لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۵

گزارش سیاسی: ابراز خوش بینی جهان عرب نسبت به عملکرد صد روزه دولت اوباما  


ادوارد یرانیان، خبرنگار صدای آمریکا، قاهره

پس از گذشت صد روز از به قدرت رسیدن رئیس جمهوری جدید ایالات متحده، بیشتر جمعیت به اصطلاح « خیابان عرب »، با وجود اندکی بدبینی و حس ضرورت اعمال اقدامات موثرتر پیرامون بحران اعراب و اسرائیل، نسبت به عملکرد باراک اوباما خوش بین هستند.

همزمان با گذشت صد روز از ریاست جمهوری باراک اوباما، حس خوش بینی و اندکی بدبینی و نگرانی درخیابان های جهان عرب، حاکم شده است.

با وجود نگرانی ها پیرامون فقدان عملکرد موثر در قبال مسائلی که از دیدگاه افکارعمومی جهان عرب حائزاهمیت است، به نظر می رسد اکثریت اعراب، رئیس جمهوری جدید ایالات متحده را ستایش می کنند.

مسائلی همچون بسته شدن زندان گوانتانامو بی، تصمیم آقای اوباما پیرامون ممنوعیت شکنجه زندانیان و خواست وی برای عقب نشینی نیروهای آمریکا از عراق تا ماه اوت سال ۲۰۱۰ به طور کلی، توجه افکارعمومی را به طور مثبتی به سوی دولت جدید ایالات متحده را جلب کرده است.

ابو عمار، شهروند عراقی مقیم بغداد، با ابراز خشنودی از سیاست های پرزیدنت اوباما و اقدامات اخیر او می گوید:« پس از گذشت ۱۰۰ روز از قدرت رسیدن آقای اوباما، مردم عراق در کل نسبت به تصمیم او برای خروج نیروهای آمریکا از عراق خشنودند. در ضمن سیاست های میانه رو او در قبال کشورهای عرب و مسلمان، از جمله ایران نیز قابل ستایش اند.»

ماهر رقبان، مدیرهتل آلهپو در سوریه می گوید امیدوارم سیاست های آقای اوباما در مسیر کنونی پایدار بماند. آقای اوباما خیلی خوب است و درمقایسه با جرج بوش، سیاست های متفاوتی را اتخاذ کرده است. من امیدوارم سیاست او در خاورمیانه درمسیرصحیح قرار گیرد و بویژه درمورد ایران و سوریه، پیشرفت بیشتری نماید.

پال هایدوستیان، رئیس دانشگاه هایگازیان در بیروت که نبض نسل جوان لبنان را در دست دارد می گوید:« من فکر می کنم به دلیل ارسال پیام های پرزیدنت اوباما به خاورمیانه و مردم این منطقه و چندین مسئله مربوط به عدالت، به طورکلی عملکرد صد روز اول ریاست جمهوری او مثبت بوده است. این به آن معنا نیست که همه جنبه ها مثبت بوده، چرا که مردم خاورمیانه، بنا به طبیعت و تجربه تاریخی خود نسبت به اهداف جهان غرب به طور کلی و استانداردهایی که از دیدگاه خاورمیانه دوگانه اند، بدبین هستند.»

محمد کمال، استاد دانشگاه قاهره، عضو کمیته «آموزش و جوانان» مجلس خواص پارلمان مصر می گوید:« به نظر من اعراب به جز از برخی از جنبه ها، به طور کلی دیدگاه مثبتی نسبت به پرزیدنت اوباما دارند. او با زبان متفاوتی با مردم سخن می گوید. وی طرفدار برقراری ارتباط و گفتگو با جهان اسلام و اعراب است. وی نسبت به بحران اعراب و اسرائیل و عقب نشینی از عراق متعهد شده است و همه این موارد مثبت هستند. با این وجود، مردم هنوز اقدام موثری، بویژه در مورد بحران اعراب و اسرائیل و به رسمیت شناختن کشور اسرائیل، از جانب دولت او مشاهده نکرده اند. اما به طور کلی، پس از صد روز از آغاز به کار دولت او، مردم هنوزنسبت به اودیدگاه مثبتی دارند.»

اریب رنتاوی، تحلیل گر مرکزمطالعات سیاسی القدس در عمان در اردن، نسبت به ظرفیت پرزیدنت اوباما برای اعمال تغییر در سیاست های ایالات متحده با دیده بدبینی می نگرد و می گوید: « من فکر می کنم جهان عرب هوز چشم انتظار قدم های استوار پرزیدنت اوباما هستند. آن ها به وعده های او، حسن نیت و موضع گیری میانه رو او در قبال خاورمیانه، مسائل و چالش های منطقه، بویژه بحران اعراب و اسرائیل گوش می سپارند و با این وجود مردم ترجیح می دهند منتظر بمانند تا ثمره عملکرد او را ببینند و نسبت به اتخاذ سیاست های مثبت و یا منفی او هنوز قضاوتی نمی کنند. اعراب معمولا" نسبت به دولت ایالات متحده، روابط جهان عرب با آمریکا و اسرائیل بدبین هستند.»

زنتاوی می گوید بسیاری از اعراب نسبت به تصمیم پرزیدنت اوباما برای عدم شرکت در کنفرانس مبارزه با نژادپرستی سازمان ملل در ژنو و تداوم حمایت ایالات متحده از موضع گیری های اسرائیل ناامید شدند.

با این وجود وی یادآوری می کند مردم و رهبران خاورمیانه درصدد بستن در به روی شیوه های متفاوت آقای اوباما در قبال سیاست خارجی نیستند.

XS
SM
MD
LG