لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۵

سفيه فضايی ديسکاوری به ايستگاه بين المللی فضايی رسيد


سفيه فضايی ديسکاوری که پس از يک ماه تاخير روز يک شنبه به فضا پرتاب شد سرانجام روز سه شنبه به ايستگاه بين المللی فضايی رسيد.

***

سفيه فضايی ديسکاوری با محموله ای شامل دو بال متشکل از سلول های خورشيدی برای توليد الکتريسيته و يک رادياتور روز سه شنبه به ايستگاه فضايی بين المللی رسيد.

سفينه ديسکاوری در ارتفاع ٣٥٠ کيلومتری زمين و بر فراز استراليا در کنار ايستگاه فضايی پهلو گرفت و ٧ سرنشين آن مورد استقبال سه فضانورد مقيم ايستگاه قرار گرفتند.

فرمانده سفينه ديسکاوری پس از ورود به ايستگاه فضايی گفت: «ما خوشحاليم که به جمع شما پيوستيم. اين لحظه بسيار ويژه ای است و ما کار زيادی در پيش داريم.»

قبل از پهلوگيری سفينه، فضانوردان مقيم ايستگاه بين المللی از بدنه سفينه بيش از ٢٠٠ عکس برداشتند و آن را به مرکز ناسا مخابره کردند. هدف از عکسبرداری که يک رويه استاندارد سازمان ملی هوا-فضانوردی ايالات متحده است اطمينان از اين است که بدنه سفينه به هنگام پرتاب آسيب نديده باشد.

سفينه ديسکاوری قرار بود ماه گذشته عازم ايستگاه فضايی شود و لی مشکلات متعددی پرتاب آن را تا يکشنبه گذشته به تاخير انداخت. از آن جا که سفينه روسی سايوز قرار است خدمه جديد ايستگاه فضايی را در ٢٦ مارس، ٦ فروردين به ايستگاه بين المللی فضايی منتقل کند سفينه ديسکاوی بايد ايستگاه را پيش از آن تاريخ ترک کند که اقامت سفينه را از برنامه پيش بينی شده ناسا کوتاه تر خواهد کرد.

در چند روز آينده دو بال جديد متشکل از سلول های خورشيدی در ايستگاه نصب خواهد شد و مجموعه ٨ بال سلول های خورشيدی که ٣٥ متر طول دارند تمامی الکتريسيته ايستگاه را تامين خواهد کرد.

پال دای مدير پرواز سفينه ديسکاوری در مرکز فضايی جانسون تکزاس بر اهميت نصب سلول های خورشيدی تاکيد گزارد و گفت «بال های سلول های خورشيدی الکتريسيته ای را که تحقيقات علمی ايستگاه نيازمند آن است تامين خواهد کرد و با نصب سلول های خورشيدی زيربنای آزمايشگاه علمی ايستگاه فضايی تکميل می شود. چند روز آينده شاهد کار بدون وقفه فضانوردان و مهندسان ناسا در زمين خواهد بود.»

سفينه ديسکاوری در اين پرواز دستگاه جديد بازيابی آب ايستگاه را نيز حمل کرد. از آن جا که شمار فضانوردان مقيم ايستگاه در پايان ماه مه از سه به شش نفر افزايش خواهد يافت ناسا اميدوار است اين دستگاه تا آن زمان نصب و با موفقيت به کار گرفته شود.

فضانوردان سفينه ديسکاوری ٨ روز در ايستگاه اقامت خواهند کرد و در طول اين مدت سه راه پيمايی فضايی را که عمدتا به منظور نصب بال های خورشيدی خواهد بود انجام خواهند داد.



XS
SM
MD
LG