لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۳

گزارش اجتماعی: نوآوری های دانشجویان آمریکایی برای ایجاد جهانی بهتر در کشورهای درحال توسعه


سوزان لوگ، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن

در رقابت های امسال « ائتلاف نوآوران و مخترعان دانش پژوهان ملی » ( ان سی آی آی ای)، ۱۲ گروه از ۱۰۰ گروه برای شرکت در برنامه ای که از آن به « جنون ذهن در ماه مارس » یاد می شود، برگزیده شدند.

ان سی آی آی ای، نهاد حمایت کننده از این رقابت ها، نام خود را از تورنمنت سالانه بسکتبال دانشگاهی برگرفته که در ایالات متحده به آن « جنون ماه مارس» گفته می شود.

با وجود این که نوآوری ها از سیستم های تصویر سه بعدی تا دستگاهی که سرگیجه را تشخیص می دهد، تنوع داشت اما بسیاری از پروژه ها کشورهای در حال توسعه را مرکز توجه قرار داده بودند.

حمیرا فصیح الدین، مدیر برنامه ان سی آی آی ای می گوید: « چنین انتخابی از آگاهی دانشجویان آمریکا از مسائل جهانی حکایت می کند که بر مشکلات عمده کشورهای در حال توسعه تمرکز کرده اند.»

انتقال خدمات پزشکی از راه دور در شرق آفریق امعضلاتی همچون کمبود پزشک درمناطق روستایی در شرق آفریقا، که به ازای هر ۵۰ هزارنفر، فقط یک دکتر وجود دارد، مورد توجه این دانشجویان قرار گرفته است.

جولیا ویتینگ، نماینده دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا می گوید:« در بیشترموارد، یکی از مهمترین تصمیم ها، انتقال بیمار به پزشک در منطقه دیگر است و دسترسی به پزشک در مناطق شهری مستلزم صرف هزینه و زمان بسیاراست.»

ویتینگ و دیگر دانشجویان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، «سیستم جهانی انتقال دارو» و استفاده از یک تلفن همراه و یک لپ تاپ که اطلاعات را از مناطق روستایی به یک کاربر اینترنتی مرتبط می کند طراحی کرده اند.

وی می گوید با این سیستم، پزشکان سراسر جهان و پزشکان محلی می توانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند و خدمات خود را در اختیار ساکنان مناطق روستایی قرار دهند.

تیم ویتینگ تابستان سال گذشته برای آزمایش کاربرد این سیستم به تانزانیا سفر کرد و امسال نیز به کنیا خواهند رفت.

طراحی فانوس و پمپ آبی جدید

تیم «کاپر یونیون» به غنا سفر کرد تا نیازهای این منطقه را مورد ارزیابی قرار دهد و دریافت که ساکنان روستاها به منبع نوری بهتری نیاز دارند.

اورنگ پاندا می گوید: « بیشتر سازمان های خیریه ای که به غنا می روند، تعداد زیادی فانوس توزیع می کنند در حالی که بیشتر آن ها بعد از شش ماه می شکنند . بنابراین ما فانوسی طراحی کردیم که مردم منطقه فانوس ها را خود سر هم می کنند و چگونگی استفاده از آن ها را یاد می گیرند، بنابراین یک پروژه بلند مدت و پایا خواهد بود.»

تیم مهندسی دانشگاه ایالتی واشنگتن، کشاورزی را در مرکز پژوهش خود قرار داده بود.

برندان دالاس می گوید: « ما با سفر به مالاوی، سیستم پمپ آب که بسیار ساده بود را آزمایش کردیم. تمرکز ما بر این بود که طراحی به گونه ای باشد که به این دلیل که نیروی برق در منطقه وجود ندارد، استفاده از پمپ آسان باشد و با نیروی انسانی کار کند.»

پمپ از موادی ساخته شده که در منطقه قابل دسترسی و آماده است و این به معنای کارآفرینی برای اهالی مالاوی خواهد بود و گرچه پمپ های موجود، فرسوده و سنگین هستند، اما می توانند با استفاده از مواد اولیه موجود پمپ ها را تغییر کنند.

طراحی صندلی چرخدار با دوچرخه

تعمیر ساده و اولیه، نقطه تمرکز تیم موسسه فن آوری دانشگاه کالیفرنیا بود که طراحی یک صندلی چرخدار را در نظر داشت.

دانیال اولیور، مدیر اجرایی سازمان غیرانتفاعی «تحرک هوشمند بین المللی» که پس از فارغ التحصیلی با همکارانش تاسیس کرد، می گوید تعمیر صندلی چرخدار در داخل کشور بسیار ارزان تر و سریعتر است.

صندلی چرخداری که آن ها طراحی کردند، از چرخ تایر و سایر قطعات دوچرخه ساخته شده است و فرد می تواند آن ها را به هر مغازه تعمیر دوچرخه ببرد و آن را تعمیر نماید.

اولیور می گوید طراحی و مهندسی برای جهان در حال توسعه فرصتی برای وی فراهم کرده تا با استفاده از مهارت های مهندسی که آموخته به دیگران کمک کند.

سازمان «تحرک هوشمند بین المللی»، تولید صندلی چرخدار در گواتمالا را آغاز کرده است.

تیم های دیگر نیز درصدند تا در آینده با پیشبرد پروژه های خود به کشورهای در حال توسعه کمک کنند.

XS
SM
MD
LG