* فعل توانستن در اختلاف اتمی ايران و غرب معنائی مهم دارد
ميدل ايست تايمز، زير عنوان "آيا ايران میتواند ظرف شصت روز دارای بمب اتمی شود؟" با اين يادآوری که ايران يک روز پس ازاعلام تصميم آمريکا برای شرکت در مذاکرات پنج عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد، بعلاوه آلمان، با ايران، از رسيدن به مرحله راه اندازی هفت هزار سانتريفيوژ خبر داد، که در رسيدن به مرحله قدرت کامل اتمی گامی تعيين کننده است، می نويسد به تخمين يک آمريکائی کارشناس در امور انرژی و تسليحات اتمی، ايران می تواند ظرف پنجاه تا شصت روز يک بمب اتمی بسازد.
ميدل ايست تايمز می نويسد در اين زمينه آنچه که بايد مورد توجه قرار گيرد فعل توانستن است.
ميدل ايست تايمز می نويسد آنطور که هنری سوکولسکی مدير مرکز آموزشی سياست منع گسترش تسليحات اتمی مستقر در واشنگتن شرح ميدهد، اين الزاما بدان معنا نيست که ايران در آن چارچوب زمانی اورانيوم لازم برای توليد بمب اتمی را هم در اختياردارد. رسيدن به اين مرحله می تواند دوازده ماه طول بکشد.
ميدل ايست تايمز می نويسد به گفته سوکولسکی، ايران می تواند از اين تاريخ به فاصله پنجاه تا شصت روز، در سريع ترين شکل، و يکسال ، در ديرترين شکل، دارای يک بمب اتمی شود.
ميدل ايست تايمز می نويسد سوکولسکی در عين حال هشدار ميدهد رسيدن به اين مرحله نيز صرفا در صورتی امکان پذير است که ايران بتواند تمامی هفت هزار سانتريفيوژ را، شبانه روز، و بی وقفه، در حالت کار کردن نگاه دارد. در آن صورت، به تخمين سوکولسکی ايران می تواند در دوازده تا هجده ماه اوليه اين عمليات قريب شصت بمب اتمی بسازد.
ميدل ايست تايمز اظهارات سوکولسکی را نقل ميکند که ميگويد همه اين موارد را می توان به اين صورت نيز گفت که اگر ميخواهيد سياستی قاطع در مورد ايران داشته باشيد بايد فرض را بر آن بگذاريد که ايران دارای يک بمب اتمی است.
* کوتاه آمدن آمريکا در مورد غنی سازی اورانيوم توسط ايران پيروزی تهران جلوه داده ميشود
جروسلام پست زير عنوان"آيا آمريکا راجع به غنی سازی اورانيوم توسط ايران کوتاه می آيد؟" با اين يادآوری که شواهد نشان ميدهد دولت اوباما در سياست خود برای تماس و گفتگو با ايران جدی است می نويسد در همين حال ايران نيز به همان اندازه برای سياست خود در رسيدن به يک توانائی اتمی جدی است.
جروسلام پست می نويسد پرزيدنت اوباما در سخنرانی خود در پارلمان ترکيه بر خواست های دولت پيشين در مورد دور شدن کامل ايران از غنی سازی اورانيوم تاکيدی نگذاشت، بلکه گفت پيام او به ايران اين است که تسليحات اتمی توليد نکند.
جروسلام پست می نويسد اين می تواند چنين تعبِیر شود که دولت ممکن است برای تحمل برنامه ايران در مورد غنی سازی اورانيوم آماده ميشود، به اين شرط که زير نظارت آژانس بين المللی انرژی اتمی باشد، و ايران دنبال غنی سازی اورانيوم با غلظتی نرود که برای توليد تسليحات اتمی لازم است.
جرو سلام پست می نويسد اگر معلوم شود که اين موضع دولت آمريکاست، چنين موضعی در ايران به عنوان يک پيروزی عمده ای برای رژيم تلقی خواهد شد.
* اسرائيل مخالف مذاکرات اتمی غرب با ايران نيست
هاآرتض زير عنوان"اسرائيل مخالف مذاکرات غرب با ايران نيست" اظهارات يک منبع معرفی نشده در دولت بنجامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل را نقل ميکند که به اين روزنامه گفته است اسرائيل با مذاکرات ميان غرب و ايران بمنظور جلوگيری از اتمی شدن ايران مخالفتی ندارد.
هاآرتض می نويسد اشاره اين منبع به اعلاميه ای از سوی دولت باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا بود که ميگويد اين دولت بطور کامل در مذاکرات با ايران بر سر برنامه اتمی اش شرکت ميکند و بدين ترتيب با سياست جديد تماس و گفتگو، به اصطلاح توپ را به زمين ايران انداخته است.
هاآرتض می نويسد ايران در کانون مذاکرات ملاقاتی است که ماه آينده ميان پرزيدنت اوباما و آقای نتانياهو انجام خواهد گرفت.
* سوابق تحصيلی و شغلی رکسانا با اتهام جاسوسی تطبيق نميکند
ديلی استار زير عنوان"رفتارسرکوبگرانه ايران فقط می تواند به فنای رژيم بيانجامد" می نويسد توقيف رکسانا صابری، خبرنگار آمريکائی، پاشنه آشيل ايران، يا نقطه ضعف هائی مهلک را برملا ساخته است که ممکن است روزی به سقوط جمهوری اسلامی منجر شود.
ديلی استار با اين يادآوری که خانم صابری به جاسوسی برای آمريکا متهم شده است، که می تواند مجازات مرگ در پی داشته باشد، و تاکيد بر اينکه سوابق تحصيلی و شغلی او در مقام يک خبرنگار آزاد با چنين اتهامی جور در نمی آيد، می نويسد گزارشهای حاکی از وخامت وضعيت روحی خانم صابری در زندان نيز دليلی ديگر بر افترا بودن اين اتهام است.
ديلی استار می پرسد کدام جاسوس تعليم ديده ای پس از با خبر شدن از اينکه بايد چند روزی بيشتر در زندان بماند به گريه می افتد و تهديد به خودکشی ميکند؟
ديلی استار گزارش های خانم صابری را حتی برای سازمانهای اطلاعاتی جالب هم نمی شناسد و گزارش هايش از جنگ ويرانگر اسرائيل در لبنان را، گزارشهائی توصيف ميکند که نه راجع به راکت هاست، و نه عمليات حزب الله، بلکه بيشتر منعکس کننده آثار جنگ بر زندگی مردم عادی است.