لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۷

گزارش اجتماعی: رکود اقتصادی و تشدید معضل بی خانمانی در آمریکا


مایک اوسالیوان، خبرنگار صدای آمریکا، لوس آنجلس

رکود اقتصادی عامل عمده ای در افزایش ارقام بی خانمانی در ایالات متحده بوده است. گرچه هنوز ارقام جدید شمارش بی خانمان های لوس آنجلس منتشر نشده است اما آن دسته افراد که با آن ها کار می کنند می گویند این معضل مزمن و قدیمی تشدید شده است.

افزایش بیکاری و مصادره منازل، بسیاری از ساکنان لوس آنجلس را آنچنان خشمگین کرده است که آتش خشم خود را به خیابان ها کشانده اند. یکی از این گردهمایی های اعتراض آمیز متوجه ساختمان سازی شده که با یک شرکت ورشکسته ارایه وام مسکن شریک شده بود.

بسیاری از مالکان که خانه هایشان را از دست داده و هم اکنون در آپارتمان ها و خانه های اجاره ای زندگی می کنند، سرگذشت خود را تعریف می کردند. برخی دیگر که مشاغل خود را از دست داده اند در منزل دوستان و بستگان خود اقامت گزیده اند. گروهی در مسافرخانه های ارزان مانده اند و حتی بعضی در وانت ها و ماشین های خود در پارکینگ های عمومی زندگی می کنند.

در بخش هایی از کالیفرنیا، از جمله ساکرامنتو و فرسنو، شهری از چادرنشینان شکل گرفته و قربانیان رکود اقتصادی به جمعیت بی خانمان های منطقه پیوسته اند.

ربکا ایساکس، مدیر دفتر خدمات به بی خانمان های لوس آنجلس که مسئول هماهنگی صدها برنامه برای این افراد است می گوید :« بیشتر افرادی که خانه هایشان مصادره شده است در خیابان ها زندگی نمی کنند ولی با شرایط بسیار دشواری روبر هستند. افرادی که به طور موقتی بی خانمان می شوند با اعضای خانواده شان زندگی می کنند و وقتی کار دیگری پیدا می کنند، آپارتمان اجاره می کنند. اکثریت آنها مشکلات بی خانمانی خود را حل و فصل می کنند اما برای افرادی که گره کار از دستشان خارج می شود، دوران بسیار بسیار دشواری است.»

بیشتر بی خانمان های لوس آنجلس در منطقه «اسکیدرو» در مرکز شهر که اکثر پناهگاه ها و برنامه های اهدای غذا قرار دارند، متمرکز شده اند.

آن دسته که در خیابان های منطقه هالیوود زندگی می کنند از گروهی بنام «کمک مردم به بی خانمان ها» یاری می جویند.

رودی سالیناس، مددیار این سازمان می گوید :« بسیاری از بی خانمان ها در خرابه ها، پای تپه ها و یا پشت بوته های کنار بزرگراه ها اقامت کرده اند. لوس آنجلس شهری ست که همه با اتومبیل به سر کار خود می روند و اساساً مردم تنها زمانی بی خانمان ها را می بینند که در کنار بزرگراه ها و یا در چادرهای پای تپه ها جمع شده باشند. اما اگر پیاده به زیر پل ها و یا پای کوه و ساختمان های نیمه تمام لوس آنجلس بروید با تعداد بسیاری از این افراد برخورد می کنید.»

کورتنی کاناگی، همکار او می گوید اخیراً با هلیکوپتر اداره آتش نشانی، تعداد بسیاری از چادرنشینان و بی خانمان ها را پای تپه های هالیوود به چشم خود دیده است.

بسیاری از سازمان های خیریه و مذهبی به بی خانمان ها غذا می دهند و برخی هم برایشان سرپناه موقتی فراهم می کنند. کارکنان و مددکاران این سازمان ها می گویند برنامه های غذا رسانی بسیاری وجود دارد ولی تخت و سرپناه به اندازه کافی موجود نیست.

شهر سانتا مونیکا در صدد است تا معضل بی خانمان ها را با کمک پلیس، مقامات شهر و نهادهای خصوصی حل فصل کند.

گرچه ارقام جدید بی خانمان های لوس آنجلس منتشر نشده است اما آمار قدیمی از ۷۰ هزار بی خانمان بدون سرپناه دائمی حکایت می کند که این شهر را به پایتخت بی خانمان های آمریکا بدل کرده است.

مددکاران اجتماعی بر این باورند که معضل بی خانمانی به دیگر مشکلات اجتماعی وابسته است و راهکار آن باید همه جانبه و جامع باشد و مسائلی همچون دسترسی بهتر به خدمات درمانی و اجتماعی برای ریشه کنی اعتیاد به مواد مخدر و الکل و شبکه امنیت اجتماعی برای افرادی که شغل خود را از دست داده اند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

آنها معتقدند که شهری چون لوس آنجلس به مسکن های مقرون به صرفه تری نیاز دارد که مردم آسیب پذیر در دوران رکود اقتصادی بی خانمان نشوند.

XS
SM
MD
LG