جنیفر فیگز نخستین زن شناگری که توانسته است طول اقیانوس اطلس از آفریقا تا دریای کارائیب را با شنا طی کند، این هفته در ترینادا برای نخستین بار پس از یک ماه پا روی خشکی گذاشت.
فیگز ۵۶ ساله نخستین زنی است در تاریخ که توانسته است اقیانوس اطلس را با شنا بپیماید. این آرزویی بوده است که فیگز از دهه ۱۹۶۰ تا کنون در سر خود می پرورانده است. زمانی که ضمن پرواز در هوایی سهمگین و طوفانی بر فراز اقیانوس اطلس، جنیفر فیگز با خود اندیشید که چنانچه این هواپیما سقوط کند او کوشش خواهد کرد تا به کمک جلیقه نجات با شنا خود را به خشکی برساند.
جنیفر فیگز روز ۱۲ ژانویه از جزایر کیپ وردی در سواحل غربی آفریقا حرکت خود را آغاز کرد و در برخی مواقع با وزش بادهای شدید و امواجی با ارتفاع ۹ متر روبرو بوده است.
دیوید هیجن، یکی از دوستان جنیفر فیگز که از طریق تلفن ماهواره ای با این شناگر در تماس بوده گفت که فیگز در نظر داشته است که به جزایر باهاما در کارائیب برسد اما شرایط بدی هوا و وزش باد او را به مسافت ۱۶۱۰ کیلومتر از مسیر اصلی خارج ساخت. فیگز روز پنجم فوریه به جای باهاما به ترینیداد رسید.
جنیفر فیگز در نظر دارد که این اودیسه را ادامه دهد و از ترینیداد به سوی ویرجین آیلند – یکی دیگر از جزایر کارائیب – شنا کند. جایی که او در اواخر ماه فوریه به آن خواهد رسید. مسافت طی شده توسط فیگز هنگامی اعلام خواهد شد که او به مقصد نهایی خود رسیده باشد.
جنیفر فیگز پس از پایان این شنای طولانی به محل سکونت خود در اسپن در ایالت کلورادو باز خواهد گشت جایی که او علیرغم هوای سرد زمستانی و طوفان برف و یخ در یک استخر سرباز کوهستانی به تمرین شنا پرداخت و مکانی که سگ او از نژاد آلاسکایی در انتظار بازگشت او به سر می برد.
جنیفر فیگز از طریق تلفن به آسوشیتد پرس گفت: « سگ من نمی داند من کجا رفته ام. زمان آن رسیده است که من به خانه ام و پهلوی سگم هنک برگردم.»
فیگز که در طول شنا توسط یک قایق حمایت کننده دنبال می شد می گوید او در طول زمان شنا در آب های یخ زده اقیانوس اطلس اغلب به این سگ و افراد خانواده و دوستان خود فکر می کرده است. او در این سفر قهرمانانه شاهد حضور بالن های عظیم الجثه، چند لاک پشت دریایی و چندین دوجین دولفین بوده است اماهرگز مجبور به مقابله با یک کوسه ماهی نشده است.
جنیفر فیگز به خبرنگاران گفت: « من هرگز حتی برای یک لحظه از چیزی نترسیدم. پیش خودم فکر می کردم من این لحظات را با هیچ چیزی در دنیا عوض نخواهم کرد. دیدم که من همیشه می توانم در یک استخر شنا کنم اما فرصت شنا در اقیانوس اطلس همیشه به دست نخواهد آمد.»
سفر شنای رکورد ساز جنیفر فیگز ۱۰ سال پس از آنکه مرد فرانسوی شناگری به نام بنوآ لکامته شنای تکنفره خود را در طول اقیانوس اطلس به مسافت ۶۴۰۰ کیلومتر به پایان رسان انجام شده است. لکامته که به منظور جمع آوری کمک های مالی برای پژوهش در زمینه بیماری سرطان دست به این شنای خطرناک می زد فاصله بین ماساچوست تا فرانسه را در طول ۷۳ روز طی کرد. اما تا امروز هیچ زنی نتوانسته است اقیانوس اطلس را با شنا بپیماید.
در طول نزدیک به یک ماه شنا در اقیانوس اطلس، جنیفر فیگز هر روز صبح ساعت ۷ از خواب بیدار شده است. پس از خوردن غذاهای پرکالری چون اسپاگتی و سیب زمینی پخته، به بررسی شرایط هوا پرداخته است. در طول این مدت او نزدیک به ۸ ساعت در روز شنا کرده است و یک روز هم به عللی فقط ۲۱دقیقه شنا کرده است.
در طول زمان شنای روزانه ، همراهان او در قایق نجات، بطری های آب ویتامینه و نوشیدنی های حاوی ویتامین پرت می کردند و در هوایی ناجور و امواجی بلند، غواصان قایق نجات شخصا این بطری های نوشیدنی را که فیگز ضمن شنا می نوشید به او می رساندند.
شب ها جنیفر فیگز با خوردن ماهی ، گوشت و بادام کوهی نرم شده بیش از ۸۰۰۰ کالری از دست رفته در طول شنای روز را جبران می کرد.
فیگز هنگام شنا لباس مخصوص غواصی که سراسر بدن را می پوشاند به تن و یک کلاه قرمز رنگ شنا به سر داشت. زیر این کلاه یک مدالیون کوچک برای شانس قرار گرفته است. روی این البسه، فیگز یک تی شرت قرمز رنگ می پوشد که او را از خراش های ناشی از آب دریا محافظت می کند و دوستان، نزدیکان و خانواده از جمله پدر او که به تازگی درگذشت روی آن یادگاری هایی به خط خود نوشته اند.
در داخل قایق و کنار تخت خوابی کوچک، جنیفر فیگز عکسی از گرترود ادرلی، اولین زنی که کانال انگلیسی را با شنا پیموده است به دیواره چوبی زده است.
او در این مورد می گوید: « ما چند مورد مشترک با یکدیگر داریم. ما هردو کلاه قرمز می پوشیم. از نژاد آلمانی هستیم و هر دو با دریا حرف می زنیم و به سختی حاضریم از آب بیرون بیاییم !»
جنیفرفیگز سحرگاه روز دوشنبه در جزیره دورافتاده ای که یک روز محل زندگی جذامیان در جزایر ترینیداد بوده است پا به خشکی گذاشت و پس از استراحتی کوتاه و ورزش دوندگی روی ماشین مخصوص ، دوشنبه شب به آب های اقیانوس بازگشت.