويد اسرائيل بر پايه اطلاعات در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ انجام داده است، از جمله نابود ساختن انبارهای راکت حزب الله در لبنان، حادثه ای مرموز و منجر به بسته شدن خط توليد موشک های اسکاد در يک کارگاه موشک سازی در سوريه که مشترکا توسط سوريه و ايران اداره ميشد، نابود ساختن يک رآکتور اتمی در سوريه که با همکاری کره شمالی ساخته ميشد، حملات منجر به نابودی بخش عمده ای از تسليحات حماس، و حملات عليه سه کاروان قاچاق تسليحات از ايران به مقصد غزه در سودان می نويسد اينها دست آوردهائی عالی بود، اما آيا واقعيت را عوض کرده است؟ در بسياری موارد، نه.

وال استريت جرنال می نويسد از اين بدتر اينکه رئيس تشکيلات اطلاعاتی اسرائيل اکنون در واکنش به اطلاعاتی جديد که نشان ميدهد تلاش های مرتبط با به تعويق انداختن پروژه اتمی ايران با شکست مواجه شده است دچار بيخوابی است. ايران، به رغم بعضی مشکلات فنی، به سرعت پيش ميرود و ممکن است تا اويل سال۲۰۱۰ دارای بمب اتمی بشود.

وال استريت جرنال با تاکيد بر اينکه حزب الله به رغم ضعيف شدن در جنگ ۲۰۰۶ و ترور عماد مغنيه، فرمانده نظامی حزب الله اکنون به يک يک نيروی سياسی عمده در لبنان مبدل شده است، يا اينکه ارسال قاچاق اسلحه به نوار غزه برغم بمباران کاروان های حامل اين تسليحات در سودان ادامه دارد، و نيز قوی تر شدن موضع حماس نزد فلسطينيان، و اينکه اگر ميان حماس و اسرائيل آتش بسی از طريق مذاکره برقرار شود يک پيروزی برای حماس تلقی خواهد شد، می نويسد همه اينها نشان ميدهد که اطلاعات عالی مهم است اما فقط می تواند تا همين حدود پيش برود. در غايت اين تصميمات ديپلماتيک و نظامی رهبران اسرائيل است که می تواند امنيت اسرائيل را تضمين کند.

XS
SM
MD
LG