لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۰

تهران ممکن است خواستار معاوضه رکسانا با سه ديپلمات ايرانی در توقيف ارتش آمريکا در عراق باشد



نيويورک تايمزدر سرمقاله ای زير عنوان"رکسانا صابری" می نويسد محاکمه رکسانا صابری توسط ايران هيچ شباهتی با عدل وعدالت ندارد. بر اتهاماتی بی ثبات و مواج که دولت عليه خانم صابری، خبرنگار دارای تابعيت مضاعف آمريکائی و ايرانی عنوان کرده بود، هفته گذشته جاسوسی برای دولت آمريکا نيز افزوده شد. محاکمه يک روزه اش نيز در اين هفته سری برگزار شد، و مقامات دولتی هيچ مدرکی عليه او ارائه نداده اند.

نيويورک تايمز می نويسد لازم است دولت ايران وی را آزاد کند، و به اين نمايش بيهوده پايان بدهد.

نيويورک تايمز می نويسد ما نمی دانيم چرا دولت تصميم به شکارخانم صابری گرفت. يک فرضيه اين است که تهران ممکن است خواستار معاوضه او با سه ديپلمات ايرانی باشد که در سال ۲۰۰۷ توسط سربازان آمريکائی در عراق در اتهاماتی مرتبط با حملات به نيروهای عراقی و آمريکائی بازداشت شدند. فرضيه ديگر اين است که تندروها در دولت ممکن است سعی ميکنند در تلاش های پرزيدنت اوباما برای تماس و گفتگو با تهران پس از سی سال دوری دو کشور خرابکاری کنند.

نيويورک تايمز می نويسد موضوع هائی بسيار وجود دارد که دو کشور لازم است در باره آنها صحبت کنند - ازجمله، تحت کنترل درآوردن شبکه مواد مخدردر افغانستان، و اطمينان از اينکه با خروج سربازان آمريکائی از عراق جنگ داخلی مجددا از کنترل خارج نشود.

نيويورک تايمز می نويسد دو کشور همچنين ممکن است در بسياری زمينه ها اختلافاتی شديد داشته باشند که برنامه های اتمی تهران در راس آنهاست. تهران بارها خواسته است واشنگتن در امور داخلی اش مداخله نکند. ايران با استفاده کردن از خانم صابری، و بسياری از اتباع خود، به عنوان وثيقه ای سياسی، تضمين ميکند که کارنامه ضعيف و تکان دهنده اش در مورد حقوق بشر، کماکان به عنوان مسئله ای قابل منازعه بين دو کشور باقی خواهد ماند ، و حتی نزديک شدن به يکديگر را دشوارتر خواهد کرد.

*آمريکا در سازمان ملل متحد برای سلب توانائی شرکت های حمل و نقل ايرانی در اسلحه رسانی به حزب الله و حماس تلاش ميکند


وال استريت جرنال زير عنوان"آمريکا دنبال انتقاد سازمان ملل متحد از ايران و سوريه بر سر تسليحات است" می نويسد دولت اوباما يک سرزنش رسمی سازمان ملل متحد از ايران و سوريه بر سر يک پروند قاچاق تسليحات را دنبال ميکند که مقامات آمريکائی آن را معرف خطرهائی می بينند که محموله های تسليحاتی ايران می تواند برای ثبات منطقه داشته باشد.

وال استريت جرنال می نويسد به گفته مقامات آمريکائی و ديگر کشورهای غربی، چنين اقدامی می تواند توانائی شرکت های حمل و نقل ايرانی را در ارسال تسليحات برای گروههائی نظير حزب الله در لبنان و حماس در قلمرو فلسطينان سلب کند.

وال استريت جرنال اظهارات يک مقام اروپائی را نقل ميکند که گفته است اين واقعيت که ايران تسليحات قاچاق ميکند، تازگی ندارد. آنچه جديد است اين است که حين عمل گير افتاده اند.

وال استريت جرنال می نويسد مدرک، راجع به يک کشتی باری استيحاری است که با توجه به گزارش منابع اطلاعاتی آمريکا، که حامل تسليحات به مقصد سوريه است، در قبرس توقيف شد. مقامات آمريکائی معتقدند تسليحات می توانست از آنجا برای حزب الله يا حماس فرستاده شود.

* اسرائيل از روسيه خواست به ايران تسليحاتی نفروشد که موازنه قدرت را در منطقه بهم بزند

هاآرتض زير عنوان"براک به روسيه گفت موشک پيشرفته به ايران نفروشد" می نويسد اهود براک وزير دفاع اسرائيل از الکساندر سلطانوف معاون وزارت دفاع روسيه خواسته است کشورش از فروش موشک های پيشرفته ضد هوائی به ايران خودداری کند.

هاآرتض می نويسد براک از سيستم موشکی موسوم به اس سيصد نامی نبرد اما بطور غير مستقيم به اين سيستم اشاره کرد و گفت اسرائيل انتظار دارد روسيه از دادن تسليحاتی که می تواند موازنه قدرت را در منطقه بهم بزند خودداری کند.

هاآرتض می نويسد سيستم موشکی اس سيصد همچنين تهديدی عليه نيروهای هوائی متحدين آمريکا از جمله عربستان سعودی، کويت، ژاپن و تايوان است که به هواپيماهای قادر به مقابله با چنين تسليحاتی مجهز نيستند.

* ايران می تواند به عنوان پلی فرهنگی، و بيشتر، با افغانستان عمل کند

لس آنجلس تايمز زير عنوان"استاد ايرانی برای آمريکا نظری مشورتی دارد" پاسخ های چنگيز پهلوان استاد ايرانی کارشناس در امور افغانستان به پرسش های رامين مستقيم خبرنگار اين روزنامه در تهران را در مصاحبه ای که اخيرا با او انجام گرفت چاپ کرده است، و ضمن معرفی وی به عنوان يک محقق يونسکو در دهه هفتاد، محرم بسياری از جنگ سالاران در افغانستان در دهه هشتاد، و کارشناس در امور انبوه مهاجران افغان در ايران، می نويسد وی در مصاحبه اش گفت ايران می تواند به عنوان يک پل فرهنگی، و بيشتر، با افغانستان که با آن زبان و فرهنگی مشترک دارد، عمل کند.

آقای پهلوان در پاسخ به اين سئوال که ايران برای کمک به افغانستان چه اقدامات سازنده ای می تواند انجام دهد که تا کنون انجام نگرفته باشد؟ ميگويد ايران می تواند به انتقال اقلام غير نظامی به افغانستان برای ياری به مردم افغان کمک کند. انتقال مواد غذائی می تواند به بسياری از اقلام غير نظامی ديگر تعميم داده شود. ايران در عين حال می تواند به آمريکا در زمينه مبادله اطلاعات کمک کند. ايران در بخش هائی مشخص از افغانستان نفوذ دارد، اما در اين باره نبايد غلو شود. ايران همچنين - نظير سی آی ای، با طالبان داری بعضی ارتباط هاست.


XS
SM
MD
LG