لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۸:۲۲

دور چهارم تحريم های بين المللی عليه برنامه اتمی تهران موقتا معلق ميماند


* اسرائيل برای اينکه تصميم بگيرد به ايران حمله کند يانه تا کی می تواند صبر کند؟

حريت، روزنامه ترکيه در چاپ انگليسی خود زير عنوان"فرصت عوض شدن برای ايران رو به اتمام است" به نقل از يک گزارش خبرگزاری رويترز از نيويورک می نويسد ديپلمات ها ميگويند ايران برغم پيشنهادی که آمريکا برای مذاکره داده است از فرصتی زياد برخوردار نيست، و تاکيد بر بهبود مناسبات نيز احتمال محدوديت های خاص خود را دارد.

حريت می نويسد در اين ميان و همزمان با بالاگرفتن اميد به پيروزی يک ميانه رو در انتخابات ايران، بسياری می پرسند اسرائيل چقدر صبر خواهد کرد تا تصميم بگيرد به تاسيسات اتمی ايران حمله بکند، يا نه.

حريت می نويسد به گفته ديپلمات ها اگرتلاش باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا برای بهبود مناسبات با ايران نتواند تهران را متقاعد سازد که از پيگيری برنامه های اتمی اش(غنی سازی اورانيوم) دست بردارد، آمريکا در شورای امنيت سازمان ملل متحد وارد تلاش برای وضع تحريم های تنبيهی جديد عليه ايران خواهد شد. اما فعلا برنامه های مربوط به وضع چهارمين دور تحريم های بين المللی عليه ايران دست کم تا برگزاری انتخابات رياست جمهوری ايران در ماه ژوئن (خرداد) معلق گذاشته ميشود.

حريت می نويسد تحليل گران ميگويند پرسش مهم تر از انتخابات ايران اين است که اسرائيل برای اينکه ببيند رويکرد آمريکا به ايران ثمر بخش است يا نه، تا تصميم بگيرد به تاسيسات اتمی ايران حمله کند يا نه، حاضر است تا چه وقت صبر کند.

حريت می نويسد مارک فيتزپاتريک، مقام سابق در وزارت امورخارجه آمريکا و کارشناس در امور جلوگيری از اشاعه و گسترش تسليحات اتمی در انستيتوی بين المللی تحقيقات استراتژيک معتقد است ايران برای تغيير در موضع اتمی اش، پس از برگزاری انتخابات، فرصت زيادی نخواهد داشت. وی ميگويد اسرائيل تا ابد منتظر نمی ماند و می افزايد من نمی توانم پيش بينی کنم چندماه طول خواهد کشيد، اما تصور هم نميکنم ايران بيشتر از چند ماه وقت داشته باشد. ايران فعلا اين فرصت را دارد و بهتر است از آن استفاده کند.

حريت می نويسد بنظر ميرسد رهبر جديد اسرائيل نيز همين نظر را دارد. بنجامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل، و چند دستيار نظامی اش، در اين هفته به مجله اتلانتيک گفتند اسرائيل مدتی طولانی صبر نخواهد کرد.اين مجله اظهارات يکی از دستياران وی را در ارتش نقل ميکند که گفته است که جدول زمانی اسرائيل بر پايه چند ماه تنظيم شده است نه چند سال.

* پليس نيويورک برای مقابله با تلافی جوئی افراطيون در صورت حمله اسرائيل به ايران آماده ميشود

هارتض، روزنامه اسرائيل در چاپ انگليسی خود زير عنوان"آيا يهوديان نيويورک در صورتيکه اسرائيل به ايران حمله کند هدف قرار ميگيرند؟" می نويسد مقامات روز جمعه تائيد کردند که پليس نيويورک همزمان با تشديد کشمکش های ميان اسرائيل و ايران، برای تقويت تدابير امنيتی در کنيسه ها و ديگر اماکن يهوديان در اين شهر برنامه هائی تدارک ديده اند.

هاآرتض می نويسد نگرانی های حاکی از اينکه گروههای افراطی مسلمان ممکن است عليه غيرنظاميان در جامعه يهوديان نيويورک - در صورتی که اسرائيل به تاسيسات اتمی ايران حمله کند - عملياتی تلافی جويانه انجام دهد، پليس نيويورک را به تنظيم برنامه هائی برای مقابله واداشته است، که اسقرار مامورانی اضافه بر معمول، از جمله تيم های کاملا مسلح موسوم به هرکولس در کنيسه ها، مراکز جامعه يهودی، و دفاتر ديپلماتيک اسرائيل، بخشی از آنهاست.

* پروژه ايرانی دانشگاه کابل نمونه مشارکت مورد نظر آمريکا برای بازسای افغانستان است

کريسشين ساينس مانيتور زير عنوان "گرم شدن مناسبات آمريکا و ايران می تواند تلاش های بازسازی افغانستان را تقويت کند" می نويسد يک محله شلوغ نزديک به حاشيه غربی شهرکابل، پايتخت افغانستان، صحنه استقرار دانشگاهی جديد با نمائی سنگی از مرمر سفيد و سقف هائی گنبدی با کاشی های آبی رنگ است. بسياری از صدها دانشجوئی که صبح ها برای رفتن به کلاس در اينجا صف می کشند ايران را کشوری می شناسند که برای کمک کردن به بهبود آموزش عالی در افغانستان محتاج تحصيل، سزاوار قدردانی است.

کريسشين ساينس مانيتور می نويسد اين دانشگاه صد ميليون دلاری يکی از پروژه های متعدد ايران در نقاط مختلف افغانستان است ، و درست همان نوع مشارکتی است که آمريکا ميخواهد عامل ايجاد تغيير و تحولاتی مثبت در اين کشور آسيب ديده شود.

کريسشين ساينس مانيتور با اين يادآوری که مقامات ايران هفته گذشته در کنفرانس بين المللی راجع به افغانستان در لاهه قول همکاری با آمريکا را برای عمران و توسعه و بازسازی افغانستان داده اند می نويسد گرچه بی اعتمادی عميق دو طرف کماکان باقی است اما اين حرکت می تواند به تلاش های واشنگتن برای متحول ساختن اوضاع در افغانستان سرعت و تحرکی بيشتر بدهد.

* توقيف طولانی رکسانا ممکن است به اتهاماتی جدی تر از خريد يک بطری شراب منجر شود

لس آنجلس تايمز زير عنوان"اوليای خبرنگار محبوس آمريکائی روانه تهران شدند" با اين يادآوری که رکسانا صابری، خبرنگار آمريکائی ايرانی تبار بيش از دو ماه است که در ايران به زندان افتاده است و اوليای او در تلاش برای کسب آزادی اش از داکوتای شمالی روانه تهران شده اند، توضيحات رکسانا به پدرش در يک تماس تلفنی از زندان را نقل ميکند که ميگويد وی پس از خريد يک بطری شراب توقيف شده است، که گرچه از نظر جمهوری اسلامی عملی غير قانونی است اما معمولا تحمل ميشود.

لس آنجلس تايمز می نويسد ولی ماهيت و طولانی شدن مدت توقيف، گويای آن است که رکسانا ممکن است با اتهامات جدی تر امنيتی مواجه شود.

لس آنجلس تايمز اظهارات يک مقام قوه قضائيه را نقل ميکند که ماه گذشته گفته بود رکسانا برای فعاليت هائی غيرقانونی(نامشخص) براساس حکم جلب دادگاهی انقلابی توقيف شده است که اغلب مجری محاکمات مرتبط با پرونده های جاسوسی و امنيت ملی است.

XS
SM
MD
LG