لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۵۳

کنگره آمریکا برای نجات چشم انداز روزنامه های این کشور تلاش می کند


شماری از روزنامه های عمده آمریکا، در نتیجه ظهور شبکه اینترنت و تغییر ناگهانی چشم انداز رسانه در خطر ورشکستگی و تعطیلی قرار گرفته اند.
نمایندگان کنگره آمریکا درحال بررسی تمهیداتی قانونی هستند تا صنعت روزنامه را نجات دهند. اما از سویی طرفداران رسانه های جدید می گویند وضعیت صنعت روزنامه هیچ وقت تا این حد متزلزل نبوده است.
دبرا تیت گزارشگر صدای آمریکا می گوید:

روزنامه های عمده آمریکایی به خاطر روی برگرداندن مخاطبان از روزنامه به سایت های خبری اینترنتی و کاهش چشمگیر آگهی ضربه ای سهمگین خورده اند.
از آغاز سال ۲۰۰۹ تاکنون روزنامه های زیادی در آمریکا مجبور به توقف چاپ شده اند و مطالب خود را تنها از طریق اینترنت در اختیار مخاطبان قرار دادند از جمله روزنامه ۱۵۰ ساله راکی مانتین و روزنامه سیاتل با قدمتی ۱۴۶ ساله. همزمان روزنامه هایی چون شیکاگو تریبون و لس انجلس تایمز خود را در خطر ورشکستگی می بینند.
گرفتاری صنعت روزنامه نگاری موجی از نگرانی را در میان چهره های سیاسی در واشنگتن از جمله باراک اوباما رییس جمهوری ایالات متحده برانگیخته است.

شنبه شب باراک اوباما در ضیافتی در میان خبرنگاران کاخ سفید ازجمله درباره تأثیر پیشرفت تکنولوژی بر زمینه روزنامه نگاری صحبت کرد. آقای اوباما گفت او می داند که تمامی روزنامه ها و رسانه ها با این مسئله دست به گریبانند که چگونه به این تغییرات واکنش نشان دهند و تنها تلاش برخی از این روزنامه ها این است که مجبور به تعطیلی نشوند.»

آقای اوباما در سخنان خود خطاب به روزنامه نگاران گفت:« درست است که موفقیت شما به عنوان یک صنعت برای بالندگی دموکراسی کشورمان ضروری است.»

جان کری سناتور دمکرات ماساچوست اخیرا ریاست کمیته ای را برای رسیدگی به این مسئله برعهده داشت.
او می گوید بیراه نیست اگر بگوییم روزنامه ها این روزها گونه های درخطر انقراض اند.
کنگره آمریکا مراحل قانونی را برای ابقای صنعت روزنامه نگاری در این کشور در دست بررسی دارد.

بن کاردین سناتور دمکرات از ایالت مریلند پیشنهاد کرده است که روزنامه ها به سازمان های غیرانتفاعی تبدیل شوند. این اقدام موجب می شود که دفاتر روزنامه ها مانند سازمان های خیریه و کلیساها شامل قوانین تخفیف مالیاتی شوند.

اما در عین حال نمایندگان رسانه های خبری آنلاین یا اینترنتی می گویند نگرانی درباره آینده روزنامه نگاری موردی ندارد. آریانا هافینگتن از بنیانگذاران و سردبیر وبسایت خبری « هافینگتن پست » به صدای آمریکا می گوید: « علی رغم تمامی اخبار بد درباره وضعیت صنعت روزنامه نگاری، ما در واقع در دوران طلایی مصرف کنندگان خبری به سر می بریم که در شبکه اینترنت گردش می کنند، از موتورهای جستجو استفاده می کنند، به بهترین اخبار از نقاط مختلف جهان دسترسی دارند و می توانند درباره مسائل مختلف نظر خود را بنویسند و با جاهای گوناگون در تعامل باشند. روزنامه نگاری در دمکراسی ما نقشی عظیم دارد اما نباید فراموش کنیم که آینده روزنامه نگاری به آینده روزنامه ها وابسته نیست.»

ماریسا میر از معاونان شرکت گوگل می گوید این موتور جستجوی اینترنتی نرخ خواندن روزنامه ها را افزایش داده است:« گوگل خبری و گوگل جستجو خدماتی رایگان و ارزنده را به روزنامه های آنلاین ارائه کرده، بویژه از طریق فرستادن خوانندگان علاقمند به این سایت ها به طوری که شمار کلیک های برخی از آن ها تا یک میلیارد در ماه می رسد.»

دیوید سایمون تهیه کننده تلویزیون و گزارشگر سابق روزنامه محلی بالتیمور سان می گوید روزنامه های اینترنتی نمی توانند خلاء پیش آمده به خاطر غیبت روزنامه ها را از نظر پوشش مسائل سیاسی منطقه ای پر کنند. او همچنین درباره این خطر بالقوه هشدار می دهد که سیاست مداران محلی بدون آن که رسانه ای بر کارشان نظارت کند هرآنچه بخواهند بکنند.او به صدای آمریکا می گوید:« ده الی پانزده سال آینده در آمریکا دوره سکون پیش از سروصدای بالاگرفتن فساد سیاسی منطقه ای و دولتی خواهد بود. این سال ها یکی از بهترین دوره ها برای ارتکاب فساد سیاسی است. »

سناتور کری قرار است در ماه های آینده نیز نظارت خود بر چشم انداز روزنامه ها را ادامه دهد.



XS
SM
MD
LG