لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۸

گزارش: انتشار کتابی درباره سال های زندگی جوزف کندی در هالیوود




کتاب تازه ای تحت عنوان «جوزف کندی تقدیم می کند: سال های زندگی در هالیوود» در ۵۵۰ صفحه توسط انتشارات الفرد نوف منتشر شده است که در آن نویسنده و تاریخ نویس سینما، کری بوشامپ، افشا کرده است که پدر جان اف کندی رییس جمهورفقید آمریکا در دوران زندگی در هالیوود با افراد مختلف آشنایی داشته و ملاقات کرده است و به بسیاری از آن ها از جمله گلوریا سوانسون بازیگر قدیمی سینما و آدولف هیتلر، رهبر نازی های آلمان از دریچه مادیات نگاه می کرده است.

جزئیات کتاب بوشامپ بارها و بارها نشان می دهد که جوزف کندی علیرغم عشق و علاقه سرشاری که به ۹ فرزند خود داشته است وشاید یکی دو نفر دیگر از جمله ماریون دیویس ( معشوقه او)، برای دیگران جز در رابطه با مادیات هیچ اهمیتی قائل نبوده است و افراد را پس از آن که از لحاظ مادی جذابیت خود را برای او از دست می دادند از اطراف خود پراکنده می کرد.

در این کتاب اعضای خانواده دو تن از شرکای سابق جوزف کندی، فرد تامپسون و گای کوریر دلیل مرگ این دو تن را ترک آن ها در شرایط حساس توسط جوزف کندی خوانده اند.

جوزف کندی مدت پنج سال از زندگی خود را در هالیوود گذراند. پنج سالی که اثرات عمیقی بر مسیر حرکت صنعت سینما داشته است و در کتاب کری بوشامپ درباره روابط عاشقانه کندی با گلوریا سوانسون، یکی از معروف ترین بازیگران دوران سینمای صامت که بعدها در فیلم « سانست بلوارد» ساخته بیلی وایلدر درحقیقت نقش خود را بازی می کند، نوشته شده است که این دو در عین حال یک شرکت تهیه فیلم به نام « سوانسون پروداکشنز» را پایه گذاری می کنند که به خاطر عدم موفقیت و ناتمام ماندن فیلمی به نام « ملکه کلی» و محاسبات غلط توسط کندی، سوانسون را در شرایط وخیم اقتصادی قرار می دهد.

جوزف کندی که با گلوریا سوانسون از عشق صحبت کرده و قرار ازدواج و آوردن فرزند گذاشته بود در سال ۱۹۳۱ میلادی سوانسون ورشکسته و هالیوود را پشت سر می گذارد و با بیش از ۱۵ میلیون دلار در حالی که عنوان « ثروتمند ترین مرد ایرلندی آمریکا» را به خود اختصاص داده است هالیوود را ترک می کند.

در کتاب تازه کری بوشامپ هم چنین آمده است که جوزف کندی از طرفداران پروپاقرص اعضای گروه رقصندگان تئاتری بوده است. جوزف کندی در سال ۱۹۱۴ با « رز فیتزجرالد» دختر یکی از خاندان های اشرافی شهر بوستن ، جان هانی فیتز، ازدواج کرد. این زوج علیرغم داشتن ۹ فرزند بیشتر سال های زندگی مشترک خود را جدا از هم زندگی کردند و در طول سال ها جوزف کندی با زن های دیگری علاوه بر گلوریا سوانسون، از جمله مارلن دیتریش ارتباط داشت.

هالیوود کندی را که مردی خوشقیافه، ورزشکار و خوش مشرب بود به خوبی پذیرفت. کندی که از جذبه خاصی برخوردار بود اعتقاد داشت:« این مهم نیست که تو چگونه آدمی هستی مهم این است که دیگران تو را چگونه آدمی تصور می کنند.»

در فصل دیگری از کتاب « سال های زندگی در هالیوود»، دوشامپ می نویسد:« جوزف کندی هنگامی که لازم می شد خود را زاده یک خانواده فقیر می خواند. او که در سال ۱۸۸۸ به دنیا آمده بود در حقیقت در یک خانواده مرفه بزرگ شده بود و تحصیلات خود را نیز در دانشگاه هاروارد به پایان رسانده بود. اما از آنجایی که او اهل شهر بوستون بود و در این شهر ایرلندی تبارها مورد تبعیض قرار می گرفتند کندی احساس می کرد که این تبعیضات جلوی پیشرفت های مالی او و نبوغی که او در به دست آوردن مادیات داشت را سد کرده اند.»

جوزف کندی مصمم بود تا راهی پیدا کند که فرزندان او هرگز مجبور نشوند تحت تبعیضاتی و تحقیراتی که او شاهد آن بوده است قرار گیرند.

جوزف کندی هنگامی قدم به عرصه فیلمسازی در هالیوود گذاشت که صاحب چند شرکت موفق تجارتی دیگر بود و تصمیم گرفت تا استودیوی ناموفقی به نام « اف بی او» را سر و سامان دهد. این عملیات هوشمندانه اقتصادی به همراه جزئیات در کتاب دوشامپ ذکر شده است که در مجموع تحسین خواننده را از مغز اقتصادی کندی بر می انگیزد.

جوزف کندی مدتی کنترل استودیوی معظمی که امروز به نام برادران وارنر شناخته می شود را به دست گرفت و پس از احیای آن مجبور به مقابله با شخصیت ثروتمند یونانی اسپایروس اسکوراس بر سر به دست آوردن استودیوی پارامونت شد.

با این وجود جوزف کندی با ورود به هالیوود در یک مقطع زمانی مناسب توانست به موفقیت های مالی قابل توجهی دست پیدا کند.

کندی در اوج دوران بحران اقتصاد آمریکا در سال ۱۹۲۹ و تغییر جهت هالیوود از فیلم های صامت به فیلم های گویا، توانست چند بانکدار معتبر را متقاعد کند که به کار تهیه و سرمایه گذاری در فیلم بپردازند. در حقیقت جو کندی تنها شخصیت بیرون از هالیوود بود که توانست در دایره سخت این شهر نفوذ کرده و نهایتا آن را سرکیسه کند.

در مجموع کتاب دوشامپ به خواننده نشان می دهد که هالیوود زمینه ساز ثروت ۴۰۰ میلیون دلاری جوزف کندی بوده است. کندی که در سال ۱۹۶۹ درگذشت توانست با تجربیاتی که از هالیوود به دست آورد خود را در انظار جهانی دقیقا به همان صورتی بنمایاند که آرزوی آن را داشت.

پس از هالیوود، کندی بیشتر روی شهر واشنگتن تمرکز کرد. او امیدوار بود که پرزیدنت روزولت مقامی در کابینه خود به او واگذار کند اما در عوض به اوشغل ریاست اداره امنیت و اطلاعات داده شد. در سال ۱۹۳۸ نیز به عنوان سفیر آمریکا به انگلستان فرستاده شد که یکی از نقاط درخشان حرفه ای برای او و اعضای خانواده اش محسوب می شود.

جوزف کندی به خاطر صراحت بیان هیچگاه نتوانست به صورت دیپلماتی محافظه کار شناخته شود و هرچند تصمیم داشت در سال ۱۹۴۰ در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، با برگزیده شدن دوباره روزولت به عنوان رییس جمهوری، کندی عقب نشینی کرد.

در مجموع کتاب « سال های زندگی در هالیوود» کری دوشامپ به نوعی زندگی نامه جوزف کندی نیز محسوب می شود که در آن از جزئیات فاجعه از دست دادن سه پسر او سخن رفته است . کندی در سال ۱۹۶۱ به علت یک سکته مغزی، قدرت حرکت و سخن گفتن را تا زمان مرگ از دست داد.










XS
SM
MD
LG