در حالی که خبرها بر رکود اقتصادی، از دست دادن مشاغل و پس اندازهای مردم در سراسر جهان متمرکز شده، کابوس دیگری هر روز برای میلیونها انسان مطرح است، کابوسی ملموس تر.
انسان هائی که در مرز گرسنگی شبها با کابوس مرگ و زندگی بخواب میروند.
سازمان های مواد غذائی در جهان میگویند سال ۲۰۰۸ میلادی – سال گذشته – یکی از بدترین و سخت ترین سالها برای کسانی بود که از افزایش بهای مواد غذائی رنج برده اند.
گرسنگی در جهان همچنان با بنگلادشی هائی که با طوفان های شدید مواجه بوده و در انتظار رسیدن فوری ارسال مواد غذائی بوده اند یا کودکانی که در کره شمالی تنها یک عدد بیسکویت برای غذا داشته اند؛ ادامه دارد.
در حال حاضر مسئله گرسنگی، یک آینده مشکل را روبروی جهان قرار داده است.
سازمان ملل متحد میگوید حدود یک میلیارد انسان یعنی از هر شش نفر یک نفر شبها گرسنه بخواب میروند. سازمان های ناظر بین المللی در امر غذا میگویند این بحران همچنان در سال جاری ادامه خواهد داشت.
ژوست شران، مدیر اجرائی برنامه جهانی غذا در باره بحران غذا در جهان، مطالبی در این باره در واشنگتن بیان داشته است. وی میگوید پیشنهاد ما واقعاً آنست که باید به کسانی مانند کودکان یا بیماران مبتلی به ایدز که بیش از همه آسیبب پذیر هستند، کمک کرد تا اطمینان یافت که آنان حداقل روزانه یک وعده غذا دریافت میکنند.
بنابر پژوهشی که اخیراً از سوی انستیتوی تحقیقاتی " Chatham" در لندن انتشار یافته است، بهای مواد غذائی در نیمه دوم سال گذشته میلادی کمی پائین آمده بود، اما همین گزارش هشدار میدهد که ممکن است بهای مواد غذائی بالا رود.
گزارش اخیر عوامل گوناگون از جمله تغییرات آب و هوائی جهان و کمبود آب را باعث چنین بحرانی دانسته است.
در کنار ارائه راه حل های داده شده، این انستیتوی تحقیقاتی میگوید سرمایه گذاری های خارجی در بخش کشاورزی با تاًکید بیشتر بر مزارع کوچک و همچنین آموزش روش های مدرنیزه آبیاری میتواند به عنوان راه حل های معتبر مورد توجه قرار گیرد.