لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۹

سخنرانی دالایی لاما درباره نکات مثبت بحران اقتصادی جهان


دالایی لاما، رهبر تبعیدی بوداییان تبت ضمن سخنرانی در مقابل هزاران تن از دانشجویان دانشگاه سانتا باربارا در شمال لس آنجلس و بسیاری از افرادیکه از اقصی نقاط کالیفرنیا برای شنیدن سخنان او به این شهر آمده بودند، به عوامل مثبت شرایط ناهمگون اقتصادی جهان امروز اشاره کرد و گفت: «شکستن سیستم اقتصادی جهان، دیدگاه مردم را درباره مادیات برای همیشه عوض خواهد کرد.»

دالایی لاما در سخنان خود شرایط وضعیت ناجوراقتصاد جهان را «نتیجه حرص و آز بی حد، دروغ و درویی» خواند و گفت: «این فقط برخی از عوامل پنهانی در پس وضعیت بحران اقتصادی جهان امروز است.»

این رهبر مذهبی بودایی سپس خطاب به حاضران در دانشگاه ایالتی سانتا باربارا گفت: «کسانی که احساس می کنند پول مهم ترین عامل حیات انسان است، تنها در چنین دوران سخت و بحرانی اقتصادی است که متوجه می شوند مادیات تنها یکی از راه های خوشحالی است اما عوامل دیگری چون خانواده، فامیل، دوست و به خصوص آرامش وجدان نیز وجود دارد که خیلی از پول و مادیات مهم تر است.»

دالایی لاما در ادامه این سخنان گفت: «پس نتیجه می گیریم که این شرایط بحران اقتصادی یک واقعه مثبت است چرا که به مردمی که فقط چشم به مادیات دوخته اند و فقط به این فکر هستند که پول هایشان را بیشتر و بیشتر کنند نشان می دهد که این روند محدود است و در نهایت به جایی نمی رسد.»

دالایی لاما که برای انجام دو سخنرانی عمومی از طرف دانشگاه سانتا باربارا به کالیفرنیای جنوبی دعوت شده است. در این نخستین برنامه، او در حالیکه در یک صندلی مخصوص چوبی مزین به پارچه های زعفرانی رنگ نشسته بود درمقابل بیش از ۴۸۰۰ نفر به سخنرانی پرداخت.

بنا بر گفته مقامات دانشگاه سانتا باربارا، بلیت های این سخنرانی در عرض دو ساعت تماما به فروش رسید و بهای این بلیت ها از ۲۰ و ۴۰ دلار دربازار سیاه به ۶۰۰ دلار رسید.

رهبر ۷۴ ساله بودائیان تبت در ابتدای سخنان خود از این که به علت سرماخوردگی صدایی گرفته دارد پوزش خواست. او به زبان تبتی و هر بار به مدت ۱۵ دقیقه درباره مسایلی از قبیل گوشه های محرمانه و اسرار آمیز تاریخ و فلسفه بودایی سخن می گفت و سپس دستیار و مترجم او این سخنان را به انگلیسی ترجمه می کرد.

هواداران دالایی لاما و طلاب بودائی حاضر در جلسه در لباس های رنگین زرد و قرمز به دقت به این سخنان گوش می دادند.

یکی از حاضران در جلسه سخنرانی جویس تاپر ۷۰ ساله است که درباره این تجربه خود می گوید: «برای من اعجاب انگیز است که این مرد می تواند علیرغم وقایع کوچکی چون سرماخوردگی و مشکلات خیلی بزرگ تری از جمله مساله بغرنج وطنش تبت، هم چنان با متانت و آرامش به کارخود ادامه دهد. برای من بودن زیر یک سقف با دالایی لاما به منزله رسیدن به مراتب روحانی و بالاتر است. حتی اگر تمام حرف های او را هم نفهمم، تنفس در هوایی که او در آن حضور دارد احساس مثبت و خوبی به من می دهد.»

ملانی ۴۲ ساله با تمام شدن سخنرانی و بلافاصله پس از خروج دالایی لاما از روی صحنه با تلفن همراه خود سخنان او را برای کسی تکرار می کرد: «مساله اصلی و کلیدی این است که بتوانیم به جایی ماورای تفکراتی چون درد و رنج و خشم و عصبانیت برسیم. باید روی زمان حال حاضر تمرکز کنیم.»

دانشگاه سانتا باربارا پس از نخستین دیدار دالایی لاما از آن در سال ۱۹۸۴ تبدیل به یکی از مراکز مهم انجام پژوهش های بودایی شده است. او به دعوت رییس کرسی بخش پژوهش های بودایی و مدرسه دالایی لامای چهاردهم این دانشگاه برای ایراد سخنرانی به این منطقه سفر کرده است.

این دعوت که مقامات دانشگاه با بی صبری در انتظار آن بوده اند، از مدت ها پیش انجام شده بود چرا که دالایی لاما معمولا جلسات سخنرانی خود را از هفت سال پیش از تاریخ مقرر تعیین می کند.

XS
SM
MD
LG