آدام فیلیپس، خبرنگار صدای آمریکا، نیویورک
با وجود اینکه تحصیل کردگان دانشگاه های ایالات متحده در کشاکش بحران رکود اقتصادی نگران کسادی بازار کار هستند، آن دسته از افرادی که برای استخدام در مشاغل «سبز» و ابتکار های مربوط به محیط زیست آموزش دیده اند چشم انداز درخشان تری را در آینده شغلی خود می بینند.
آنها امیدوارند با کمک طرح بسته مشوق اقتصادی عظیمی که اخیراً از سوی کنگره آمریکا تصویب شده است، طی چند سال آینده میلیاردها دلار به صنایع سبز و توسعه انرژی قابل بازیافت و کارآفرینی نوین تزریق شود.
اخیراً نمایشگاه مشاغل سبز در دانشگاه کلمبیا در نیویورک توجه بیش از ۷۰ کارفرما از شرکت های بازرگانی، بخش غیر انتفاعی، دانشگاهی و نهادهای دولتی را به خود جلب کرده است.
حدود ۸۰۰ دانش آموز از دانشگاه های کلمبیا، دارتموت، براون، پرینستون و دیگر دانشگاه های معتبر در این نمایشگاه حضور پیدا کردند و علایق و مهارت های خود در مسائل محیط زیست، مهندسی و اقتصاد منابع طبیعی و مدیریت آن را برای کارفرمایان به نمایش گذاشتند.
شیجان شو، متولد شانگهای و دانشجوی علوم زیست محیطی کالج کلمبیا می گوید امیدوار است آشنایی وی با مسائل مربوط به چین و ایالات متحده، پس از فارغ التحصیلی در سال ۲۰۱، توجه کارفرمایان را جلب کند و بتواند در زمینه قوانین محیط زیست و یا همکاری های زیست محیطی بین کشورها و در سطح بین المللی فعالیت کند.
موسسات آموزشی شرکت کننده در این نمایشگاه نیز امیدوارند تا با ارایه رشته هایی در مقطع فوق لیسانس و یا بورسیه، توجه دانشجویان با استعداد را به این صنایع جلب کنند.
پیتر اوتیس، مدیر برنامه توسعه شغلی دانشکده مطالعات زیست محیطی و جنگل بانی دانشگاه «ییل» نیز به یافتن مشاغلی با تمرکز بین المللی برای دانش آموزان علاقه نشان می دهد.
اوتیس می گوید :« حدود ۳۰ درصد دانش آموزان ما بین المللی هستند بنابراین بسیاری از مباحث کلاس ها بر روی مسائل بین المللی متمرکز است و حتی دانش آموزان نیز در صحبت های خود پیرامون مسائل جهانی سخن می گویند. بیشتر آنها وقت حود را صرف بحث و گفتگو در مورد تاسیسات برق، جنگل ها، بالا آمدن سطح آب دریا در کشورهای مختلف و ذوب شدن یخ های قطبی می کنند.»
کارفرمایان بسیاری از آژانس های دولتی که دست اندر کار مسایل محیط زیست هستند در این نمایشگاه غرفه داشتند. برخی برای نوشتن متون سیاست گذاری و یا اجرای طرح های مربوط به آلودگی هوا، در جستجوی دانشجویان حقوق و یا علوم سیاسی بودند.
حقوق بسیاری از مشاغل دولتی از بودجه بسته مشوق اقتصادی بلند پروازانه پرزیدنت اوباما پرداخت خواهد شد.
جیم فیلی، یکی از نمایندگان آژانس محافظت از محیط زیست آمریکا در این نمایشگاه می گوید :« تعداد مراجعه کنندگان و ابراز علاقه دانشجویان به فعالیت های این آژانس نسبت به سال های گذشته بی سابقه بوده است. به نظر من ابتکار پرزیدنت اوباما نقش مهمی در این استقبال بازی کرده است. جنبش سبز به حرکت در آمده است و اکثر مردم می خواهند در این تحول نقشی ایفا کنند.»
این دانشجویان همچون دیگر اقشار مردم آمریکا از شدت رقابت موجود در بازار کار آگاهی دارند. این درحالی است که بسیاری از صنایع به جای استخدام نیروی انسانی، تعداد کارمندان خود را کاهش داده اند.
میکن دالی که به زودی با مدرک فوق لیسانس علوم زیست محیطی و زمین فارغ التحصیل خواهد شد معتقد است :« چشم انداز آینده مشاغل سبز امیدوار کننده است و همزمان با تزریق بودجه بسته مشوق اقتصادی صدها و یا هزاران شغل جدید در این صنعت خلق می شود و من امیدوارم بتوانم در رشته خود شغلی بیابم.»
در حالیکه تعداد شرکت های فعال در زمینه محیط زیست در نمایشگاه مشاغل سبز بیش از دیگر بخش های صنعتی بود، بسیاری از دانشجویان امیدوارند بتوانند برای ترویج مسائل مربوط به محافظت از محیط زیست با گروه های غیر انتفاعی همکاری کنند.
با این حال همه این دانشجویان تاکید می کنند که فارغ از محل استخدام، خواه در بخش دولتی، غیر انتفاعی و یا دانشگاهی، درخشان ترین آینده شغلی در بستر مشاغل سبز نهفته است و آنها آینده جنبش سبز هستند.