لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۰

ميرصيافی نخستين قربانی جنگ اينترنتی در ايران بود


* نقش یلاگرها می تواند در آستانه انتخابات رياست جمهوری در ايران گسترش يابد

مرکوری نيوز زير عنوان «بلاگر قربانی جنگ های اينترنتی ايران می شود» می نويسد نخستين جمله ای که اميد رضا ميرصيافی در نخستين بلاگ خود از تهران در سپتامبر ۲۰۰۶ نوشت اين بود که آزادی چيست؟ و بعد به اين سئوال خود پاسخ داد که نمی دانم، اما ميدانم روزی سايه اش را بر سر کشورم خواهم ديد.

مرکوری نيوز می نويسد دو سال و نيم بعد از آن ، او از پشت ديوارهای بی رنگ زندان اوين در تهران تلفنی با مادرش صحبت کرد. حرف هايشان راجع به مبارزه او با افسردگی ناشی از محبوس بودن در پشت ميله های زندان بود . مادرش ميخواست بداند آيا داروهای ناراحتی قلبی اش را ميخورد يا نه.

مرکوری نيوز می نويسد چند ساعت بعد، در يک غروب سرد نيمه مارس، ميرصيافی بيست و نه ساله جان سپرده بود.

مرکوری نيوز می نويسد او نخستين قربانی معلوم در کشمکش های بلاگرهائی است که رژيم اسلامی را به چالش گرفته اند، و مقامات نيز با حبس کردن و ارعاب - روش هائی که به خوبی می شناسند - به آنها جوابی کوبنده ميدهند.

مرکوری نيوز می نويسد اين کشمکش ها چند سال است که در ايران جريان دارد، و بلاگرها و سايت های اجتماعی به روزنه ای عمده در هر زمينه ای، از نارضائی های سياسی گرفته تا ويديوها و موزيک های به اصطلاح زير زمينی مبدل شده اند.

مرکوری نيوز می نويسد نقش بلاگرها به عنوان شکل دهندگان عقايد آزاد می تواند در آستانه انتخابات دوازدهم ژوئن، که معلوم خواهد ساخت آيا محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری محافظه کار برای يک دوره چهارساله ديگر نيز در اين مقام باقی خواهد ماند يانه، گسترش يابد. نتيجه اين انتخابات همچنين می تواند در رويکردهای واشنگتن برای تماس و گفتگو با تهران، که تا کنون در مقابل فشارهای غرب برای آزاديهای بيشتر مطبوعاتی و اينترنتی مقاومت کرده است، نقشی تعيين کننده داشته باشد.

* موفقيت در مذاکرات واشنگتن و تهران برای حل مشکلات منطقه ای اهميتی حياتی دارد

ديلی استار زير عنوان «ايران بايد به شجاعت اوباما پاسخی متقابل بدهد» با اشاره به آمادگی واشنگتن برای مذاکره با تهران، حتی در شرايطی که تهران به غنی سازی اورانيوم ادامه ميدهد، می نويسد اين نشانه ای از ضعف نيست بلکه نشانه ای از خردمندی و توجه به واقعيات است، که بايد تحسين شود.

ديلی استار می نويسد به موفقيت رسيدن اين مذاکرات اهميتی حياتی دارد زيرا رفع تشنج ميان آمريکا و ايران اجازه ميدهد تهران از مناسباتی عادی با قدرت های عمده غرب برخوردار شود، و تنها راه پيشرفت درمورد بسياری ديگر ازمنازعات و تشنج های جاری در جهان عرب و منطقه جنوب شرقی آسيا ست.

ديلی استار می نويسد تصميم آمريکا برای کنار گذاشتن سياست بی نتيجه قبلی، و پيوستن به مذاکرات، عملی رويه ای است که بايد با واکنش هائی متقابل و مشابه از سوی ايران روبرو شود. اين واکنش ها می تواند از طريق موضوع هائی نظير تشويق مناسبات مردمی، که ربطی به مسئله اتمی ندارد، و يا موضوع های وابسته به مسئله اتمی، نظير مجاز شناختن بازرسی از تاسياست اتمی برای پاسخ دادن به بعضی از پرسش های راجع به برنامه های منتسب به تسليحات اتمی صورت بگيرد، و يا حتی از طريق حرکتی نمادين نظير تعليق دو ماهه سال ۲۰۰۰ در چرخش هفت هزار سانتريفيوژ فعلی به بهانه تميز يا تعمير کردن آنها باشد .

ديلی استار می نويسد ايران فعلا دارای برنامه ای برای غنی سازی اورانيوم است و تلاش برای جلوگيری از دسترسی به تکنولوژی اين برنامه ديگر با واقعيت جور در نمی آيد. آنچه بيشتر مطابق با واقعيت است، به گفته پرفسور استفان والت از دانشگاه هاروارد، و دلائلی که بعضی ديگر ارائه ميدهند، بازداشتن ايران از اقداماتی است که می تواند به توليد بمب اتمی بيانجامد.

XS
SM
MD
LG