مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا می گویند تهران اورانیوم بسیار غنی شده که برای ساختن اسلحه اتمی نیاز است در اختیار ندارد، و رهبران ایران هنوز تصمیم نگرفته اند این گزینه را دنبال کنند یا نه.
دنیس بلر، مدیر اداره اطلاعات ملی و مایکل میپلز، رییس سازمان اطلاعات دفاعی این نظر را روز سه شنبه در کمیته نیروهای مسلح سنا ابراز داشتند.
با این حال، آنها گفتند سازمان های اطلاعاتی نمی توانند این احتمال را که ایران اسلحه اتمی یا مواد کافی برای ساختن آن از خارج به دست نیاورده است یا در آینده تهیه نخواهد کرد، رد کنند.
دنیس بلر همچنین هشدار داد که متقاعد ساختن ایران به رها کردن کوشش برای کسب تسلیحات اتمی از راه های دیپلماتیک دشوار خواهد بود.
بلر گفت امکان دارد تهران در برابر ترکیب «معتبری» از مشوق ها و تهدید ها و فشارهای بین المللی گسترده تسلیم شود، اما «مشخص ساختن چگونگی این ترکیب دشوار است.» مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی از همسایگان عرب ایران خواسته است در حل اختلاف تهران و غرب بر سر برنامه اتمی ایران، نقش بزرگتری ایفا کنند.
پیشتر، مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی از همسایگان عرب ایران خواست در حل اختلاف تهران و غرب بر سر برنامه اتمی ایران، نقش بزرگتری ایفا کنند.
محمد البرادعی روز سه شنبه در سخنانی در وین، کشورهای عرب را متهم کرد که «دست روی دست گذاشته اند،» آنها را تشويق کرد در گفت و شنود مشارکت کنند.
البرادعی گفت «ایران می تواند هم یک نیروی مثبت در منطقه و هم منبعی برای مناقشه باشد.»
چندین قدرت اروپایی و ایالات متحده ایران را متهم می کنند که پنهانی در جستجوی تسلیحات اتمی است و تهران این اتهام را تکذیب می کند. آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید ایران از کوشش های آن برای بازرسی کامل از برنامه اتمی و حل اختلاف جلوگیری می کند.
البرادعی همچنین از تغییر نگرش اخیر واشنگتن نسبت به آژانس استقبال کرد. دولت اوباما قول داده است در گفت و گو با ایران برای بر طرف ساختن رویارویی جاری به دیگر اعضای هیات مدیره آژانس ملحق شود.
در سازمان ملل متحد، نماینده بریتانیا روز سه شنبه تهران را ترغیب کرد درخواست های سازمان ملل متحد را برای همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی نادیده نگیرد، و افزود خودداری از انجام آن هزینه خواهد داشت.