دیپلمات های ارشد شش قدرت جهان قول داده اند به دنبال کردن یک راه حل دیپلماتیک برای رویاروئی ناشی از برنامه اتمی ایران ادامه دهند.
یک روز پس از آن که ایران اعلام کرد نخستین ماهواره خود را در مدار زمین قرار داده است ، فرستادگانی از فرانسه، آلمان، ایالات متحده، چین، روسیه و بریتانیا در جلسه ای در شهر وییسبادن ، در آلمان، به بررسی کوشش های دیپلماتیک برای وادار ساختن ایران به متوقف ساختن غنی سازی اورانیوم پرداختند.
آنها در بیانیه مشترکی از ایران خواستند درخواست های سازمان ملل متحد برای متوقف ساختن غنی سازی اورانیوم را رعایت کند و برنامه خود را بروی بازرسان بین المللی باز نگاهدارد.
دیپلمات ها همچنین از پیشنهاد باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا برای گفت و گوهای مستقیم با ایران استقبال کردند.
از زمان آغاز کار باراک اوباما به عنوان رییس جمهوری آمریکا این نحستین بار است که دیپلمات های گروه شش گانه جلسه ای تشکیل می دهند.
پس از آن که تهران اعلام کرد ماهواره ای را که در داخل ساخته شده است با یک راکت ساخت داخل به مدار زمین فرستاده است، ایالات متحده و برخی از کشورهای اروپایی ابراز نگرانی کردند.
کارشناسان می گویند همان تکنولوژی که برای برای فرستادن ماهواره به فضا بکار گرفته شد، می تواند در ساختن موشک های دور برد که قادر به حمل کلاهک های اتمی باشند بکار روند.
در تهران، سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه این نگرانی ها را رد کرد و به خبرنگاران گفت پرتاب ماهواره یک موفقیت علمی است و هیچ هدف نظامی ندارد.
اما رییس آژانس فضایی اسراییل و عضو پارلمان ، این نظر را رد کرد و گفت دست یابی ایران به تکنولوژی پرتاب ماهواره به مدار زمین نگران کننده است.
اهود باراک وزیر دفاع اسراییل نیز هشدار داد ایران تکنولوژی موشکی پیشرفته ای دارد که قادر است یک بمب اتمی را به هدف هایی در اسراییل و ورای آن برساند.
روز سه شنبه، سخنگوی کاخ سفید اقدامات ایران را نگران کننده نامید و به خبرنگاران گفت ایالات متحده برای مقابله با ایران " از تمام عناصر قدرت ملی خود " استفاده خواهد کرد.