در شب سی امین سالگرد انقلاب اسلامی در ایران، پرزیدنت باراک اوباما، در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود، با دیگر از اتخاذ رویکرد جدیدی در برخورد با ایران سخن گفت :
**** تیم امنیت ملی من در حال حاضر سیاست فعلی نسبت به ایران را بررسی می کند، و دنبال حوزه هایی می گردد که ما بتوانیم گفت و شنودی سازنده داشته باشیم، و مستقیما با ایران درگیر شویم. و انتظار من این است که در ماه های آینده ما در صدد یافتن و گشودن راه هایی برآییم که بتوانیم از طریق آنها نشستن پشت یک میز ، رو در رو، را آغاز کنیم، پای پیش گذاری های دیپلماتیک که به ما اجازه خواهد داد سیاست خود را در جهتی جدید بحرکت در آوریم.
آقای اوباما همچنین گفت اینک زمان آن است که ایران علائمی بفرستد که می خواهد بگونه ای متفاوت عمل کند.
روز بعد، محمود احمدی نژاد رییس جمهوری ایران در سخنانی به مناسبت سالگرد انقلاب اسلامی، گفت ایران آماده است بر اساس احترام متقابل و در جوّی عادلانه مذاکره کند. اما سیاست های دولت های گذشته امریکا را باد حمله گرفت و از ملتهای غربی بدلیل اعمال تحریم ها و تهدید اقدامات نظامی انتقاد کرد. آقای احمدی نژاد با اعلام این که ایران یک ابرقدرت واقعی است، گفت هر تغییری در سیاست امریکا باید اساسی باشد ، نه تاکتیکی.
پرزیدنت باراک اوباما در کنفرانس مطبوعاتی خود تایید کرد که او انتظار ندارد پیشرفت دیپلماتیک با ایران یک شبه اتفاق بیافتد. وی اظهار داشت طی سالها، بی اعتمادی های زیادی بوجود آمده است، و افزود حتی در حالی که امریکا در دیپلماسی مستقیم در گیر است، بسیار مهم است نگرانی های عمیقی که در مورد ایران دارد روشن باشد:
*** این که ایران بفهمد ما دادن پول به سازمان های تروریستی را غیر قابل قبول می دانیم، ما در باره این واقعیت که یک ایران اتمی می تواند یک مسابقه تسلیحاتی در منطقه براه بیاندازد که اساسا بی ثبات کننده خواهد بود بسیار روشن هستیم.
پرزیدنت اوباما گفت هر گفت و گویی با ایران هدف هایی خواهد داشت، اما به گمان من دست کم امکان رابطه ای بر اساس احترام متقابل و پیشرفت وجود دارد.