اسکات استرنز، خبرنگار صدای آمریکا، داکار
بنا به گفته بانک جهانی، با کاهش سرمایه گذاری خارجی، افت قیمت کالاهای صادراتی و کاهش ارسال وجوه نقدی آفریقایی تبارانی که در خارج کار می کنند، بحران جهانی اقتصاد آفریقا را نیز فرا گرفته است.
در این میان بیش از ۳ هزار نفر در کامرون بیکار شده اند.
اتاق بازرگانی کامرون اعلام کرده حدود هزار نفر دیگر بیکار خواهند شد.
صنعت چوب و الوار کامرون، بیش از هر صنعت دیگری در این کشور از رکود اقتصادی ضربه خورده است.
بنا به ارزیابی اتاق بازرگانی کامرون، این صنعت بیش از ۳۰۰ میلیون دلار متضرر شده است و انتظار می رود تقاضا برای الوار و چوب کاهش بیشتری یابد.
صادرات سال گذشته الوار، بیش از ۲۰۰ هزار تن کاهش یافت.
صادر کنندگان مواد خام آلومینیوم و کائوچو، همچون شرکت های صادرات الوار تولیدات خود را کاهش داده و کارمندان خود را اخراج کرده اند.
اولیویر بهله، رئیس اتحادیه کارمندان کامرون خواستار حمایت مالی مستقیم دولت برای بخش های صنعتی در معرض خطر، معافیت مالیاتی برای شرکت هایی که بیشترین ضرر را متحمل شده اند و دسترسی آسان تر به اعتبار شده است.
بهله می گوید:«اتحادیه ضررهای مالی صنایع مختلف را پیگیری می کند و با همکاری با بخش های دولتی و خصوصی درصدد است تا پیامدهای منفی تاثیر آن را به حداقل برساند تا با بهبود شرایط این شرکت ها بار دیگر تولیدات خود را به سطح معمول برسانند. صدها شرکت کامرونی در معرض ورشکستگی قرار دارند و بنا به آمار بازرگانی ۴۰ شرکت حدود ۶۰۰ میلیون دلار متضرر شده اند.»
پال بیا، رییس جمهوری کامرون گفته است کاهش قیمت کالاها، حجم صادرات را کاهش داده و کامرون با کاهش مالیات صادرات و درآمد گمرکی مواجه خواهد شد و بدین ترتیب تلاش ها برای رشد اقتصادی را با دشواری روبرو خواهد کرد.
افزایش آمار بیکاری به معنای کاهش درآمد خواهد بود، بنابراین تولید اقلام تزیین منازل غیرضروری، سطح فروش را نیز کاهش می دهد.
وزیر جنگلداری و حیات وحش کامرون می گوید دولت با همکاری دیگر اعضای انجمن اقتصادی و پولی آفریقای مرکزی در تلاش است تا مقدمات واکنش های هماهنگ منطقه ای برای رویارویی با بحران اقتصادی را فراهم نمایند.
بانک کشورهای آفریقای مرکزی پیش بینی کرده رشد ۵ درصدی سال گذشته، در کلیه مناطق اقتصادی که کامرون را به چاد، جمهوری آفریقای مرکزی کنگو، گابون و گینه استوایی مرتبط می کند، امسال به ۳ درصد کاهش یابد.
بانک منطقه ای کاهش میزان صادرات مواد خام را عامل اصلی ضررهای اقتصادی خوانده است.
مقامات ائتلاف کشورهای آفریقای مرکزی ازاعضای خود خواسته اند تا اتکای به مواد خام را کاهش دهند و با سرمایه گذاری بیشتر در بخش کشاورزی و کارخانه های کوچکتر، اقتصاد هایشان را خودکفا تر نمایند. آن ها هشدار داده اند میزان کمک های نقدی کشورهای جهان اهدا کننده به آفریقا، با ارایه معافیت های مالیاتی و صرف هزینه برای نجات شرکت های خود از ورشکستگی، کاهش خواهد یافت.