لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۶:۲۰

موشک دوربرد کره شمالی وارد فضای ژاپن شد


درپی پرتاب ماهواره کره شمالی، روز یکشنبه توکیو بلافاصله از شورای امنیت سازمان ملل خواست برای رسیدگی به این مساله یک جلسه فوق العاده تشکیل دهد.

موشک دوربرد کره شمالی ساعت ۱۱ و نیم بامداد روز یکشنبه از پایگاه ساحلی در شمال شرق آن کشور پرتاب شد. این موشک پس از عبور از آسمان اقیانوس آرام در طول ۷ دقیقه وارد فضای ژاپن شد.

پرتاب این موشک عملی تحریک آمیز و علیه درخواست ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی به لغو پرتاب آن بود. این سه کشور مکرراً به پیونگ یانگ هشدار دادند که پرتاب موشک دوربرد، صلح و ثبات آسیای شمال شرقی را به خطر خواهد انداخت.

تارو آسو گفت کره شمالی برخلاف هشدارهای مکرر ما، موشک خود را به فضا پرتاب کرد. این یک اقدام بسیار تحریک آمیز علیه ژاپن است و ما آن را تحمل نخواهیم کرد. این عمل به وضوح مخالف قطعنامه شورای امنیت است و ما در همکاری با جامعه بین المللی با آن برخورد خواهیم کرد.

به دنبال پرتاب موشک کره شمالی به فضا، توکیو موشک های ره گیر خود را در مقابل وزارت دفاع مستقر کرد و چندین موشک ره گیر دیگر نیز به پایگاه نظامی آن کشور در آکیتا فرستاده شد.

گرچه در چند روز گذشته نیز دو ناو جنگنده ژاپن که مجهز به موشک های زمین به هوا هستند در آب های ساحلی آکیتا مستقر شدند ولی توکیو موشک کره شمالی را که از فضای آن کشور عبور می کرد مورد حمله قرار نداد.

وزیر امور خارجه ژاپن اعلام کرد توکیو از طریق سفارت ژاپن در پکن به این اقدام کره شمالی اعتراض کرده است.

از سوی دیگر بلافاصله پس از پرتاب موشک، ژاپن از شورای امنیت درخواست کرد برای بررسی این مساله یک جلسه اضطراری تشکیل دهد. این جلسه بعد ازظهر روز یکشنبه برگزار می شود.

به رغم نگرانی پیشین توکیو بخش های جدا شده از موشک در خاک ژاپن سقوط نکرد.

یکی از مقامات عالیرتبه دولت ژاپن اظهار داشت اولین بخش جدا شده از موشک کره شمالی در دریای ژاپن و در ۲۸۰ کیومتری ساحل آکیتا سقوط کرد و بخش دیگر آن در ۱۲۷۰ کیلومتری خاک ژاپن و دراقیانوس آرام به آب افتاد. وی نیز پرتاب این موشک را برخلاف قطعنامه شورای امنیت و اقدامی تحریک آمیز خواند.

ایالات متحده، ژاپن، کره جنوبی و کره شمالی را متهم می کنند که پرتاب موشک دوربرد آن کشور به فضا به منظور آزمایش توان موشکی کره شمالی که نهایتا قادر به حمل کلاهک اتمی خواهد بود صورت می گیرد و نقض قطعنامه سال ۲۰۰۶ شورای امنیت است که کره شمالی را از هر نوع آزمایش موشکی دوربرد منع می کند.

پیونگ یانگ ادعا می کند پرتاب این موشک به منظور قرار دادن یک ماهواره مخابراتی در فضا انجام می شود.

پرتاب موشک کره شمالی، ژاپن را بیش از سایر کشورهای همسایه آن نگران کرده است زیرا مجمع الجزایر ژاپن به کره شمالی بسیار نزدیک است.

توکیو با همکاری ایالات متحده تاکنون میلیاردها دلار را برای توسعه یک سپر موشکی صرف کرده و ماهواره هایی را نیز برای نظاره و بررسی عملیات موشکی کره شمالی به فضا فرستاده است.

در حالی که کره شمالی چهار ساعت پس از پرتاب موشک حامل ماهواره مخابراتی، آن عملیات را موفقیت آمیز خواند، شهروندان ژاپن طی تظاهراتی مخالفت خود با این اقدام را ابراز کردند.

XS
SM
MD
LG