برنامه مبارزه با خشونت برای صلح، بخشی از پروژه ای است که به ابتکار دکتر فریده کیومهر دادستان، پزشک ایرانی ساکن لس آنجلس و برنده نخستین جایزه صلح سازمان بهداشت عمومی آمریکا پایه گذاری شده است.
کمپین مبارزه با خشونت ، یک برنامه دائمی و بخشی از فعالیت های مرکز سلامت و اپیدمی بین المللی است که به خشونت به صورت یک بیماری و نوعی بیماری همه گیر در سطح جهانی نگاه می کند و معتقد است که کودکانی که در شرایطی زندگی می کنند که شاهد رفتار خشونت آمیز هستند، در بزرگسالی دست به اعمال خشونت بار می زنند.
کمپین مبارزه با خشونت در طول پانزده سال گذشته به صورت یک پروژه قابل درک و گسترده به ایجاد آگاهی و آموزش های لازم درباره مضرات سلاح های کشنده، بازی با تفنگ های اسباب بازی، بازی های ویدیویی خشونت بار و رفتار خشونت آمیز میان والدین ، فرزندان آن ها و آموزگاران اشتغال دارد.
این کمپین به اشکال مختلف از طریق سخنرانی، جمع آوری امضا، کارگاه های آموزشی، نمایشگاه های نقاشی و هنرهای تجسمی، (از جمله نمایشگاهی که اخیرا تحت عنوان هنر به جای خشونت در لس آنجلس برپا شد)، مکاتبه با کارخانجات اسباب بازی سازی برای ایجاد تغییرات در ساختن انواع اسباب بازی های خشونت افزا، و برگزاری روز مبارزه با خشونت در طول سال به کار خود ادامه می دهد.
در پانزده سال گذشته یکی از فعالیت های سازمان مبارزه با خشونت برای صلح، برگزاری «روز مبارزه با خشونت» همزمان با انجام مراسم سیزده بدر ایرانیان، در پارک های مختلف کالیفرنیای جنوبی بوده است. جایی که این سازمان با ایجاد یک قرفه مخصوص، از کودکان و نوجوانان شرکت کننده می خواهد تا اسباب بازی های خشونت آمیز از جمله تفنگ ها و ویدیو گیم های خود را تحویل دهند و به جای آن یک تشویق نامه از این سازمان به نام پیشبرد اهداف صلح آمیز دریافت کنند.
دکتر فریده کیومهر دادستان مدیر و پایه گزار سازمان ضمن اشاره به وقایع خشونت باری که در سال های اخیر در رابطه با تیراندازی های بی سبب توسط نوجوانان در مدارس مختلف آمریکا و اروپا پیش آمده می گوید: «مسلما اسباب بازی های خشونت بار، تماشای رفتار خشونت بار در فیلم ها و بازی با ویدیوگیم های خشونت آمیز، نقش مهمی در بی احساس کردن این نوجوانان نسبت به خشونت دارد. این به گونه ای آن ها را بار می آورد که در نتیجه نمی توانند پیامدهای اعمال خشونت بار خود را به خوبی درک کرده یا آن را به درستی ارزیابی کنند.»
دکتر کیومهر دادستان می گوید: «در چند سال اخیر با جمع آوری هزاران قطعه تفنگ اسباب بازی مساله دیگری که برای سازمان پیش آمد این بود که با این اسباب بازی های ناخواسته چه باید کرد؟»
دکتر کیومهر دادستان و دیگر دست اندرکاران سازمان پس از مدت ها تحقیق و بررسی در مورد دوباره دیسی این اسباب بازی ها به این نتیجه رسیدند که شاید بتوان به صورتی دیگر از تفنگ های پلاستیکی و دیگراسباب بازی های ناخواسته و دور انداخته شده استفاده کرد: «ما تصمیم گرفتیم با چند تن از نقاشان و هنرمندان هنرهای تجسمی محلی از جمله نقاشان و مجسمه سازان ایرانی تماس بگیریم و از آن ها بخواهیم که به عنوان بخشی از فعالیت های مبارزه با خشونت برای صلح، این اسباب بازی ها را بنا بر سلیقه شخصی خود تبدیل به آثار بصری کنند.»
در نتیجه هفته گذشته، برای نخستین بار، ده ها قطعه از آثار این هنرمندان با استفاده از تفنگ های اسباب بازی در نمایشگاهی در خیابان ملروز – مرکز هنری در غرب هالیوود - برگزار شد که به طور روزانه مورد بازدید علاقمندان قرار می گیرد.
این نمایشگاه به مناسبت روز سیزده بدر که به رسم ایرانیان ساکن لس آنجلس در دومین یکشنبه پس از تحویل سال نو در پارک «میسون» در شهر ارواین در اورنج کانتی بر پا می شود نیز در کنار قرفه ای که به کار جمع آوری اسباب بازی های خشونت آمیز اشتغال داشت به نمایش عموم گذاشته شد.
دکتر فریده کیومهر دادستان می گوید: «هدف نهایی سازمان مبارزه با خشونت برای صلح ایجاد یک جهان آزاد، سلامت، خالی از خشونت و لبریز از صلح و صفا است. جهانی که ما بتوانیم با افتخار آن را برای نسل های آینده به جای بگذاریم.»