بریتانیا می گوید از این که ناچار شد مرکز فرهنگی خود در تهران را، به دلیل آنچه آنرا فشارغیر قابل قبول دولت ایران می نامد ببندد، «بسیار متاسف» است.
دیوید میلی بند، وزیر امور خارجه امروز پنجشنبه کارهای شورای فرهنگی بریتانیا را «کاملا غیر سیاسی» توصیف کرد و گفت متاسف است کشوری با فرهنگ مانند ایران کوشش هایی را که برای برچیدن مرزها و تقویت گفت و شنود فرهنگی صورت می گیرد رد کند. و افزود «مردم ایران نمی خواهند از جهان منزوی باشند.»
بازوی فرهنگی دولت بريتانيا اعلام کرد فعاليت های خود را به علت ارعابی که از جانب مقامات ايران متوجه کارکنان شده است، به حالت تعليق در آورده است.
کنسولگری بريتانيا روز چهارشنبه در بيانيه ای اعلام داشت فعاليتهای خود را در تهران از روز ٣١ ام ژانويه، متوقف کرده است.
کنسولگری بريتانيا ميگويد که اين تصمييم پس از آن اتخاذ شد که مقامات ايرانی ١٦ کارمند محلی را در ماه دسامبر برای سؤال و جواب احضار کردند و سپس به آنها توصيه کردند، استعفاء کنند.
تشکيلات فرهنگی بريتانيا ميگويد که گذرنامه دو نفر از کارمندان آن ها پس از آنکه مي خواستند برای شرکت در جلسه ای از ايران خارج شوند، مصادره شده است.
مارتين ديويدسون مقام ارشد کنسولگری بريتانيا گفت که اَعمال جمهوری اسلامی ايران قابل قبول نيست و هدف از اينگونه اقدامات اِعمال فشار بر کارمندان کنسولگری جهت متوقف کردن فعاليت های فرهنگی و آموزشی آنها است. آقای ديويدسون گفت اميدوار است که کنسول بريتانيا بتواند با ايران برای از سرگيری فعاليت های فرهنگی، به توافق دست يابد.
دفتر کنسولگری بريتانيا در سال ١٩٤٢ در ايران تأسيس شد و پس از انقلاب اسلامی در سال ١٩٧٩ بسته شد. کنسولگری در سال ٢٠٠١ با درخواست مقامات ايرانی، از نو گشوده شد.
کنسولگری بريتانيا ميگويد برای به روی صحنه بردن نخستين نمايش غربی در ايران و تأسيس اولين نمايشگاه هنر مدرن غربی در ايران در ظرف ٢٥ سال گذشته، فعاليت مي کرده است.