پنجاه و نهمین برلیناله یا جشنواره فیلم برلین در این غول شهر جهانی روز یکشنبه با شناساندن برندگان جوایز به کار خود پایان داد تا سالی دیگر و تلاشی دیگر در زمینه رنگارنگی جهانی سینما به رسالت خود ادامه دهد. در این جشنواره بیش از نوزده هزار کارشناس فیلم از صد و بیست کشور از جمله چهار هزار گزارشگر سینمایی رسانه ها رویدادهای این جشنواره را دنبال کرده اند و بیش از دویست هزار بلیط نیز به بینندگان و مشتاقان سینما فروخته شد.
هجده هماهنگ کننده و هفت داور بین المللی به رهبری تیلدا سوین تون بازیگر سرشناس، کار ارزیابی و انتخاب برندگان را برعهده داشتند.
درونمایه فیلمهای برگزیده برای دورنهایی مسابقه برترین فیلمها شناخت و درک انسانیت در سراسر جهان بود. از این رو، فیلم «شیر اندوه» ساخته کلودیا لوسا، کارگردان پرویی، برنده خرس طلایی این جشنواره شد. شیر اندوه، روایتگر اندوهبار دختری ست که فرجام یک تجاوز جنسی ست. او باور دارد شیری که از پستان مادرش به دهانش رسیده، آمیخته به رنج درونی مادرش بوده است. مادری که در جریان معرکه جنگ طلبانه سیاستمداران تحت عنوان «جنگ با ترور» در پرو مورد تجاوز یک سرباز قرار گرفته بود.
کلودیا لوسا، کارگردان فیلم «شیر اندوه» در مراسم دریافت جایزه اش گفت به شنیدن خبر برنده شدن فیلم قلبم به طرزی دیوانه وار می تپید.
ایران این بار اما محروم از فیلم و جایزه نبود. چرا که فیلم درباره الی، نه تنها در بخش مسابقه به نمایش درآمد؛ بلکه اصغر فرهادی، کارگردان فیلم، برنده خرس نقره ای جشنواره شد. فیلم «درباره الی» که بنا به گزارشها تاکنون به دلیل بازیگری گلشیفته فراهانی اجازه نمایش در ایران نگرفته؛ درباره گروهی از دختران تهرانی ست که برای تعطیلات سه روزه ای به شمال می روند. ناپدید شدن یکی از آنان، درامی را پدید می آورد که روایتگر تبدیل شدن این تفریح گروهی به کابوسی جمعی و هولناک است.
خرس نقره ای بهترین بازیگری مرد جشنواره فیلم برلین نیز به سوتی گویی کویاته، به خاطر بازی در فیلم «رودخانه لندن» رسید که در نقش یک مسلمان فرانسوی چشم به راه دریافت خبری از سلامتی پسرش است که همزمان با عملیات تروریستی در متروی لندن به آن شهر رفته است.
جایزه خرس نقره ای بهترین بازیگری زن نیز به برگیت مینی شمیاره، بازیگر اتریشی فیلم «همه دیگران» رسید که آفریننده درامی در نمایش چگونگی ناهمگونی یک زوج در سفر تفریحی شان به جزیره سارد است.
جایزه خرس نقره ای بهترین فیلمنامه نویس نیز به «اورن موورمن» فیلمنامه نویس فیلم آمریکایی «پیام آور» رسید که داستان دو افسر آمریکایی: پیام آوران مرگ به خانواده های سربازان آمریکایی قربانی در جنگ عراق شده اند.
جشنواره فیلم برلین با برگزیدن فیلمهای این دوره، خود پیام آور صلح، همزیستی و شناسایی حقوق ملتهای سراسر جهان شده است.