لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۶

گزارش هنری: نقش تازه میکی رورک، ضد قهرمان فیلم مرد آهنین


میکی رورک، یکی از پنج نامزد دریافت جایزهاسکار در رده بندی بهترین هنرپیشه مرد سال ۲۰۰۹ به تازگی قراردادی برای ایفای نقش در دومین فیلم مرد آهنین، بر اساس کتاب کمیکی به همین نام امضا کردهاست که در آن او نقش ضد قهرمان فیلم،یک جنایتکار روسی تبار به نامویپلاش رادر مقابل رابرت داونی جونیور به عهده خواهد داشت.

میکی رورک امسال توانست بیشترین جوایز سینمایی از جمله گلدن گلوب و اسپیریت آواردز را برای بازی در فیلم « کشتی گیر» در سال ۲۰۰۸ به دست آورد.

این خبر هنوز توسط تهیه کنندگان فیلم مرد آهنین دوم که قرار است در سال ۲۰۱۰ به اکران درآید رسماتایید نشده است و بنا بر گزارش روزنامه هنری «ورایتی » چاپ هالیوود ، طرفین بر سر مبلغ پرداختی به میکی رورک هنوز به توافق نرسیده اند.

حضور میکی رورکاین هنرپیشه ۵۶ ساله در فیلممرد آهنین هنگامی مطرح شد که از قرار معلوم رابرت داونی جونیور که دوستی چندین ساله ای با رورک دارد از تهیه کنندگان درخواست کرد که نقش مخالف او در فیلم را به میکی رورکواگذار کنند.

در فیلم تازه مرد آهنین علاوه بر داونی جونیور و میکی رورک، ساموئل ال جکسون و اسکارلت یوهانسون نیز در نقش جاسوسه ای به نام « بلاک ویدو» شرکت خواهند داشت.

فیلم مرد آهنین یکی از پرفروش ترین فیلم های سال ۲۰۰۸ بود که یکی از بازیگران ایرانی هالیوود، شاون توب نیز نقش کلیدی در این فیلم ایفا کرده است. این فیلم توانست بیش از 300 میلیون دلار فروش گیشه داشته باشد.

موفقیت فیلم کشتی گیر که داستان رسیدن یک ورزشکار از کار افتاده به قله افتخار را بیان می کند شباهت زیادی به داستان فیلم پرطرفدار « راکی» سیلوسته استالون دارد باعث شده است که میکی رورک این روزها پس از ۱۵ سال کناره گیری از سینما یک بار دیگر تبدیل به یکی از آس های هالیوود شود و استودیوهای مختلف برای شرکت او در فیلم های آینده خود به رقابت بپردازند.

در فیلم کشتی گیر، میکی رورک در نقش ورزشکاری بازی می کند که با وجود عواقب ناشی از یک حمله قلبی یک بار دیگر قدم به رینگ می گذارد و بر رقیب خود پیروز می شود.

با اکران این فیلم،رسانه های داخل ایران با بزرگ نمایی صحنه ای از فیلمکشتی گیر ساخته درن آرنوفسکی که در آن میکی رورک، هنرپیشه نقش اول با خشونت میله ای راکه پرچم جمهوری اسلامی ایران به آن آویزان شده را بر روی زانوی خود می شکند، آنرا تازه ترین مجموعه توهین ها و پیش داوری های ضد ایرانی هالیوود قلمداد کردند.

بنا بر مقاله ای در روزنامه گاردین،این صحنه تنها بخشی از صحنه نبرد در رینگ کشتی است که تنها لحظاتی قبل از آن رقیب میکی رورک سعی می کند با استفاده از همان میله او را از پای درآورد.هم چنین نمایش این صحنه از فیلم کشتی گیر هم زمان است با شرایطی که در آناین کشتی گیر در حال رویارویی با رقیبی به نام « آیت الله » است و تماشاگردن نبرد در سالن مسابقه فریاد آمریکا آمریکا را سر داده اند.

بنا بر گزارش روزنامه گاردین که احتمال صدور نمایش و مجوز اکران فیلم کشتی گیر در ایران را غیر ممکن خوانده است، بسیاری از ایرانیان از طریق نمایش بخش هایی ازاین فیلم توسطشبکه ماهواره ای تلویزیونی « صدای آمریکا» از وجود آن آگاه شدند.

فیلم کشتی گیر با شرکت میکی رورک سومین فیلمی است که به عنوان فیلمی با «مضامین و عواطف ضد ایرانی» از سوی جمهوری اسلامی مطرح شده است. پیش از این سایت اینترنتی فردا ، « متعلق به اصول گرایان »،فیلم کشتی گیر راهم چونفیلم ۳۰۰ در اره نبرد ترموپیلبین ایرانیان و یونانیان باستان و «سنگسار ثریا م » ماجرای سنگسار شدن زنی به علت داشتن روابط جنسی خارج از خانواده بر اساس قانون شریعت ایران را فیلمی « ضد ایرانی» خوانده بود.

فیلم اسکندر ساخته اولیور استون نیز در ایران به دلیل بیان احساس هم دردی با شخصیت اسکندر کبیر مورد نکوهش قرار گرفت. شخصیتی که ایرانیان او رامسئول تخریب تخت جمشید، بارگاه امپراتوری پارسیاندر 330 قبل از میلاد می دانند.

XS
SM
MD
LG