سی سال از زمانی که ایالات متحده و ایران از مناسبات دیپلماتیک کامل برخوردار بودند می گذرد. تماس های دیپلماتیکی رسمی بین دو کشور پس از آن که گروهی از دانشجویان افراطی در سال ۱۹۷۹ بر سفارت آمريکا در تهران مسلط شدند و ۵۲ آمريکائی را بمدت ۴۴۴ روز به گروگان گرفتند ، قطع شد.
اما پرزیدنت باراک اوباما گفته است زمان آن است که ایالات متحده فعالانه تر به ایران و مردم ایران نزدیک شود. یک راه کمک به گرم شدن مناسبات، از طریق مبادلات مردمی می گذرد. به این دلیل است که ایالات متحده وقتی فدراسیون بدمینتون ایران از تیم بدمینتون زنان آمريکا دعوت کرد در تورنمنت بین المللی فجر در تهران شرکت کند، خوشحال شد.
قرار بود این دیدار زیر نظر و با سرپرستی اداره امور آموزشی و فرهنگی وزارت امور خارجه صورت گیرد. این دفتر از سال ۲۰۰۶ میزبان بیش از ۲۵۰ هنرمند، ورزشکار، پزشک، اندیشمند و صاحبان حرفه در برنامه های گسترده بوده است.
اما کنسولگری ایران در دوبی ویزا برای اعضای تیم آمريکا صادر نکرد، و گفت زمان برای بررسی تقاضاهای آنها کافی نبود. دان کلوپاس، دبیرکل فدراسیون بدمینتون آمريکا از این که ورزشکاران آمريکائی حالا "قادر نخواهند بود به رقابت بپردازند و دوستان جدیدی را ملاقات کنند" ابزار تاسف کرد. او در بیانیه ای گفت: " دوستی ازطریق ورزش رویدادی نیکو است که باید مورد احترام قرار گیرد و تقویت شود." وی افزود تقاضاهای تیم برای صدور ویزا دو ماه قبل تکمیل شد و فرصت برای رعایت تمام ضرب الاجل ها کافی بود.
رابرت وود، قائم مقام سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، وضعیتی را که برای تیم بد مینتون پیش آمد، " قابل تاسف" نامید:
****ما به کوشش برای بهبود مناسبات بین مردم آمريکا و مردم ایران بسیارعلاقمند هستیم، و خودداری از صدور ویزا از نظر کوشش برای گسترش مبادلات مردم با مردم گام خوبی نیست.
آقای وود گفت او انتظار دارد دیدار تیم بدمینتون ایران از آمريکا طبق برنامه در ماه ژوئیه صورت گیرد. وود، در اشاره ای به تلاش برای نزدیک شدن به ایران و مردم ایران، یاد آور شد که پرزیدنت اوباما و هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمريکا تاکید کرده اند: "وقتی ایرانیان مشت خود را باز کنند، دستی را که در انتظار خوش آمد گوئی به آنها است خواهند دید.َ"
اوباما: زمان تلاش برای نزديک شدن به ايران و مردم ايران رسيده است
