برکناری مدیرعامل بزرگترین بانک ایران
روزنامه اعتماد از ادامه برکناری مدیران واحدهای بزرگ اقتصادی در ایران خبر داده است. به نوشته این روزنامه، در ادامه این برکناری ها، روز شنبه، «سیدشمس الدین حسینی» وزیر امور اقتصاد و دارایی دولت نهم، طی حکمی «محمودرضا خاوری» را به سمت مدیرعامل و رییس هیات مدیره «بانک ملی» منصوب کرد و به این ترتیب، «علی صدقی» را بدون «هیچ تشکر» از این سمت برکنار کرد.
به نوشته اعتماد، برکناری مدیرعامل بزرگترین بانک ایران، سومین برکناری مدیرعامل یک واحد بزرگ اقتصادی طی یک هفته قلمداد می شود. پیش از این، منوچهر منطقی، مدیرعامل ایران خودرو و بهران سبحانی، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان از کار برکنار شده بودند.
خروج سرمایه گذاران از پارس جنوبی در ۴ سال گذشته
روزنامه اعتماد ملی در گزارشی اقتصادی می نویسد منطقه گازی پارس جنوبی اگر چه قرار بود یکی از «قطب های اصلی اقتصاد» ایران شود، اما اکنون بر کسی پوشیده نیست که ایران اکنون برای فعالیت در این میدان و برداشت گاز از مخازن آن، سالهاست که از قطر عقب افتاده است.
به نوشته این روزنامه، علی اکبر ترکان، از مقام های ارشد وزرات نفت، طی یک کنفرانس خبری در روزهای اخیر اعلام کرد میزان برداشت گاز قطر از پارس جنوبی، ۲/۲ میلیارد فوت مکعب بیشتر از ایران است. به نوشته اعتماد ملی، اوج فعالیت های پارس جنوبی در دولت هشتم بوده است که ۵ فاز این منطقه به طور کامل به بهره برداری رسید و قرارداد اجرای فازهای بعدی نظیر فازهای ۶، ۸، ۹ و ۱۰ نیز تا مراحل زیادی با سرمایه گذاران خارجی منعقد شد، در حالی که در ۴ سال گذشته، شاهد خروج سرمایه گذاران و تاخیر در اجرای پروژه های گازی این منطقه بودیم.
تکذیب خبر آزادی «شهرام جزایری»
روزنامه جمهوری اسلامی به نقل از مدير كل زندانهای استان تهران، خبر آزادی «شهرام جزایری» را تکذیب کرد. به نوشته این روزنامه، «سهراب سليمانی» در گفتگو با خبرنگار یکی از خبرگزاری ها گفته است « تاكنون از سوی مراجع قضایی دستوری درخصوص آزادی شهرام جزايری اعلام نشده است». به نوشته این روزنامه، اظهارات این مقام قضایی، در پاسخ به مطالب يكی از روزنامه های داخل ایران است كه از «زد و بند» شهرام جزايری در دستگاه قضايی و آزادی قريب الوقوع وی خبر داده بود.
کسری ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بودجه
روزنامه سرمایه در گزارشی از کسری ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بودجه دولت در سال ۱۳۸۸ خبر داده و می نویسد این کسری بودجه به خاطر تغییراتی است که در لایحه بودحه ۱۳۸۸ از سوی مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است. به نوشته سرمایه، برخی از تغییرات صورت گرفته از جمله صفر کردن بودجه واردات بنزین، انتقاد دولت نهم را در پی داشته است. سرمایه با اشاره به بخشی از تغییرات لایحه بودجه دولت توسط مجلس شواری اسلامی می نویسد در ماده واحده بودجه سال ۱۳۸۸ در جزءهای الف، و، ط به ترتیب ۱۰۰، ۶۸۰ و ۴۰۰ میلیون دلار و جمعاً ۱۸/۱ میلیارد دلار از اعتبارات شرکت ملی نفت کسر کرده است.