لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۴

جشنواره ای از فیلم های یک سال حیرت انگیز در تاریخ سینمای هالیوود


آکادمی فیلم و هنر صنعت سینما، برگزار کننده مراسم اهدای جوایز اسکار، در یک جشنواره سینمایی غیرمتعارف، مجموعه ای از ۱۰ فیلم برجسته سال ۱۹۳۹ که در آن زمان به نامزدی جایزه اسکار رسیدند را به نمایش می گذارد.

این جشنواره کارخود را با نمایش یک هفته ای فیلم معروف و قدیمی «بربادرفته» که در سینمای تاریخی ساموئل گلدوین به نمایش درخواهد آمد آغاز خواهد کرد و آخرین فیلم این جشنواره در هفته دهم، فیلم موزیکال «جادوگر شهر زمرد» با شرکت جودی گارلند خواهد بود.

رندی هابرکمپ ، یکی از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره می گوید: «ما می خواهیم مردم تماشای فیلم های پرفروش و معروف آن زمان را از طریق رفتن به سینما و نه فقط تماشای دی وی دی در منازل خود تجربه کنند.»

سال ۱۹۳۹ بنا بر گفته «هابرکمپ» برای هالیوود سالی تاریخی محسوب می شود و در آن سال برخی از بهترین فیلم های استودیوهای بزرگ ساخته شده است و فیلم ها هریک به نوعی «ستاره باران» بوده است: «این ۱۰ فیلم هر یک نامزد جایزه اسکار بوده اند اما مساله مهم تر این است که بهترین و مطرح ترین ستارگان آن دوران هالیوود در این فیلم ها بازی کرده اند.»

رندی هابرکمپ می گوید: «اما دلیل دیگری که این فیلم ها را برجسته ساخته است این است که «در آن زمان نزدیک به ۱۰ سال از پیدایش صدا در سینما می گذشت. معمولا هر تکنولوژی جدید هم حداقل ۱۰ سال وقت لازم دارد تا بتواند به درستی وارد سیستم موجود بشود.»

از نقطه نظر سیاسی، این دورانی است که آدولف هیتلر و حزب نازی آلمان در نظر دارند تا به کشورهای همسایه هجوم ببرند و در واقع آغاز وقایعی است که به جنگ دوم جهانی منجر می شود. در این دوران هم چنین تعداد بی شماری از هنرمندان اروپایی به آمریکا مهاجرت می کنند.

هابرکمپ می گوید: «این همان موقعی است که سیلی از مستعد ترین هنرمندان اروپایی به سوی هالیوود سرازیر شدند. همین مساله تاثیر زیادی بر محصولات سینمایی هالیوود داشته است و از لحاظ کیفیت فیلم هایی که در این یک سال ساخته شد هنوز هم به عنوان برجسته ترین آثار و متعلق به دوران اوج موفقیت هالیوود شناخته می شوند. موضوع دیگر این است که هرچند بحران اقتصادی سال های پیش هنوز به کلی برطرف نشده بود اما مردم بلیت می خریدند و به سینما می رفتند و استودیوها هم به همین دلیل هزینه گزاف فیلم های پرخرج را به عهده می گرفتند.»

برخی از این فیلم های برجسته یا «فیلم های نامزد اسکار سال ۱۹۳۹» عبارتند از بربادرفته فیلمی از روی کتاب معروف مارگرت میچل به کارگردانی ویکتور فلمینگکه ماجرای عاشقانه ای است در زمینه وقایع جنگ های داخلی آمریکا با شرکت ویوین لی، ستاره فقید تئاتر و سینمای انگلستان در نقش اسکارلت اوهارا و کلارک گیبل، یکی از معروف ترین بازیگران آن دوران هالیوود در نقش رد باتلر. این فیلم علاوه بر برنده شدن جایزه اسکار بهترین فیلم سال، جمعا هفت جایزه اسکار از جمله بهترین بازیگر زن سال برای ویوین لی، بهترین فیلمنامه و بهترین تدوین را نیز به دست آورد.

فیلم «دلیجان» ساخته کارگردان برجسته آمریکایی، جان فورد، نخستین فیلم وسترنی است که «جان وین» را به محبوبیت جهانی رساند و توانست هفت نامزدی در رده بندی های مختلف اسکار به دست آورد.

فیلم «بلندی های بادگیر» از روی کتابی به همین نام به قلم امیلی برونته، به کارگردانی ویلیام وایلر، کارگردان آلمانی تبار، ماجرای عشق تراژیک هیثکلیف با بازی لارنس اولیویه، هنرپیشه تئاتر و سینمای انگلستان و مرل اوبراون، در نقش معشوقه او کتی است. این فیلم نامزد هشت جایزه اسکار شد و جایزه بهترین فیلم برداری آن سال را از آن خود ساخت.

فیلم «خداحافظ مستر چیپس» داستان یک معلم مدرسه انگلیسی محبوب و دوستداشتنی با بازی رابرت دونات از روی داستانی به قلم جیمز هیلتون که نامزد هفت جایزه اسکار شد.

فیلم «نینوچکا» ساخته ارنست لوبیچ با شرکت «گرتا گاربو» در نخستین نقش کمدی خود ماجرای دلباختن یک زن روسی به یک مرد انگلیسی (ملوین

دوگلاس) در شهر پاریس است.

«مستر اسمیت به واشنگتن می رود»، فیلم نامزد یازده جایزه اسکار با شرکت جیمز استوارت در نقش یک سناتور ساده که پایتخت را مجذوب خود می کند.

فیلم پایانی فستیوال، «جادوگر شهر زمرد» فیلم موزیکالی از روی کتاب کودکان اثر فرانک باوم با شرکت جودی گارلند است که دست اندرکاران جشنواره معتقدند هرچند اغلب مردم بارها این فیلم را دیده اند اما تماشای آن روی پرده سینما حال و هوای دیگری دارد.


XS
SM
MD
LG