بانکوک، پايتخت تايلند در پی اقدام دولت در اعلام وضعيت فوق العاده در آن شهر و نواحی اطراف، امروز، يکشنبه صحنه خشونت بود.
آبهيست وجاجيوا نخست وزير تايلند در يک سخنرانی تلويزيونی گفت دولت برای برقراری آرامش مجبور به اعلام وضعيت فوق العاده شده است.
آقای آبهيست گفت سوتهپ تاگسوبان، معاون نخست وزير، مسئول اجرای تصميمات مرتبط با وضعيت فوق العاده است، و قدرت دستور بازداشت افراد، تفتيش ساختمانها و برچيدن مواضعی که برای حفظ نظم و مراعات قانون ضروری است به وی تفويض شده است.
آقای آبهيست، اندکی پس از اعلام وضعيت فوق العاده، هنگامی که ميخواست ساختمان وزارت کشور را ترک کند، با يورش دهها معترضی روبرو شد، که اتوموبيل وی را محاصره کرده بودند.
نيروهای امنيتی تيرهای هوائی شليک کردند، و صدای تيراندازيهای ديگری نيز شنيده شد که هنوز معلوم نيست ناشی از شليک های معترضين بوده است، يا نيروهای دولتی.
مقامات همچنين از مستقر ساختن سربازان در سراسر بانکوک خبر داده اند. در همين حال شاهدان نيز از ورود تانک و زره پوش به خيابانها خبر ميدهند.
ناآرامی، از روز شنبه و هنگامی شروع شد که صدها معترض خواستار استعفای نخست وزير، که ت یشرت های قرمز می پوشند، با هجوم به محل برگزاری کنفرانس رهبران کشورهای آسيائی در تفرجگاه پاتايا جلسه افتتاحيه کنفرانس را بر هم زدند.
آقای آبهيست بقيه جلسات اين کنفرانس را لغو کرد و رهبران شرکت کننده در کنفرانس نيز با هلی کوپتر به فرودگاه برده شدند.
پليس تايلند امروز گفت آريسمن پونگرونگرونگ رهبر معترضين ضد دولت را توقيف کرده است .
معترضين که از تاکسينا شين واترا نخست وزير پيشين حمايت ميکنند دولت فعلی را غير قانونی ميدانند و خواستار برگزاری انتخاباتی جديد هستند.
در کنفرانس رهبران کشورهای جنوب شرقی آسيا، موسوم به آسه آن که لغو شد، رهبران استراليا، چين، هند، ژاپن، نيوزيلند و کره جنوبی شرکت داشتند.