روزان اسکیربل، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن
نوجوانان با استفاده از مهارت های ریاضیات و علوم، در رقابت های شهر آینده سال ۲۰۰۹ شرکت می کنند تا چشم انداز جهان نوین را طراحی کنند.
برای طراحی و مهندسی پروژه های دولتی که انتظار می رود با بودجه طرح مشوق اقتصادی دولت ایالات متحده سرمایه گذاری شوند، هدفمند کردن استعدادها و خلاقیت ها ضروری به نظر می رسد. بنابراین ممکن است مقامات دولت از ابتکارهای ارایه شده در هفته مهندسان مسابقه ملی سال ۲۰۰۹ شهر آینده استقبال کنند.
سه نوجوان مدرسه ای در اوهایو بین ۳۸ تیمی هستند که از حدود ۱۱۰۰ شرکت کننده، برنده مسابقه شهر آینده بوده و برای رقابت های نهایی به منظور دستیابی به بورسیه ها و جایزه های ویژه به واشنگتن دعوت شده اند.
هر تیم با مواد بازیافت شده یک شهر طراحی کرده اند و از طرح خود در برابر هیات داوران دفاع خواهند کرد.
داوران از دانش آموزان در مورد استفاده از فن آوری جدیدی که منبع جدیدی برای تولید آب قابل بازیافت در داخل منازل، کاهش مصرف آب و یا تولید آب آشامیدنی ابداع کرده اند، سوال می کنند.
دانش آموزان با تسلطی که گویی مسئولیت بهزیستی شهر تخیلی را به عهده دارند، به شرح فن آوری استفاده از سلول های سوخت میکروبی می پردازند.
با استفاده از این فن آوری، سلول های میکروبی انرژی تولید می کنند و می توان آز آن ها در سیستم لوله کشی آب و برق استفاده کرد.
در ضمن می توان از این فن آوری برای تبدیل آب سیاه فاضلاب به آب خاکستری که به طور طبیعی در بناهای مسکونی به آب آشامیدنی تبدیل خواهد شد، بهره جست.
دانش آموز دیگری از استفاده از دانه های سویا برای سیستم تصفیه سخن می گوید که از آن ها می توان برای تولید انرژی گیاهی در سیستم حمل و نقل در سراسر شهر استفاده کرد.
آب موضوع اصلی مسابقه امسال است.
دانش آموزان مدرسه ای در نیوجرسی « شهر امید» را مهندسی کرده اند که در حاشیه رودخانه ای واقع شده که آب آشامیدنی پاکیزه و فراوان دارد. این شهر در ضمن گیاهان سبزی دارد.همچون باغ هایی که در پشت بام ساختمان های مسکونی طراحی شده اند . نه تنها ساکنان می توانند میوه و سبزیجات در آن بکارند بلکه آب را با استفاده از سیستم تصفیه لوله های کربن نانو تصفیه می کنند و مواد آلوده شیمیایی و فیزیکی آب را جدا می کنند.
در طراحی شهرهای قرن ۲۲، ساختمان ها با پلیمرهای نوری که انرژی خورشید را جذب می کنند، پوشیده شده اند. گیاهان به طور مستقیم روی دیوارها رشد می کنند و مردم برای حمل و نقل در «شهر امید»، از وسائط نقلیه آبی که از انرژی آب ذخیره شده استفاده خواهند کرد.
دانش آموزان این شهر را به گونه ای طراحی کرده اند که در سال ۲۱۷۵ امکان استفاده از این فن آوری ها ممکن باشد.
« جزیره سبز» شهر تخیلی گروهی از دانش آموزان مدرسه ای در تگزاس است که از نوعی فن آوری استفاده می کنند که با جذب بخار آب از جو، آن را به آب آشامیدنی تبدیل می کند. این فن آوری آب بازیافت شده از لوله های حمام، دستشویی و وان را تصفیه می کند.
دانش آموزان قطعات بازیافت شده کامپیوتر، جعبه های خالی آب نبات و دستمال کاغذی را به شهر آینده بدل کرده اند.
برای این شهر سیستم حمل و نقل شخصی سریع که از انرژی قابل بازیافت استفاده می کند، طراحی شده است.
۳۰ هزار دانش آموز از سراسر آمریکا در این رقابت ها شرکت کردند و صدها ساعت برای تکمیل این پروژه ها وقت صرف کرده اند.
معلم علوم یکی از این مدارس می گوید این رقابت ها و تجربیاتی که برای اولین بار در طراحی و مهندسی شهر کسب کردند، مسیر زندگی این دانش آموزان را تغییر خواهند داد.
مسابقه شهر آینده با ابتکار و حمایت بنیاد هفته مهندسان ملی که نهاد وابسته به انجمن های تکنیکی و حرفه ای مهندسان و شرکت های عمده ایالات متحده است، برگزار می شود.