ایران اعلام کرده است نخستین ماهواره ساخت داخل را به فضا فرستاده است. خبرگزاری رسمی رژیم گفت پرتاب ماهواره بخشی از مراسم سی اُمین سالگرد انقلاب اسلامی بود.
این خبر با نگرانی های بین المللی روبرو شد.
اریک شوالیه، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه گفت: تکنولوژی بکار رفته در ماهواره همان است که در ساختن موشک های بالیستیک بکار می رود. ما نمی توانیم این رویداد را به نگرانی های بسیار جدی که در مورد توسعه توانائی اتمی نظامی ایران وجود دارد ارتباط ندهیم."
فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان پرتاب ماهواره را "تحولی نگران کننده و علامتی ناراحت کننده" نامید.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت نگرانی ناشی از پرتاب یک سفینه فضایی ایران با استفاده از آن نوع تکنولوژی که می تواند برای ساختن موشک های بالیستیک دور برد بکار رود، به آمریکا محدود نمی شود و اروپا، اسراییل، کشورهای غربی و روسیه نیز نسبت به مقاصد ایران ابراز نگرانی کرده اند.
رابرت گیتس سخنگوی کاخ سفید گفت پرتاب ماهواره ما را متقاعد نمی سازد که ایران برای پیشبرد ثبات یا امنیت در منطقه مسئولانه عمل می کند:
****این اقدام همچنان تاکید می کند که دولت ما برای برخورد با ایران و کمک به آن در تبدیل شدن به یک عضو مسئول جامعه بین المللی از تمام عناصر قدرت ملی خود استفاده خواهد کرد.
پس از دیدارهایی در واشنگتن با وزیران امور خارجه آلمان و بریتانیا، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه گفت ایالات متحده و متحدانش نياز دارند با یکدیگر همکاری کنند، تا مطمئن شوند که ایران تعهدات بین المللی خود را انجام دهد.
خانم کلینتون گفت ایران فرصتی دارد گام پیش بگذارد و به یک عضو موثر جامعه بین المللی تبدیل شود. آنگونه که پرزیدنت اوباما گفت: ما دست خود را دراز می کنیم، بشرط این که ایران مشت خود را باز کند.