گاردين زير عنوان «فریاد اعتراض به اقدام ايران دراعدام نقاش محکوم به ارتکاب جرم در سالهای کودکی» با اين يادآوری که دل آرا دارابی به رغم دستوری که گفته ميشود آيت الله محمد حسين شهرودی ریيس قوه قضایيه در ماه گذشته برای متوقف ساختن حکم اعدام او صادر کرده بود روز جمعه در زندانی در رشت به دار آويخته شد می نويسد گروههای مدافع حقوق بشر اعتراض به سياست ايران را در اعدام محکومين به ارتکاب جرم در دوران کودکی از سرگرفته اند.
گاردين که عکسی از تظاهرات عفو بين الملل در مقابل سفارت ايران در لندن را نيز منتشر ساخته است می نويسد معترضين ميگويند اعدام دل آرا بدون اطلاع قبلی چهل و هشت ساعته به خانواده و يا وکيل مدافع اش انجام گرفت، که به موجب قانون الزامی است.
گاردين می نويسد ديده بان حقوق بشر و عفو بين الملل ميگويند ايران با نقض کنوانسيون سازمان ملل متحد در مورد حقوق کودکان، که مجازات مرگ را برای جرایم ارتکابی در سنين زير هجده سال منع ميکند، بيشتر از هر کشور ديگری محکومين به ارتکاب جرم در سالهای نوجوانی را اعدام کرده است.
گاردين می نويسد به تخمين وکلای دادگستری قريب صد و سی نفر برای جرایم ارتکابی در سالهای نوجوانی در ايران محکوم به مرگ شده اند و در زندان در انتظار اعدام اند.
* ژاپن پرونده رکسانا را که مادرش ژاپنی است با نگرانی تعقيب ميکند
واشنگتن پست زير عنوان «ايران مجازات خبرنگار آمريکایی محبوس را بازبينی ميکند» از تصميم ايران برای رسيدگی به درخواست تجديد نظر رکسانا صابری خبرنگار آمريکایی ايرانی تبار در مورد مجازات حبس هشت ساله ای خبر ميدهد که پس از محکوميت در اتهام جاسوسی برای آمريکا عليه وی وضع شده است.
واشنگتن پست می نويسد هيرو فومی ناکاساونه وزير امورخارجه ژاپن که به ايران سفر کرده است گفت دولت وی پرونده صابری را، که مادرش ژاپنی است، با نگرانی تعقيب ميکند.
واشنگتن پست اظهارات منوچهر متکی وزير امورخارجه ايران را در يک کنفرانس خبری مشترک با حضور همتای ژاپنی اش نقل ميکند که با اشاره به پرونده خانم صابری گفت برای وی درخواست تجديد نظر شده است و اين تجديد نظر براساس عدالت و رافت انسانی و اسلامی انجام خواهد گرفت.
* دانشکده روزنامه نگاری محل تحصيل رکسانا به اعتصاب غذای او می پيوندد
شيکاگو سان تايمز زير عنوان «دانشجويان، استادان و فارغ التحصيلان دانشگاه شمال غربی در تدارک اعتصاب غذا برای صابری هستند» می نويسد هدف اين برنامه فشار به ايران برای آزاد ساختن رکسانا صابری، خبرنگار آمريکایی محبوس درايران است.
شيگاگو سان تايمز با اين يادآوری که رکسانا يکی از فارغ التحصيلان سال ۱۹۹۹ دانشکده روزنامه دانشگاه مديل است می نويسد برنامه اعتصاب غذا برای وی روز يکشنبه به اجرا گذاشته ميشود.
شيکاگو سان تايمز می نويسد برگزارکنندگان از داوطلبان در گوشه و کنار جهان خواستار يک اعتصاب غذای بيست و چهارساعته شده اند.
* ترکيه برای کمک به آشتی و ثبات در عراق مقتدا صدر را به صحنه آورد
حريت زير عنوان «حضور واعظ شيعه ضد آمريکا در مذاکرات آنکارا» از ملاقات روز جمعه مقتدا صدر با مقامات ترکيه برای تبادل نظرهایی سياسی پيش از انتخابات پارلمانی ماه دسامبر در عراق خبر ميدهد و می نويسد به گفته منابع ديپلماتيک اين ديدار در چارچوب سياست ترکيه برای تماس و گفتگو با تمامی جناح های سياسی و مذهبی در عراق به منظور ترويج آشتی و ثبات در آن کشور انجام گرفته است.
حريت با اين يادآوری که عراق پس از برگزاری انتخابات شوراهای محلی در ماه ژانويه اکنون در تدارک انتخابات پارلمانی ماه دسامبر است، می نويسد آنکارا به گروههای قومی و مذهبی عراق مشارکتی فعال در امور سياسی کشورشان را توصيه ميکند.
حريت می نويسد به موجب بعضی گزارشهای خبری مقتدا صدر، که گفته ميشود پايگاهش در ايران است، و در فهرست افراد تحت تعقيب نيروهای ائتلاف در عراق قرار دارد، مخفيانه با يک هواپيمای مخصوص به ترکيه آورده شد، و يک تيم اطلاعاتی ترکيه نيزهمراه اوست . اما منابع ديپلماتيک اين گزارشها را تکذيب ميکنند و ميگويند سفر وی قبلا تایيد شده بود، و ملاقات او با نخست وزير ترکيه نيز سری نبوده است.
حريت که عکسی از ملاقات رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه و مقتدا صدر را نيز منتشر کرده است می نويسد مراد اوزچليک نماينده مخصوص ترکيه در عراق نيز در اين ملاقات حضور داشت.
حريت اظهارات کتی شالو سخنگوی سفارت آمريکا در آنکارا را نقل ميکند که با اشاره به حمايت دولت آمريکا از اقدامات دولت عراق برای متقاعد ساختن گروههای مسلح افراطی به زمين گذاشتن اسلحه و پيوستن به روند دمکراتيک در عراق، ميگويد ملاقات ها و مذاکرات در ترکيه می تواند به متقاعد ساختن مقتدا صدر به حمايت از اقدامات دولت عراق کمک کند.