لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۰۲:۲۸

گزارش علمی: سهم دانش آموزان ایرانی- آمریکایی در طراحی «شهرآینده» 


روزان اسکیربل، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن

یک شهر ۵۰ هزار نفری در شرق ریکجاویک در ایسلند در سال ۲۱۷۱ را تجسم کنید.

اما در حال حاضر در دور نهایی رقابت های « شهر آینده » سال ۲۰۰۹ در سالن جشن هتل واشنگتن دی سی هستیم.

سه دانش آموز مدرسه راهنمایی «بکسی» در اوهایو، در برابر جمعیت بزرگی از هم کلاسی ها، معلمان، والدین و داوران از طرح های خود دفاع می کنند.

این سه دانش آموز، از بین ۱۱۰۰ شرکت کننده ۳۸ تیم که برنده رقابت های شهر آینده بودند، برگزیده شده و برای رقابت برای دستیابی به جایزه ویژه بورسیه به واشنگتن دعوت شده اند.

آب، موضوع رقابت های سال ۲۰۰۹ می باشد.

هر تیم ، ماکتی از یک شهر را طراحی کرده که با مواد بازیافت ساخته شده است.

تام کراجانک، دانش آموز ۱۴ ساله همچون یک مهندس راه و ساختمان در برابر هیات داوران از طرح خود دفاع می کند و می گوید:«سلول های سوخت میکروبی که در این طرح به کار برده ایم، باکتری هایی هستند که از زباله تغذیه می کنند و انرژی تولید می نمایند. سیستم های پمپ آب هم به همین ترتیب کار می کنند.»

دانش آموزان مدرسه راهنمایی «ولی پارک» در نیوجرسی، «شهر امید» را طراحی کرده اند که در کنار رودخانه یانگ تسه، که آب آشامیدنی فراوان و پاکیزه دارد، بنا شده است.

جک ماگوایر، یکی از اعضای این تیم می گوید:« در این شهر از سیستم جداسازی مولکولی محدود ( ام سی دی) و از فن آوری نانوبات استفاده شده تا آلودگی های شیمیایی و فیزیکی را از آب جدا کند. در ضمن در این فن آوری از فیلترهای کربن نانو استفاده شده است.»

بابی مت، یکی دیگر از اعضای این تیم می افزاید: «این سیستم ما را قادر می سازد تا ضمن استفاده از آب، آن را هدر ندهیم. در این شهر، حیات ها و باغ خانه های مسکونی سقف های سبز طراحی شده اند. بنابراین در این خانه ها، آب تصفیه شده و می توان مواد غذایی و گیاه پرورش داد.»

در طراحی های قرن ۲۲، بناها برای جذب انرژی خورشید، با لایه ای از پلیمرهای خورشیدی پوشانده شده اند. گیاهان می توانند روی دیوارها رشد کنند و مردم با استفاده از وسائط نقلیه آبی، که از انرژی ذخائر آب در شهر استفاده می برد رفت و آمد می کنند.

رافهه لی، یکی از اعضای تیم امیدوار است مردم روزی بتوانند این طرح ها را به مرحله عمل بگذارند.

وی می گوید ما شهرمان را طوری طراحی کرده ایم که در سال ۲۱۷۵ قابل اجرا باشد.

مهندسان جوان مدرسه تیزهوشان «الهادی» در هیوستون تگزاس، شهر «جزیره سبز» را طراحی کرده اند که بین اقیانوس آرام و کوهستان های شرق استرالیا واقع شده است.

امیر پویا دردشتی می گوید:« مدیریت آب در این شهر از آسیاب های آبی که آب را از جو گرفته و برای آشامیدن تصفیه شده است، استفاده می کند. سیستم بازیافت آب خاکستری نیز که آب را از حمام، دستشویی و فاضلاب ها گرفته و تصفیه می کند، از جمله منابع دیگر آبی این شهراست. این سیستم، استفاده از آب را تا ۵۰ درصد کاهش خواهد داد.»

این دانش آموزان، « شهر آینده » را با استفاده از قطعات بازیافت شده کامپیوتر، جعبه های آب نبات و دستمال کاغذی طراحی کرده اند.

نیلوفر مومن، معلم علوم مدرسه «الهادی» می گوید پروژه هایی از این قبیل توانایی متحول کردن زندگی مردم را خواهد داشت.

این دانش آموزان، مهندسی شهر را به طور عملی تجربه می کنند.

علی احمدی، دانش آموز «الهادی» می گوید این پروژه ها فرصتی فراهم می کند تا دانش علمی را به مرحله عمل بگذاریم.

یاسمن صنایی دیگر همکلاسی او می گوید من یاد گرفتم که دخترها هم می توانند مهندس شوند و حرفه و زندگی موفقی داشته باشند.

رقابت های «شهر آینده» از سوی بنیاد هفته ملی مهندسان که گردهمایی انجمن های تکنیکی و حرفه ای شرکت های بزرگ ایالات متحده است، مورد حمایت قرار گرفته ، به پرورش استعدادهای نوین نسل آینده کمک می کند.

XS
SM
MD
LG