لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۶

گزارش: پرزیدنت اوباما بی توجهی دولت سودان به بحران انسانی در دارفور را غیر قابل قبول خواند


دبیر کل سازمان ملل به دعوت پرزیدنت اوباما به منظور برقراری رابطه نزدیک تر و مستحکم تر ایالات متحده و سازمان ملل به واشنگتن سفر کرده است.

بحران دارفور یکی از مسائل مهم مورد گفتگوی دو رهبر بود.

پرزیدنت اوباما با اشاره به نقش سازمان ملل در برقراری امنیت و صلح جهانی، اقدام اخیر دولت سودان در اخراج ۱۳ سازمان امداد رسانی بین المللی از منطقه جنگ زده دارفور را محکوم کرد و گفت: ما در دارفور با بحران مداومی روبرو هستیم که اخیرا شدت یافته است. دولت خارطوم چند سازمان امداد رسانی غیر دولتی و بسیار مهم را که به میلیون ها نفر در دارفور کمک می رسانند اخراج کرده است که بحران بشردوستانه حاضر را شدت می بخشد. من در گفتگو با دبیر کل سازمان ملل تاکید کردم که لازم است پیام بین المللی واحد و محکمی به دولت سودان بفرستیم که در خطر انداختن جان ساکنان دارفور قابل قبول نیست و سازمان های بشر دوستانه امدادگر باید به دارفور باز گردنند.

پرزیدنت اوباما افزود او مایل است با همکاری با سازمان ملل، صلح و ثبات را به آن منطقه باز گرداند.
تصمیم دولت سودان به اخراج سازمان های امداد رسانی غیر دولتی، پس از صدور حکم دادگاه کیفری بین المللی به دستگیری عمر البشیر رییس جمهوری سودان صورت گرفت. رییس جمهوری سودان به جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت متهم شده است.

اخراج ۱۳ سازمان عمده امداد رسانی از دارفور که ۴۰ درصد نیروی کمک رسانی به آن ناحیه را تشکیل می دهد انتقاد سازمان ملل و کشور های جهان را برانگیخته است. مقامات سازمان ملل می گویند این تصمیم دولت دولت سودان زندگی بیش از چهار میلیون نفری را که در دارفور زندگی می کنند متاثر خواهد کرد.

بیش از یک میلیون نفر از ساکنان دارفور نیازمند آب آشامیدنی و آذوقه ای هستند که این گروه های امداد رسانی تامین می کنند و سلامت یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیگر نیز وابسته به کمک های بهداشتی و پزشکی این گروه ها است. برخی از این گروه ها در حمایت جانی و امنیت ساکنان دارفور نیز به هنگام برخورد و جنگ نقش عمده ای را به عهده دارند.

دبیر کل سازمان ملل متحد با تشکر از دعوت پرزیدنت اوباما، تلاش رییس جمهوری ایالات متحده را برای برقراری صلح در جهان و همکاری با آن سازمان برای حل مشکلات جهانی ستودو گفت: من از دیدار شما مفتخرم. بسیار امیدوار کننده است که ما در مراحل اولیه ریاست جمهوری شما با یکدیگر ملاقات می کنیم و من روی رهبری شایسته شما حساب می کنم. سازمان ملل و ایالات متحده دید و هدف های مشترکی در زمینه صلح ، ثبات، پیشرفت جهانی و همچنین حقوق بشر دارند و شما نیز می توانید بر تعهد و همکاری کامل من حساب کنید.

پرزیدنت اوباما گفت بحران اقتصادی فعلی جهان از مسائل مورد گفتگوی روز سه شنبه بود: ما در مورد بحران اقتصادی فعلی که می تواند به موجودی آذوقه در جهان لطمه بزند و اثر آن بر کشور های در حال توسعه و فقیر و لزوم به همکاری بین المللی برای مقابله با آن گفتگو کردیم.

جنگ و انتخابات آتی افغانستان، و تغییرات آب و هوا نیز از دیگر مسائل مورد بحث دو رهبر بود.

بان گی مون سال ۲۰۰۹ را سالی پر از بحران خواند و اظهار داشت برای مقابله با بحران های سال جاری جامعه جهانی باید از نزدیک با یکدیگر همکاری داشته باشند.

دبیر کل سازمان ملل تلاش های پرزیدنت اوباما را در زمینه یافتن راه حلی بر بحران اقتصادی ستود: من از نزدیک فعالیت شما را در مقابله با بحران مالی جهانی دنبال کرده ام و دید پویایی و رهبری شما را در مقابه با این بحران تحسین می کنم.



XS
SM
MD
LG