صد و دو حكم اعدام و قصاص نفس
روزنامه كيهان در خبرى از صدور حكم اعدام برای فردی در شيراز خبر می دهد. به نوشته اين روزنامه، فرد محكوم كه «ع-غ» نام دارد و ۵۴ ساله است، به جرم«قاچاق مواد مخدر» در شيراز و به حکم دادگاه انقلاب اسلامی اين شهر به دو بار اعدام محکوم شده است. شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شيراز متهم را به ۵ سال حبس، ٥۰ ضربه شلاق و ۱۳۰ ميليون ريال جزای نقدی نيز محکوم کرد است. در خبری ديگر از همين روزنامه، دادگاه کيفری سيستان و بلوچستان فردی را كه متهم به قتل در زاهدان است، به قصاص نفس محکوم کرده است. به نوشته كيهان، متهم به نام «ک-ن» با سلاح کمری خود مبادرت به قتل فردی به نام «ع-ن» کرده است. كيهان می نويسد پليس ازدواج مقتول با دختر مورد علاقه اش را علت قتل عنوان كرده است.
اکونوميست: درآمد سرانه هر ايرانی ٣٦٠٠ دلار
روزنامه سرمايه به نقل از اكونوميست می نويسد در آمد سرانه هر ايرانی ۳۶۰۰ دلار است ، رقمى كه با گفته وزير اقتصاد فرق دارد. به نوشته اين روزنامه، در حالی که شمس الدين حسينی عنوان می کند «متوسط درآمد سرانه در کشور حدود ۱۰ هزار دلار است و اين رقم مناسبی است» اکونوميست در اواخر سال ۲۰۰٨ اعلام کرد درآمد سرانه اسمی ايران حدود سه هزار و ۶۵۰ دلار است.
به نوشته سرمايه «اين به آن معناست که هر ايرانی حدود شش هزار دلار يارانه پنهان دريافت می کند.» سرمايه به نقل از «يک کارشناس اقتصادی» در مورد عدد اعلام شده و نحوه محاسبه درآمد سرانه می نويسد: «محاسبه درآمد سرانه در مراکز آماری و حتی بانک مرکزی از طريق قدرت خريد يا (ppp) انجام می شود که معمولا نرخ برابری دلار و ريال بسيار پايين تر يعنی حدود ۳۰۰ يا ۴۰۰ تومان است که با اين حساب اعلام رقم ۱۰ هزار دلار شايد معقول تر به نظر برسد.»
به دليل تحريم، حتی يك دلار از محل دلار فاينانس و بيع متقابل فراهم نشده است
روزنامه اعتماد ملی به انتشار نامه ای از «احمد توكلی» از نمايندگان مجلس شورای اسلامی پرداخته كه خطاب به دولت محمود احمدی نژاد نوشته:«ميلياردها دلار بيش از حد مجاز قانون، منابع ارزی تلف شد و آن همه آسيب از افزايش مصرف بنزين بر مردم تحميل شد. اگر اين دلارها در حساب ذخيره ارزی باقی میماند و در سال پردردسر ۱۳۸۸ به كارمان میآمد، بد نبود»
به نوشته اعتماد ملی، توكلی نامه خود را با اين مطالب آغاز كرده است كه بر اساس قانون و پيشنهاد خود دولت، در قانون بودجه سال ۱۳۸۷ دولت در طول سال جاری حق داشت حدود ۳ ميليارد دلار فرآورده نفتی وارد كند وبا صراحت تاكيد كرده است: «ميزان يارانه بنزين و نفت گاز [گازویيل] مصرفی از هيچ محل ديگری قابل افزايش نيست.» اما «برخلاف تكليف قانونی مذكور، دولت تا آخر دی ماه ۱۳۸۷، كمی بيش از ۶ ميليارد دلار بنزين و گازویيل وارد كرده است». به گفته احمد توكلی «روز سهشنبه ۱۵/۱۱/٨٧ در كميسيون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، وزير نفت در برابر اعتراض بنده گفت: قبول دارم خلاف است ولی چون كشور محتاج بود، با مسووليت خود و با اطلاع رياست جمهوری اين كار را كردم».
توكلی در بخش ديگری از نامه اش با اشاره به تحريم و اثر آن بر توسعه صنايع گاز ايران می نويسد:«در بودجه سال ۱۳۸۷، برای اتمام و توسعه پروژههای نفت و گاز، به ويژه در پارس جنوبی، علاوه بر اختصاص منابع ارزی از بودجه بيش از پيشنهاد دولت اجازه استفاده از ۶/۹ ميليارد دلار فاينانس و بيع متقابل به وزارت نفت داده شده است. به دليل شرايط تحريم تا كنون امكان تامين حتی يك دلار از اين محل فراهم نشده است و پروژهها با كمبود منابع رو به رو هستند.»
ناجا: ديپلمات دستگير نکرديم
روزنامه اعتماد از تكذيب خبر دستگيری ديپلمات سویيسی از سوی نيروی انتظامی جمهوری اسلامی خبر می دهد. به نوشته اين روزنامه،« ریيس اداره اطلاع رسانی نيروی انتظامی تهران در واکنش به خبر بازداشت دبير اول بخش حافظ منافع آمريکا در سفارت سویيس در تهران به جرم رابطه نا مشروع گفت هيچ گونه بازداشت و دستگيری از سوی پرسنل نيروی انتظامی اتفاق نيفتاده است.»