لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۳

دستگاه های قضائی دو کشور هند و آمريکا در يک حرکت مشترک در رابطه با حراج مجموعه مهاتما گاندی


در پی صدور حکم دادگاه عالی دهلی نو عليه حراج وسائل شخصی مهاتما گاندی رهبر استقلال هند، يک بازرگان اهل کاليفرنيا که اخيراً اشياء متعلق به مهاتما گاندی را به معرض حراج گزارده بود، روز جمعه گفت وی از فروش آن منصرف شده بود.

هند ميخواهد از تحويل وسائل شخصی مهاتما گاندی که دو هفته پيش در نيويورک به حراج رسيد، جلوگيری کند و به همين سبب از دستگاه قضائی آمريکا کمک گرفته است. با اين همه هنوز معلوم نيست که سرنوشت مجموعه گاندی چه خواهد شد
اين مجموعه به بالاترين بهائی که برای آن پيشنهاد شده بود، بفروش رسيد. بازرگان کاليفرنيائی اما در همان روز حراج تلاش کرد از فروش مجموعه خود در «آنتی کوروم» جلوگيری کند. وی گفت اميدوار بود بتواند در يک معامله شخصی با دولت هند اين مجموعه يادگاری را به دولت هند بازگرداند و گفت وکيل من آقای راوی در روز حراج به آن محل رفت و کاغذهای لازمی را که نشان ميداد من ميخواهم اشياء متعلق بخودم را پس بگيرم، به آن شرکت تسليم کرد. در اين نامه تصريح شده بود که من نميخواهم اين حراج صورت بگيرد. اما آنان گفتند که ما اين حراج را انجام خواهيم داد.

سر انجام حراج انجام شد و من تصميم گرفتم بخاطر اين اتفاق، همانطور که گاندی به طولانی ترين روزه خود – يعنی يک روزه ۲۳ روزه – دست زده بود، من نيز به يک روزه بيست و سه روزه دست بزنم و در همين گير و دار چند روز پيش متوجه شدم که اکنون سياست وارد اين جريان شده است.

اما با توجه به حکم دادگاه عالی دهلی نو، مقامات وزارت دادگستری آمريکا حکم دادگاه را به شرکت " آنتی کروم" در نيويورک ابلاغ کرده و نگذاشتند که وسائل شخصی رهبر فقيد هند در اختيار خريدار آن قرار گيرد.

با اين همه، حراج روند عادی خود را طی کرد و در همان روز صاحب حراج " Julien Schaerer" گفت که تحويل اين مجموعه برای ۲ هفته بتاًخير خواهد افتاد. وی به حاضران در محل حراج گفت: خانم ها و آقايان، خواهش ميکنم توجه داشته باشيد که در توافقی با نماينده وزارت دادگستری آمريکا، اين شرکت پذيرفته است که امر تحويل مجموعه ای را که در حال حراج است، برای مدت ۲ هفته به تعويق بيندازد.

خريدار يک شرکت هندی است که در امور داروئی و تکنولوژی فعاليت ميکند.

"Tony Bedi" مدير عامل اين شرکت گفته است که شرکت وی ميخواهد مجموعه مهاتما گاندی را به دولت هند بازگرداند تا در دهلی نو به معرض تماشای عموم گزارده شود.

در ابتدا و پيش از برگزاری حراج، دولت هند با اين امر مخالفت کرد و گفت اشيای متعلق به گاندی بايد به ملت هند بازگردانده شود. اين اشياء عبارتند از يک کاسه برنزی که رهبر هند غذای خود را در آن صرف ميکرده است، عينک وی، صندل های چرمی و يک بشقاب ... و اما " Ravi Batra" وکيل بازرگان آمريکائی مطلب ديگری در اين زمينه اظهار ميکند و ميگويد حراج اين اشياء باعث ايجاد درگيری های سياسی بين گروه های مختلف سياسی شده است و در واقع هر چند که اختلاف نظر خوب است، اما واقعاً مناسب نيست که گاندی بصورت يک مسئله انتخاباتی در آيد و گفته شود که چه حزبی بيشتر حق دارد يا چه حزبی کمتر حق دارد. بايد بخاطر داشت که گاندی يک متحد کننده بود و نه يک متلاشی کننده.

اکنون آقای “ james Otis” بازرگان کاليفرنيائی ميگويد مايل است که اين اشياء به خود او بازگردانده شود زيرا بر اين گمان است که اين مجموعه ممکن است در جهات سياسی مورد استفاده قرار گيرد.


وکيل اين بازرگان آمريکائی ميگويد حکم دادگاه عالی هند برای جلوگيری از حراج اشياء متعلق به مهاتما گاندی با توجه به پيمان نامه هائی که بين آمريکا و هند امضاء شده، کاملاً قانونی است.




XS
SM
MD
LG