لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۲

تهران در برنامه سفر جاری فرستاده مخصوص آمريکا به منطقه خليج فارس و خاورميانه نيست


* چرا تندروها در ايران با بهبود مناسبات با آمريکا مخالف اند؟

نيويورک تايمز زير عنوان «مبارزه قدرت در ايران» مقاله ای از محمود سهیمی استاد دانشگاه کاليفرنيای جنوبی را چاپ کرده است که ميگويد درست هنگامی که بنظر ميرسيد مناسبات ميان آمريکا و ايران در نتيجه پيشنهاد اخير پرزيدنت اوباما رو به بهبود گذاشته است، مانعی جديد ظاهر شده است.

آقای سهيمی با اشاره به توقيف، محاکمه غير علنی و محکوميت رکسانا صابری خبرنگار آمريکائی ايرانی تبار در تهران به جرم جاسوسی برای آمريکا، ريشه اصلی دراين تغييرجهت را در مبارزه قدرت در ايران می بيند و می نويسد اما اين بار برخلاف گذشته مبارزه ميان جناح های مختلف در اردوگاه محافظه کاران است، نه مبارزه ای ميان اصلاح طلبان و تندروها.

آقای سهيمی می نويسد دولت آقای احمدی نژاد ثابت کرده است که قادر نيست مشکلات عظيم اجتماعی، اقتصادی و سياسی ايران را حل کند، و در زمينه های داخلی و خارجی با مخالفت روبروست.

آقای سهيمی با اين يادآوری که انتخابات رياست جمهوری در ايران روز بيست و دوم خرداد برگزارميشود، و محافظه کاران هنوز کانديدای خود را انتخاب نکرده اند، می نويسد محافظه کاران نسبتا معتدل وعمل گرا نمی خواهند از آقای احمدی نژاد برای دور دوم رياست جمهوری حمايت کنند. آنان مايل به معرفی کانديدائی نسبتا ميانه روهستند. به اعتقاد آنان، در غير اينصورت، يکی از دو کانديدای اصلح طلب، احتمالا با يک پيروزی چشم گير انتخاب خواهد شد. آنان در عين حال خواستار تشنج زدائی با دولت اوباما هستند.

آقای سهيمی می نويسد تندروها، از آن طرف، مايل به ادامه حمايت از آقای احمدی نژاد و سياست های او هستند. هرچند که آقای احمدی نژاد شخصا در مورد مذاکره با آمريکا ابراز علاقه کرده است اما حاميان اصلی اش به رويکرد پرزيدنت اوباما ظنين اند و مخالف تجديد مناسبات هستند.

آقای سهيمی می نويسد تندروها به دو دليل با نزديک شدن به آمريکا مخالف اند:

نخست اينکه بهبود در مناسبات، با توجه به از بين رفتن خطر و تهديد حملات نظامی آمريکا به ايران، موجب تقويت گروههای اصلاح طلب و عمل گرا در ايران ميشود. در آن صورت اصلاح طلبان، برای جانبداری از تشنج زدائی با آمريکا، به اقدام عليه منافع ملی متهم نمی شوند. در همين حال، تندروها با آگاهی از عمق عدم محبوبيت شان، از چشم انداز يک انقلاب مخملی وحشت زده اند، و بهمين جهت بشدت نگران تماس های مردم آمريکا و ايران هستند، که در صورت بهبود در مناسبات دو کشور رخ خواهد داد. توقيف خانم صابری را بايد از اين زوايه نگاه کرد.

دوم اينکه مناسبات بهتر با آمريکا ضرورتا مستلزم لغو دست کم بعضی از تحريم های اقتصادی وضع شده توسط آمريکا و متحدانش در مورد ايران است. چنين اقدامی منافع کلان تندرو ها را تهديد ميکند که بخش عمده ای از اقتصاد رسمی و زير زمينی ايران را در کنترل دارند.

* کشورهای مورد بازديد فرستاده آمريکا به خليج فارس در مورد جلوگيری از مسلح شدن ايران به تسليحات اتمی اتفاق نظر دارند

جروسلام پست زير عنوان «دنيس راس برای مذاکرات راجع به ايران در خليج فارس است» می نويسد وزارت امورخارجه آمريکا نماينده مخصوص خود را برای تبادل نظر در باره تلاش های بين المللی به منظور متفاعد ساختن ايران به انصراف از اقدامات مشکوک در زمينه تسليحات اتمی به منطقه فرستاده است.

جروسلام پست می نويسد آقای راس در جريان اين سفرعلاوه برمصر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، عمان، بحرين و قطر ديدن ميکند.

جروسلام پست می نويسد ژنرال جان آلن، معاون فرماندهی مرکزی آمريکا و پونيت تالور از شورای امنيت ملی آمريکا همراه آقای راس هستند.

جروسلام پست می نويسد آقای راس که در جريان مبارزات انتخاباتی پرزيدنت اوباما تحريم های شديدتر را به عنوان ابزاری برای متوقف ساختن ايران به انصراف از برنامه مشکوک تسليحات اتمی توصيه ميکرد، گروه مامور تدوين سياست مربوط به ايران را رهبری ميکند.

جروسلام پست می نويسد کشورهائی که در برنامه سفر آقای راس قرار دارند همگی در هدف جلوگيری از تبديل ايران به يک قدرت مسلح به تسليحات اتمی اتفاق نظر دارند.

جروسلام پست می نويسد رابرت وود سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا تکذيب کرد که آقای راس برای مذاکراتی مستقيم به ايران نيز سفر ميکند و افزود که هنوز به آن مرحله نرسيده ايم.


XS
SM
MD
LG