مقامات ارشد وزارت دفاع آمریکا می گویند کاخ سفید سه جدول زمانی جداگانه را برای خروج سربازان آمریکایی از عراق بررسی می کند.
مقامات، که هیچکدام از آنها معرفی نشده اند، به چندین خبرگزاری غربی گفتند پنتاگون به درخواست کاخ سفید ارزیایی های خطرات همراه با سه گزینه را ارائه داده است.
گفته می شود آنها یک خروج ۱۶ ماهه را، در راستای قولی که پرزیدنت باراک اوباما در جریان مبازرات انتخاباتی خود داد، کوتاهترین گزینه می دانند. کاخ سفید همچنین خواست دو جدول زمانی دیگر، ۱۹ ماهه و ۲۳ ماهه، نیز بررسی شود. مقامات می گویند این درخواست حاکی است که امکان دارد آقای اوباما از قولی که برای خارج ساختن سربازان از عراق تا نیمه سال آینده داد، عقب بنشیند.
گزارش ارزیابی های خطر نخستین بار در نشریات «مک کلاچی» در آمریکا منتشر شد، و بعدا دیگر خبرگزاری های غربی – آسوسیتد پرس و فرانس پرس – آن را تایید کردند. «مک کلاچی» به نقل از یک مقام ارشد دولت می گوید آقای اوباما احتمالا استراتژی خود را برای عراق در نیمه مارس اعلام خواهد کرد.
در ژانویه، رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا به خبرنگاران گفت تعهد پنتاگون این است که گزینه های متعدد و خطرات همراه با آنها را به رییس جمهوری ارائه دهد. او گفت برنامه ۱۶ ماهه یکی از این گزینه ها است، اما در آن هنگام در مورد گزینه های دیگر توضیحی نداد.
کاخ سفید چند روز بعد گفت آقای اوباما درباره روند برنامه ریزی برای خارج ساختن سربازان آمریکایی از عراق با نوری المالکی نخست وزیر گفت و گو کرده است. کاخ سفید می گوید رییس جمهوری قول داد در حالی که طرح پیش می رود با دولت عراق رایزنی کند.
برخی از مقامات دفاعی و دیپلمات ها بر این عقیده هستند که خارج ساختن سریع سربازان می تواند عراق را بار دیگر بی ثبات کند و به تجدید خشونت منجر شود.
توافقنامه وضعیت نیروها که ایالات متحده اواخر سال پیش با عراق امضا کرد، می گوید سربازان باید تا پایان سال ۲۰۱۱ خارج شوند.