پلیس تایلند اعلام کرده است پیرامون انگیزه های سیاسی و فردی حمله جمعه گذشته به جان ساندهی لیمتوتگهاک تحقیق خواهد کرد.
ساندهی، بنیانگزار جنبش اعتراض های به اصطلاح «پیراهن زرد» تایلند و « ائتلاف مردم برای دموکراسی» می باشد. این گروه ها در اعتراض های اواخر سال گذشته در تایلند دست داشتند که به قدرت رساندن رهبر کنونی کشور کمک کردند.
روز جمعه مردان مسلح با استفاده از سلاح های ای کی ۴۷ ب و ام ۱۶ به سمت اتومبیل ساندهی، در نزدیکی یک پمپ بنزین بانکوک آتش گشودند.
بنا به گفته پزشکان بیمارستان چولالانگکوم، ساندهی پس از خارج شدن گلوله از سرش، به آرامی دوران نقاهت را سپری می کند اما راننده او هنوز در وضعیت بحرانی به سر می برد.
جانگراک جوتاناند، معاون رئیس پلیس ملی تایلند معتقد است پنج مرد درحمله ای که ساندهی، راننده و یکی از دستیاران او را زخمی کرد دست داشته اند.
حمله روزجمعه، در کشوری که درتنش های بسیاری به سر می برد، شکاف های سیاسی را تشدید کرده است.
ائتلاف ساندهی ادعا می کند این حمله با انگیزه سیاسی صورت گرفته است و با وجود این که بنا بود وضعیت فوق العاده، تدابیر امنیتی را تشدید کند، این ائتلاف ازنیروهای امنیتی، به دلیل ناتوانی از محافظت از ساندهی، انتقاد کرده است.
هزاران تن از حامیان تاکسین، نخست وزیر در تبعید تایلند به اجلاس رهبران آسیایی در بانکوک حمله کرده و آن را لغو کردند.
پس از فراخوان تاسکین شیناوارتا برای انقلاب، تظاهرات ضد دولتی معترضان و یا نیروهای « پیراهن قرمز» با نیروهای امنیتی در بانکوک درگیر شدند. این درگیری ها به به کشته شدن دو تن و زخمی شدن بیش از ۱۰۰ تن شد.
احکام دستگیری ۱۳ تن از برنامه ریزان تظاهرات اعتراضی «پیراهن قرمز» صادر شده و بانکوک کماکان در وضعیت فوق العاده به سر می برد. هرگونه گردهمایی عمومی بیش از پنج نفر غیرقانونی محسوب می شود و دولت را به سانسور رسانه ها و اعزام سربازان ارتش مجاز خواهد کرد.
دولت تایلند می گوید زمانی که مقامات امنیتی اطمینان حاصل کنند آرامش به بانکوک بازگشته، وضعیت فوق العاده را لغو خواهد کرد.