لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۰:۳۵

ميز آمريکا در وزارت امورخارجه ايران به دستور احمدی نژاد بوجود آمد


* تهران برای مقابله با سوء ظن تماس های سری منکر ملاقات هالبروک و آخوند زاده است

واشنگتن پست زير عنوان"ايران گزارشهای آمريکا در باره مذاکراتی گرم در کنفرانس را تکذيب ميکند" با اين يادآوری که ايران روز چهارشنبه گزارشهای دولت آمريکا در مورد گفت و گوئی صميمانه و دلگرم کننده ميان نمايندگان ارشد آمريکا و ايران در يک کنفرانس بين المللی را تکذيب کرد و گفت مذاکره ای انجام نگرفته است، اظهار نظر سعيد ليلاز تحليلگر سياسی در تهران را نقل ميکند که واکنش ايران را تلاشی برای مقابله با هرگونه سوء ظن در مورد تماس هائی سری تعبِير کرده است.

واشنگتن پست می نويسد نزديک شدن به واشنگتن، بخصوص پيش از انتخابات رياست جمهوری ايران در دوازدهم ژوئن (بيست و دوم خرداد) موضوعی حساس است. محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری، که خواستار يک دوره چهارساله ديگر است، مراقب است که حاميان تند روی خود را با مطرح ساختن رويکردی سريع به دولت اوباما خشمگين نکند.

واشنگتن پست اظهارات اقای ليلاز را نقل ميکند که با تاکيد بر محتاط بودن ايران در نگرش به اين موضوع ميگويد تائيد ملاقات، در ايران و در جهان اسلام عواقبی بجا خواهد گذاشت. برای بيش از يک نسل، ايران آمريکا را دشمنی اصلی نشان داده است. شعارهای ضد آمريکائی در ايران سالها باقی ميماند، حتی اگر دو کشور مناسبات را از سر بگيرند.

* هالبروک صحبت با آخوند زاده را با تعريف ازمعماری ايران شروع کرد

نيويورک تايمز زير عنوان"تصويری کمتر از کلينتون همزمان با اوج گرفتن نفوذ او" با اشاره به سفرهای خارجی اخيرهيلاری کلينتون وزير امورخارجه آمريکا و حضور او در ملاقات های پرزيدنت اوباما با رهبران بريتانيا، روسيه وچين در آستانه کنفرانس سران کشورهای گروه بيست در لندن، مشاهدات خبرنگار خود از کنفرانس بين المللی راجع به افغانستان در هلند را نقل ميکند و می نويسد خانم کلينتون در اين کنفرانس، صحنه را بيشتربه ريچارد هالبروک نماينده مخصوص آمريکا در امور افغانستان و پاکستان سپرده بود.

نيويورک تايمز می نويسد آقای هالبروک در جريان تنفسی در کنفرانس که برای صرف ناهار داده شد توانست سر صحبت را با يک ديپلمات ايران بازکند ،که نخستين تماس مستقيم دولت اوباما با رژيم ايران بود، و سرخط خبرهای روز را تشکيل ميداد، و خانم کلينتون بعدا اين موفقيت را تائيد کرد.

نيويورک تايمز می نويسد ميز آقای هالبروک مجاور ميز آقای آخوندزاده بود و وی قريب دو دقيقه در باره معماری ايران با او گپ زد.

* وزارت امورخارجه ايران به دستور احمدی نژاد ميز آمريکا دائر کرده است

وال استريت جرنال زير عنوان «سئوال و جواب با رئيس ميزجديد آمريکا در ايران» می نويسد محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران سال گذشته به وزارت امور خارجه دستور داد واحد جداگانه ای برای امور مربوط به قاره آمريکا بوجود آورد. تا آن وقت امور مربوط به قاره آمريکا بخشی از تشکيلات مربوط به امور قاره اروپا بود.

وال استريت جرنال با اين يادآوری که اين هفته ديپلمات های ارشد ايران و آمريکا در لاهه برای تبادل نظر در باره امنيت و ثبات افغانستان جلسه ای داشتند که نخستين نشست پر آب و رنگ دو طرف طی سی سال اخير بود، پاسخ هائی را که عليرضا سالاری معاون وزير امور خارجه ايران و مسئول ميز آمريکا در سال گذشته در جريان مصاحبه ای اختصاصی به فرناز فصيحی خبرنگار اين روزنامه داده بود، چاپ کرده است.

آقای سالاری در پاسخ به اين سئوال که چرا آقای احمدی نژاد تصميم به ايجاد واحدی جداگانه برای قاره آمريکا گرفت؟ ميگويد چون قويا چنين نيازی را حس ميکرديم. دولت معتقد است بايد مناسباتمان را با قاره آمريکا، شمالی و جنوبی، هردو، گسترش دهيم. به علاوه مسائل مرتبط به ديپلماسی با آمريکا قبلا بکلی ناديده گرفته شده بود. ما سعی ميکنيم اين وضعيت را عوض کنيم.

آقای سالاری در پاسخ به اين سئوال که واحد آمريکا چه کاری انجام ميدهد؟ گفت در مورد آمريکای شمالی کار ما بيشتر متمرکز بر تحقيق و تجزيه و تحليل است. ما خبرها را به دقت دنبال ميکنيم. تمامی زوايای مناسبات ايران و آمريکا را زير نظر داريم و نظر ميدهيم. ما بر اساس نتيجه گيری هايمان به رئيس جمهوری نظر مشورتی ميدهيم.

آقای سالاری در پاسخ به اين سئوال که بعضی ها ميگويند فقط رئيس جمهوری تندرو نظير آقای احمدی نژاد می تواند مناسبات با آمريکا را عملی کند، شما چه نظری داريد؟ ميگويد آقای احمدی نژاد شهامت بيشتری برای برداشتن گام های متهورانه دارد. او از درگير شدن با مسائل جنجالی و بحث انگيز بيمی ندارد و به درگير شدن با موضوع های جديد علاقمند است. اونگران عقايد عمومی نيست و وقتی فکرمی کند کاری درست است آن را انجام ميدهد. من معتقدم چنين کيفيت هائی در مورد ديپلماسی با آمريکا مفيد است

XS
SM
MD
LG