لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۰۶:۵۶

گزارش اجتماعی: پرده برداری پژوهشگران کانادایی از یک شبکه جاسوسی اینترنتی 


پژوهشگران کانادایی از یک شبکه جاسوسی اینترنتی که بخش بزرگی از فعالیت آن در چین قرار دارد، پرده برداشته اند.

این شبکه جاسوسی به کامپیوترهای دولت ها و سازمان های خصوصی کشورهای مختلف نفوذ کرده و به اطلاعات آن ها دسترسی پیدا کرده است.

یافته های این تحقیق ثمره فعالیت های ۱۰ ماهه پژوهشگران مرکز مطالعات بین المللی «مانک» در دانشگاه تورنتو و گروه نخبگان «سک دو» مستقر در اتاوا می باشد.

پژوهشگران کانادایی می گویند این شبکه جاسوسی که به آن «شبکه روح گفته می شود، به حداقل ۱۲۹۵ کامپیوتر نفوذ کرده اند. بسیاری از این کامپیوترها به سفارت ها، دفاتر وزارت امور خارجه و دیگر نهادهای دولتی بیش از ۱۰۰ کشور متعلق بوده اند.

محققان کانادایی اعلام کرده اند نزدیک به ۳۰ درصد اطلاعات کامپیوترهایی که هک شده اند، از ارزش بسیار بالایی برخوردار بوده اند.

کامپیوترهای وزارت امور خارجه ایران، بنگلادش، اندونزی، لاتویا، برونی، فیلیپین، لاتویا و بوتان از جمله اهداف حمله این شبکه جاسوسی بوده اند.

بنا به گفته پژوهشگران کانادایی، اکثر هکرها در چین مستقر بوده اند اما اطلاعات دقیقی مبنی برفعالیت این شبکه جاسوسی برای دولت چین در دسترس این محققان قرار ندارد.

بر اساس یافته های این گروه تحقیقاتی، هکرها با نفوذ در سیستم های کامپیوتری، نرم افزار «مالویر» را نصب کرده که قادر به ارسال و دریافت اطلاعات می باشد. بدین وسیله این شبکه جاسوسی اینترنتی قادر شده تا کنترل کامل سرور (server) نامه های الکترونیکی کامپیوترهایی همچون سازمان دالایی لاما را در اختیار گیرند.

پژوهشگران کانادایی پرده برداری از فعالیت های این شبکه جاسوسی را زنگ خطری برای جامعه بین الملل نامیده اند و تاکید کرده اند در برهه کنونی چارچوب قانونی و حقوقی برای مواجهه با یک شبکه جاسوسی اینترنتی وجود ندارد.

آن ها خاطر نشان کرده اند با توجه به گستردگی فعالیت این شبکه و در شرایطی که از چهار سرور این شبکه جاسوسی، چهار سرور در چین و یک سرور در ایالات متحده مستقر بوده اند، شروع تحقیقات جنایی بسیار پیچیده خواهد بود.

XS
SM
MD
LG