لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۳

گزارش سیاسی: برمه؛ یک سال پس از گردباد «نرگس»


ران کوربن، خبرنگار صدای آمریکا، بانکوک

در گزارشی که توسط مدرسه بهداشت عمومی «جان هاپکینز بلومبرگ» منتشر شده، از سازمان ملل خواسته شده است که پیرامون نحوه توزیع و امداد رسانی کمک های بین المللی در مناطق طوفان زده برمه تحقیق و بازرسی کند.

این گزارش دولت نظامی برمه را به «جنایت علیه بشریت» متهم کرده است و در همین حال گروه های امداد از کشورهای آسیایی و کمیته های بین المللی خواسته است که با اعمال فشار بر دولت نظامی برمه، دولتمردان این کشور را به سوی شفافیت و مسئولیت پذیری بیشتر سوق دهند.

این گزارش که پروژه مشترک «امداد رسانان مرز تای برمه» و مدرسه بهداشتی «جان هاپکینز» است، دولت نظامی برمه را به فساد مالی و سوءاستفاده در توزیع امدادهای بین المللی در دلتای ایراوادی که سال گذشته توسط گردباد «نرگس» ویران شده، متهم کرده است.

این گزارش دولت نظامی برمه را به مقاومت در برابر کمک های بین المللی و ناحیه ای، دخالت در نحوه امداد رسانی، مصادره و ضبط اقلام امدادی و فروش آنها، دستگیری امداد رسانان، تبعیض در نحوه توزیع کمک ها میان اقوام مختلف، کار اجباری و مصادره زمین متهم کرده است.

در این گزارش که با نام « پس از طوفان: صداهایی از درون دلتا» منتشر شده، تمرکز اصلی بر روی مصاحبه هایی است که طی چندین ماه با امداد رسانان و اعضای سابق و بریده ارتش انجام گرفته است.

بلافاصله پس از گردباد «نرگس»، بیش از ۳۰۰ تن از امداد رسانان ، با تشکیل چندین گروه شروع به کمک رسانی به دلتای ویران شده ایراوادی کردند. بیشتر این گروه ها، برای اجتناب از ایست بازرسی های ارتش و دستگیری، به ناچار مخفیانه عمل می کردند.

دولت نظامی برمه به کرات به دلیل واکنش بسیار کند نسبت به این حادثه و اعمال سختگیری برای دسترسی به کمک های ناحیه و حتی امدادهای مستقیم کشورهای همسایه، مورد انتقاد قرار گرفته است.

بنا به گفته کریس بیر، از مسئولین مدرسه «جان هاپکینز»، بنا به مصاحبه های انجام شده با امداد رسانان، بد رفتاری و سوءاستفاده های ذکر شده در این گزارش در تمام نواحی دلتا به چشم می خورد.

بیر اظهار داشت :« ما می توانیم به جرات بگوییم بیشتر موارد گزارش شده در همه جا دیده می شود. تقریباً تمام افراد مصاحبه شده نقل مکان اجباری را گزارش کرده اند. کار اجباری نیز امری عادی است ولی استفاده از کودکان برای کار اجباری کمتر رایج است. مصادره، سرقت و فروش اقلام امدادی در همه جا دیده می شود و به نظر می رسد به یک روند عادی و استاندارد تبدیل شده است.»

دکتر سینتیا موانگ در کلینیک بهداشتی در «موای سات» شهر مرزی تایلند می گوید انجمن ملت های آسیای جنوب شرقی و جامعه بین الملل ناچار بود تا با اعمال فشار ارتش را برای نحوه توزیع امداد ها پاسخگو قرار دهد.

با این حال در ارزیابی سه جانبه اخیر که توسط سازمان ملل، انجمن ملت های آسیای جنوب شرقی و ارتش برمه انجام گرفته، گفته شده است که رهبری (برمه) به « درجه بالاتری از اعتماد» برای همکاری با نهادهای بین المللی رسیده است.

این گزارش سه جانبه، خواستار اعطای ۷۰۰ میلیون دلار کمک نقدی دیگر برای بازسازی مناطق ویران شده در سه سال آتی شده است.

XS
SM
MD
LG