لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۷

گزارش: انتخابات پارلمانی اسراییل


در آستانه انتخابات پارلمانی اسراییل، نظرسنجی ها از برتری حزب لیکود به رهبری بنجامین نتانیاهو حکایت دارد. حزب کادیما به رهبری تسیپی لیونی وزیر امور خارجه، و حزب کارگر به رهبری اهود باراک وزیر دفاع اسراییل پس از حزب لیکود قرار دارند.

خانم لیونی سال گذشته به نخست وزیری اسراییل برگزیده شد، اما از تشکیل دولت ائتلافی در مهلت مقرر ناکام ماند، و ناگزیر از استعفا شد.

انتخابات، سه شنبه برگزار شد، اما رای گیری زود هنگام از روز دوشنبه آغاز شده است، و سربازان از جمله اولین کسانی بودند که به پای صندوق های رای رفتند.

زندان نظامی اوفر در کرانه باختری رود اردن – که تعداد نا معلومی زندانی فلسطینی را در خود جای داده است – یکی از حوزه های رای گیری است. سربازان ارتش اسراییل از اولین گروههایی بودند که در آن حوزه رای خود را به صندوق ریختند.

پس از سه هفته جنگ علیه حماس در غزه، رقابت های انتخاباتی در این دوره از آرامترین و کم سر و صداترین مبارزات در تاریخ انتخابات اسراییل بود.

در میان نامزدهای انتخابات اسراییل، بنجامین نتانیاهو رهبر حزب دست راستی لیکود بر اساس نظرسنجی های اولیه از شانس بالایی برای پیروزی برخوردار است. پیشتازی نتانیاهوی افراط گرا تا حدود زیادی نشانگر احساسات مردم اسراییل است که راکت اندازی های مداوم گروه حماس از غزه در تحریک آن نقش داشته است.

وعده های انتخاباتی آقای نتانیاهو از جمله توسعه آبادی های یهودی نشین و تلاش برای رونق اقتصادی فلسطینیان است. وی همچنین گفته است که ایران مجهز به سلاح اتمی را تحمل نخواهد کرد.

کاندیدای دیگر تسیپی لیونی وزیر امور خارجه اسراییل و رهبر حزب میانه روی کادیماست که با فاصله اندکی از نتانیاهو قرار دارد. حزب کادیما سال ۲۰۰۵ به رهبری آریل شارون نخست وزیر پیشین اسراییل تاسیس شد. خانم لیونی سال گذشته در پی استعفای اهود اولمرت نخست وزیر، به این سمت برگزیده شد، اما در جلب آرای احزاب مخالف و تشکیل کابینه ناکام ماند.

فاصله اندک دو رقیب عمده انتخابات، پیشاپیش از دو دستگی در پارلمان آینده اسراییل خبر می دهد. گیل هافمن تحلیلگرسیاسی روزنامه جروزالم پست انتخابات پیش رو را یکی از مهمترین انتخابات در تاریخ کشورش می داند، و می گوید با توجه به خطری که از جانب ایران، حزب الله لبنان و حماس فلسطینی اسراییل را تهدید می کند، و روند صلح – که بسیاری از مردم اسراییل منتظر ادامه آن هستند – نتیجه این انتخابات بسیار مهم است.

نوجوانانی که برای نخستین بار واجد حق رای شده اند، برای شرکت در تصمیم گیری برای آینده کشورشان شور و شوق بسیاری نشان می دهند: اوفر هارل ساکن یاونی در جنوب اسراییل می گوید خطر وضعیت موجود که ناشی از بی اعتمادی به اقدامات دولت است،
کمتر از بمب های حماس که بر سر مردم فرو می ریزد نیست. ما اکنون به فردی مانند اوباما نیاز داریم که مردم را متحد کند، و مردم را به دگرگونی امیدوار کند.

تسیپی لیونی می گوید جوانان تصمیم خود را برای مشارکت در تعیین سرنوشت کشور گرفته اند.

و در کیبوتز نهال اوز، که فراسوی سیم های خاردار در مرز اسراییل با نوار غزه واقع است، مایان ندیم نوجوان اسراییلی که برای اولین بار رای می دهد می گوید انتظار دارد دولت آینده امنیت را برایش به ارمغان آورد.

XS
SM
MD
LG