لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۸

ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی و باز شدن بازار اقتصادی-۶


پایان دوران جنگ ایران و عراق تقریبا کمی زودتر از انتخاب اکبر هاشمی رفسنجانی به ریاست جمهوری ایران در ششم مرداد ماه سال ۱۳۶۸ خورشیدی بود.

وی برای دومین بار در بیست و یکم خرداد سال ۱۳۷۲ به ریاست جمهوری ایران انتخاب شد. دوران هشت ساله ریاست جمهوری آقای رفسنجانی با سیاست اقتصاد آزاد وی همراه بود. وی سیاست آزاد سازی اقتصاد را دنبال کرده و از کنار آمدن با آمریکا بر سر برنامه اتمی ایران حمایت کرد. سیاست هایی که در مقام مقایسه کاملا متضاد با سیاست های رییس جمهوری فعلی ایران بود.

آقای رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری خود دانشگاه ها را به همکاری با صنایع ایران تشویق کرد، به سرعت در جهت توسعه سریع دنیای امروز حرکت کرد و در همین باره گفت در حالی که جهان دایما در حال تغییر است، ما باید خودمان را با شرایط دوران منطبق کنیم و تصمیم های خود را نیز بر اساس شرایط حاضر اتخاذ کنیم.

طرح دانشگاه آزاد یکی از طرح هایی بود که اکبر هاشمی رفسنجانی آن را به ثمر رساند.

«ملاهای میلیونر» و هاشمی رفسنجانی

در بیست و یکم ماه ژوئیه سال ۲۰۰۳ میلادی، Paul Klebnikov رییس دفتر مجله Forbes در مسکو کتابی منتشر کرد به نام «ملاهای میلیونر».

«Klebnikov» خبرنگار برجسته مجله اقتصادی Forbes با انتشار این کتاب که بر اساس تحقیقات گسترده ای نوشته شده بود، رفسنجانی را یکی از غنی ترین و با نفوذترین چهره های نظام جمهوری اسلامی ایران قلمداد کرده است.

هر چند که وی در کتاب ملاهای میلیونر از افراد دیگری نیز مانند «محسن رفیق دوست» و آیت الله طبسی نام برده اما بیشتر به آقای رفسنجانی و چگونگی شکل گیری قدرت و ثروت وی پرداخته و ویژگی های جامعه ایران را در آن سال ها بیان کرده است.

در کتاب ملاهای میلیونر همچنین به نارضایتی دانشجویان و آشکار شدن این نارضایتی ها در آن روزها اشاره شده است.

نویسنده در کتاب خود از عدم تمایل و کاسته شدن علاقه دانشجویان به جهت نفی فرصتها، از سر رفتن حوصله شان و نا امیدی هایشان از روحانیت نظام که بالاخره آنان را به خیابان ها کشانده، سخن میگوید.

نویسنده کتاب که یک آمریکایی روسی الاصل بود، در فاصله ای کمتر از یک سال پس از نگارش کتاب «ملاهای میلیونر» در مسکو ترور شد و هر چند که ولادیمیر پوتین رییس جمهوری وقت روسیه با توجه به درخواست رییس جمهوری وقت آمریکا – جورج دابلیو. بوش – دستور پی گیری قضیه را داد، اما قاتل یا قاتل های رییس دفتر مجله Forbes در مسکو هرگز پیدا نشدند.

به رویدادهای انقلاب ایران برمیگردیم. به روزهایی که هواداران آن در پی به دست آوردن آزادی، برابری و عدالت اجتماعی بودند.

شعارهای دوران انقلاب در ایران مانند شعارهای همه انقلاب ها در جهان بود.

انقلاب هایی که برخی موفق شدند و بعضی مانند انقلاب ایران در به ثمر رساندن شعارهای انقلابی خود ناکام ماندند چرا که از برابری، آزادی و عدالت اجتماعی خبری نشد.

XS
SM
MD
LG