ماه فوریه شاهد برگزاری مراسمی به مناسبت دویستمین سالگرد تولد چارلز داروین است. گرچه جهانیان و بویژه دانشمندان به نوعی سپاس خود را به این دانشمند علوم طبیعی ابراز می کنند ولی بریتانیا زادگاه چارلز داروین دنیای او را به شیوه دیگری بر جهان می گشاید.
چارلز داروین دانشمند بریتانیایی در روز ۱۲ فوریه سال ۱۸۰۹ به دنیا آمد. داروین با بیان فرضیه تکامل خود و به چالش کشیدن داستان خلقت بدانگونه که در کتاب های مذهبی نوشته شده جهان قرن نوزدهم را به خشم آورد.
تئوری تکامل او بر اساس تحول انسان از حیواناتی است که در طبیعت در جایگاه پست تری از نوع بشر قرار دارند. فرضیه ای که هنوز نیز موضوع بحث و جدل است.
به مناسبت دویستمین سالگرد تولد داروین تصویر مجازی یا بعبارتی هولوگرام وی در منزلش در کنت در جنوب شرقی لندن به نمایش گذاشته شده است.
در بخشی از این منزل نیز نمایشگاهی برگزار شده که داستان سفر دریایی او به جزیره های گالاپاگوس را که ۵ سال به طول انجامید بیان می کند. سفری که مطالعات طبیعت آن سا ل ها بعد منجر به تئوری تکامل داروین شد.
در جزایر دور افتاده گالاپاگوس در آمریکای جنوبی داروین مشاهده و کشف کرد که چگونه برخی از موجودات خود را با محیط پر از چالش طبیعی وفق می دهند که بواقع راز بقای آنان است.
داروین فرضیه "انتخاب طبیعی" خود را در کتابی به نام "مبدا موجودات" در سال ۱۸۵۹ به چاپ رساند.
مشاهدات داروین در جزایر گالاپاگوس سرانجام او را به این فرضیه نزدیک کرد که ممکن است انسان از تکامل و تحول حیوانی پا به عرصه وجود گذاشته باشد. تئوری که او آن را در کتابی به نام "نسب انسان" توضیح داد.
کتی پاور مدیر منزل و در واقع موزه چارلز داروین می گوید: برگزاری دویستمین سالگرد تولد داروین در منزلی که او ۴۰ سال در آن زیست و کتاب های مهمی چون "مبدا موجودات"، "نسب انسان"، و "بیان احساسات" را نوشت فرصت ارزشمندی است.
پست سلطنتی بریتانیا برای بزرگداشت این دانشمند که انقلابی در شناخت علوم طبیعی ایجاد کرد تمبری را به او اختصاص داده است. افتخاری که به ندرت نصیب شهروندان بریتانیایی می شود.
یکی از نواده های چالز داروین می گوید این دانشمند بزرگ تاریخ بشریت شیوه دیدن و درک طبیعت و همچنین جایگاه انسان را به ما آموخت. این شناخت به انسان این مسئولیت را میدهد که برای حفظ طبیعت که خود بخشی از آن است بکوشد.
جامعه علمی در این ماه در سراسر جهان دویستمین سالگرد تولد این دانشمند بزرگ را گرامی می دارند.